Ilmaston lämpeneminen ja muut ympäristöhaasteet ovat todellisia uhkia, joihin pitää reagoida. Meidän kaikkien tuleekin arvioida omaa energiankäyttöämme ja hyödyntää enemmän ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja toiminnassamme. Suuri vastuu on yrityksillä, siksi myös Sonepar on liittynyt ilmastoaloitteeseen ja sitoutunut sitä kautta Pariisin ilmastosopimukseen.

Mikä SBTi?

Science Based Targets initiative (SBTi) on maailmanlaajuinen tieteeseen pohjautuva ilmastoaloite. Siihen mukaan lähteneet yritykset ovat julkisesti lupautuneet asettamaan toiminnalleen tieteeseen perustuvan tavoitteen, joka on linjassa SBTi:n kriteerien kanssa ja tekevät riittäviä toimenpiteitä vähentääkseen hiilidioksipäästöjään. Tämä maailmanlaajuinen, tieteeseen pohjautuva ilmastoaloite yhdistää eri yritysten ponnistelut suoraan Pariisin sopimukseen. Lue lisää: https://sciencebasedtargets.org/

Ympäristöhaaste vastaanotettu: Sonepar on nyt mukana 1,5 asteen tavoitteessa

Emokonserni Sonepar on nyt sitoutunut yhteiseen ilmastotavoitteeseen maapallon lämpötilan nousun pitämiseksi alle 1,5 °C:ssa. Nämä vastuulliset tavoitteet velvoittavat kaikkia Sonepar-yrityksiä muokkaamaan aktiivisesti toimintaansa vihreämpään suuntaan.

Kuva 1: Se on virallista: Olemme osa SBTi:tä

 

Sonepar on aloittanut valmistaumisen jo vuonna 2019, jolloin se perusti kestävän kehityksen johtoryhmän. Sen tärkein tehtävä on jalkauttaa tarvittavat vastuullisuuden toimenpiteet kaikkiin maihin, joissa yrityksellä on toimintaa. Ilmastoaloitteeseen liittyminen on vastuullisuustyöryhmän aikaan saamaa.

Kotimaassa ympäristötalkoot on aloitettu hyvissä ajoin

Suomessa Sonepar on jo usean vuoden ajan tehnyt paljon vastuullista kehitystyötä. Esimerkiksi keväällä 2018 käyttöönotettu uusi logistiikkakeskuksen automaatiojärjestelmä säästää sähköä, lisäksi pakkausmateriaaleja optimoidaan ja koko trukkikalusto on juuri päivitetty ympäristöystävällisemmäksi ». Näillä tehdyillä toimenpiteillä ja tulevilla hankkeilla pystymme tehokkaasti laskemaan omaa hiilikuormaamme.

 

Mitä olemme jo tehneet?

Mitä teemme seuraavaksi?

  • Oma aurinkovoimala: Asennamme logistiikkakeskuksen katolle 1650 kpl aurinkopaneeleita, joilla katamme vuositasolla 20 % logistiikkakeskuksen sähkönkulutuksesta.
  • Lisää sähköautoja: Kasvatamme omistamiemme sähkö- ja hybridikäyttöisten kulkuneuvojen osuutta 67 prosentista 90 prosenttiin
  • Enemmän LED-teknologiaa: Kasvatamme myyntikonttoreiden LED-valaistuksen osuutta 45 prosentista 80 prosenttiin vuoden 2023 loppuun mennessä.
  • Kuljetusten optimointia: Täyttöastetta ja kuljetusratkaisuja kehitetään yhteistyössä kumppaniverkoston kassa.
  • Etätyöllä hiilidioksipäästöjä alas: Korvaamme työmatkoja etätyöllä ja Teams-yhteyksillä, jolloin pystymme vaikuttamaan työmatkustuksesta syntyviin hiilidioksimääriin.
  • Kehitteillä energiankulutuksen hallinta ja optimointijärjestelmä: Tavoitteena kokonaissähkönkulutuksen pienentäminen logistiikkakeskuksessa ja pääkonttorissa

 

 

 

Isoilla toimijoilla on vastuu näyttää esimerkkiä

Soneparin kaltaiset suuret yritykset näyttävät toimillaan esimerkkiä ja voivat vauhdittaa muutosta. Siksi suurena kansainvälisenä sähköalan toimijana suhtaudumme vastuullisuuteen ja ympäristöasioihin vakavasti.

Onnistunut vastuullisuus on sekoitus oikeaa yrityskulttuuria ja henkilötason sitoutumista. Jokaisella 45 000 soneparilaisella 40 maassa on oma tärkeä roolinsa tässä tehtävässä, koska isolla porukalla pienienkin tekojen vaikutus on lopulta suuri.

 

Soneparin kolme ilmastollista pääteemaa:

  1. jätteiden hiilijalanjälkeä pitää pienentämällä merkittävästi.
  2. Soneparilaisia ja asiakkaita koulutetaan vastuullisuuteen Energy Transition Akatemian avulla.
  3. Asiakkaille luodaan ja tarjotaan vihreämpiä ratkaisuja ja palveluita.
Kuva 2: Soneparin ympäristöaloitteita Euroopassa

Teksti: Marja Apunen-Mäkelä / Sonepar Suomi Oy
Pääkuva: AdobeStock

Jakokaappien esiasennus palveluna SLO:lta

SLO kokoaa ja kalustaa asiakkaiden ohjeistuksen mukaan räätälöityjä jakokaappeja. Valitsemalla esiasennetut jakokaapit vapautat paljon omaa varastointitilaa ja saat juuri sinun tarpeisiisi räätälöidyt kaapit  suoraan työmaalle toimitettuina. Lämpimissä ja kuivissa asennustiloissa kalustetut ja koestetut kaapit ovat järkevä valinta, joilla poistat asentajilta turhia työvaiheita maastossa.

Kaapelimiehen verenpainelääkkeet

Kaapelointia on melkein jokaisella verkonrakennuksen työmaalla. Suunnittelu on "peruskauraa" ja kaapeloinnin katsotaan soveltuvan joka paikkaan. Asennustyössä tulee kuitenkin toisinaan yllätyksiä vastaan ja suunnitelmaa joudutaan muuttamaan lennosta. Suunnitelmien vaihtuessa on vaarana, että käytännön työ toteutetaan väärin menetelmin.

Hankintatuotteiden välivarastointi

Hankintatuotteiden välivarastointi on projektisi lisäresurssi, jolla tuotteidesi jatkolähetys hoidetaan kustannustehokkaasti.