Etelä-Pohjanmaalla, Alavuudella sijaitsevasta Tuurista löytyy ehkä Suomen tunnetuin matkakohde, Veljekset Keskisen näyttävä ja näkyvä kyläkauppa. Se on suosittu matkakohde etenkin kesäsesongin aikaan ja kaupan yhteydessä olevan hotellin käyttöaste on korkealla. Majoitustiloja on lisätty jo vuonna 2012, jolloin kapasiteetti lisääntyi 33:lla huoneella. Tuurin kyläkaupan suuren suosion takia lisähuoneille on tullut taas tarvetta.

Lakeuksien tunnetuin huvikeskus

Miljoona Tivoli, Kyläkauppa Tuuri
Miljoona Tivoli, Kyläkauppa Tuuri

Keskisen kyläkaupan kokonaisuus on laaja, ostoskompleksin kerrospinta-ala on kokonaisuudessaan 85 000 m2. Alueella on kauppojen lisäksi ravintoloita, Miljoona Tivoli, lapsiparkkeja, karavaanarialue Onnela ja Onnen Tähti -hotelli, jossa on laajennustyö meneillään. Valmista hotellityömaalla pitäisi olla kesäsesongin 2020 alkuun mennessä.

Hotellin laajennuksessa rakennetaan 33 uutta huonetta ja ne sijaitsevat aikaisemmin rakennettujen hotellihuoneiden yhteydessä. Laajennuksen jälkeen tavaratalon läntinen sivu toisesta kerroksesta ylöspäin on kokonaan varattu hotellille.

Laki määrittelee riittävän ja turvallisen palovaroitinjärjestelmän

Onnen Tähden muutostyö vaatii myös palovaroitinjärjestelmään päivitystä ja siksi kyläkaupan palojärjestelmän kokonaisuuteen lisättiin yksi uusi paloilmoitinkeskus, kokonaisuus on nyt kolme näkevää paloilmoitinkeskusta ja 11 alakeskusta.

Suomen suurimmassa tavaratalossa on käytössä Schneider Electricin paloilmoitinjärjestelmät. Schneiderin ESMI paloilmoittimet soveltuvat monipuolisesti erilaisiin kiinteistöihin. Ympäristöministeriön asetuksessa kerrotaan tarkkaan rakennusten paloturvallisuuden määritelmistä ja soveltamisesta. Ilmaisimien asettelussa estetiikka pitää jättää pienemmälle painotukselle.

Tulipalon uhka pitää hyväksyä 

Paloilmoitinjärjestelmät ovat kiinteistön turvallisuusjärjestelmistä se, jonka toivotaan kertovan olemassa olostaan mahdollisimman harvoin. Vaikka tulipalot voivat tuntua harvinaisilta, on niiden seuraukset usein liiketoiminnalle merkittäviä. Siksi investointi kannattaa aina.

Samalla kun SLO myy varaosia vanhoihin järjestelmiin, on tarjolla myös aikaisempaa laajempi valikoima uusia Schneiderin paloilmoitinjärjestelmiä.

Tällä hetkellä SLO:n verkkokaupasta löytyy lähes 200 ESMI -tuotesarjan nimikettä. SLO:n valikoimasta löytyy Suomen myydyimmät Esmi-paloilmoitinjärjestelmien varaosat, kuten paloilmaisimet ja palopainikkeet. Suunnitelmissa on edelleen laajentaa paloturvatuotteiden verkkokauppavalikoimaa SLO:lla.

Palojärjestelmä uusittiin asiantuntijoiden opastuksella

Insinööritoimisto Hannu Pienimäki on toiminut kohteen paloilmoitinliikkeenä vuodesta 2004. Tänä aikana hotellia on laajennettu monesti. Kaikki paloilmoitinkeskukset vaihdetiin uusiin vuonna 2017.

Käynnissä olevan laajennustyön paloilmoittimien toimittaja on SLO Seinäjoki. Teknisissä kysymyksissä myyjiä avusti SLO:n ESMI-sertifioidut tekniset asiantuntijat.


Kuvat: Wikipedia ja Schneider Electric

 

✨ Lue seuraavaksi ✨

SLO:n ja Schneider Electricin uusi vuosikymmen alkoi lujitetulla yhteistyöllä paloturvallisuudessa

 

Teksti:
Rauno Huikari / SLO Oy

Huippuälykäs palovaroitin suojaa elämäsi

Älykkään palovaroittimen reaaliaikaiset tiedot ovat helposti saatavilla älypuhelinsovelluksesta.

SLO:n ja Schneider Electricin uusi vuosikymmen alkoi lujitetulla yhteistyöllä paloturvallisuudessa

SLO ja Schneider Electric ovat panostaneet paloilmoitinjärjestelmien varaosasaatavuuteen. Yhteistyön tavoitteena on parantaa yleistä turvallisuutta tuomalla kattavasti paloturvallisuustuotteita SLO:n valikoimaan.

Markkinoiden luotettavimmat palovaroittimet sähköverkkoon

EI Electronics -varoittimet on valmistettu ja testattu Euroopassa. Ne sisältävät valtavasti patentoitua tekniikka, joka tekee niistä markkinoiden luotettavimpia.