Luotettavat sähköauton latausratkaisut infrastruktuureineen helpottavat elämää ja liiketoimintaa. Kotimaiset Ensto One -latausratkaisut tarjoavat lataamisen helppoutta, sillä äly on viety laitteista pilvipalveluihin. Kustannustehokkaiden kokonaisratkaisujen operointia hoitavat valtakunnalliset latausoperaattorit eParking ja Plugit.

Kiinteistöjen lämmitystolppien päivittäminen älykkäiksi latausratkaisuiksi on yllättävän helppoa. Taloyhtiöissä ei välttämättä tarvita koko latausinfran uudelleen rakentamista, vaan kaikille käyttäjille on mahdollista taata tehokas lataaminen omalta autopaikalta ilman kohtuuttomia investointeja. Ensto-latausratkaisujen adapterit (EVTL55.00 ja EVTL57.00) ovat asennettavissa suoraan lämmitystolppiin. Lopputulos myös näyttää hyvälle ja toimivalle.

Operaattorin taustajärjestelmä valmiina  

Ensto One -latausaseman pilvipohjainen käyttöjärjestelmä helpottaa latureiden ja käyttäjien monitorointia sekä hallintaa. Valmiina on myös sähköautonlatausoperaattorin taustajärjestelmä, jonka käyttöönotto vaaditaan kokonaisratkaisuun. Esiasennetun taustajärjestelmän ansiosta operaattori pystyy avaamaan järjestelmän käyttöön ilman paikan päällä käyntiä. Taustajärjestelmä huolehtii mm. latausaseman käyttäjätunnistuksesta, myös käyttörajoituksia voidaan asettaa.

Valmius dynaamiseen kuormanhallintaan

Tuoteperheen ratkaisut ovat tehoiltaan joko 3,6 kW; 7,4 kW; 11 kW tai 22 kW ja ne on varustettu Type2-pistorasialla. Käyttöjärjestelmässä on valmius älykkääseen paikalliseen kuormanhallintaan. Se tasaa älykkäästi latausasemien ja lataustolppien sähkökuormaa, jotta kiinteistön sähkönsyötön rajoituksia ei ylitetä. Tuotteet täyttävät kaikki vaaditut latausstandardit ja turvallisuusvaatimukset. Myös tyylikkääseen muotoiluun on panostettu.

Tehokas latausratkaisu vuosikausiksi

Pilvipohjaisten latausjärjestelmien toteuttaminen edellyttää sujuvaa tiedonkulkua kaikkien logistiikkaketjun osapuolten kesken. Selkeä roolitus tukee onnistunutta lopputulosta:

  1. Sähköurakoitsija/operaattori sopivat kohteen käyttöönotosta.
  2. Loppuasiakas tekee operaattorin kanssa palvelusopimuksen ja avaa asiakaskohtaisen ympäristön alustalle.
  3. Ensto myy valittuun operaattorin taustajärjestelmään esiasetetut latauslaitteet vastaten tuotteidensa teknisestä laadusta ja toimivuudesta.

Käyttäjäpalaute on ollut erittäin positiivista. Kaikki sähköauton lataukseen liittyvä hoituu tehokkaasti pilvessä, älykästä kuormanhallintaa myöten. Myös latauslaitteiden ja käyttäjien hallinta sekä käyttäjäkohtaisten kulutustietojen raportointi on helppoa ja tehokasta.

Tutustu tuoteperheeseen >

Teksti ja kuvat: Ensto

Ensto logo

Lataa autosi aurinkoenergialla, valitse Charge Ampsin Green Charging

Nyt saat autosi liikkumaan aurinkoenergialla. Tarvitset vain sovelluksemme, Charge Ampsin latausaseman, aurinkopaneelisi ja Charge Amps Amp Guardin, joka mahdollistaa Green Charging -toiminnon käytön. Tämä on älykäs, ympäristöystävällinen ja taloudellinen tapa ladata autosi.

Miksi sähköauton lataus tarvitsee älyä?

Sähköauton lataus on paljon muutakin kuin pelkkä pistoke. Älykkään sähköauton latauspalvelun käyttö on näppärää, turvallista ja säästää aikaa.

Soneparin tuotepäällikkö suosittelee UTU:n sähköauton latausratkaisuja

Ratio Solid Ratio Solid on haluttu latauskokonaisuus rivi- tai omakotitalossa asuville. Paljon kysytyt ominaisuudet löytyvät nyt yhdestä paketista ja aurinkosähkön ohjaus suoraan ladattavaan autoon mahdollistaa maksimaalisen hyödyn saada kotona tuotettu energia omaan käyttöön.