SLO ja Schneider Electric ovat panostaneet paloilmoitinjärjestelmien varaosasaatavuuteen. Yhteistyön tavoitteena on parantaa yleistä turvallisuutta tuomalla kattavasti paloturvallisuustuotteita SLO:n valikoimaan.

- SLO:n valikoimasta löytyy nyt Suomen myydyimmät Esmi-paloilmoitinjärjestelmien varaosat, kuten paloilmaisimet ja palopainikkeet. Kun tuotteita on hyvin saatavilla, voi yrittäjät pienentää omia varastoja. Heillä on myös mahdollisuus reagoida entistä nopeammin asiakkaansa vikaantuneisiin järjestelmiin. Mitä nopeammin paloilmoitinjärjestelmä saadaan toimintakuntoon, sitä pienempi henkilö- ja kiinteistövahinkojen riski on, kertoo Schneider Electricin Esmi-paloilmoitinjärjestelmien tuotepäällikkö Anssi Liski.

Toisena tavoitteena on sertifioida SLO:n henkilöstöä Esmi-asiantuntijoiksi.  -Olemme aloittaneet teknisen tukemme kouluttamisen Esmi-sertifioiduiksi asiantuntijoiksi ja jatkamme koulutusten jalkauttamista myös myyntirajapintaan kevään aikana, kertoo SLO:n markkinointipäällikkö Esapekka Turunen.

Paloilmoitinjärjestelmien oikea toiminta varmistetaan merkkivaraosilla

Paloilmoitinjärjestelmät ovat kiinteistön turvallisuusjärjestelmistä se, jonka toivotaan kertovan olemassa olostaan mahdollisimman harvoin.

Vaikka tulipalot voivat tuntua harvinaisilta, on niiden seuraukset usein liiketoiminnalle merkittäviä. Siksi paloilmoitinjärjestelmän ylläpito tulee tehdä asian vaatimalla tarkkuudella. Hyvin hoidettu paloilmoinjärjestelmä antaa myös vähemmän virhehälytyksiä pelastuslaitoksille.

Huolletun järjestelmän elinkaari on pitkä

Vuosittaisten huoltotoimenpiteiden lisäksi paloilmoitinjärjestelmänhoitajan tulee tehdä kuukausittaiset testit, joilla varmistetaan muun muassa hälytyskeskusyhteyden toimivuus.

Markkinoilla on vielä runsaasti modernisointia vaativia paloilmoitinkeskuksia sekä järjestelmiä, joihin on kytketty liian vanhoja ilmaisimia. Teknologia on kehittynyt ja palo pystytään ilmaisemaan aikaisempaa tarkemmin. Vanhan paloilmoitinjärjestelmän haltijan olisi hyvä kartoittaa järjestelmänsä nykytila ja tehdä tarvittaessa modernisointisuunnitelma.

Päivitys voidaan tehdä osissa ja usein aiemmin tehtyä investointia pystytään hyödyntämään ainakin osin siirryttäessä uuden ajan paloilmoitinjärjestelmiin. Samassa yhteydessä päivittäistä käyttöä voidaan helpottaa mobiilisovelluksilla.

✨ Lue seuraavaksi ✨

Suomen suurin kyläkauppa turvattiin Schneiderin paloturvatuotteilla

EI Electronics palovaroittimet + pelastuslaki

Edistykselliset palovaroittimet sähköverkkoon akkuvarmennuksella – EI3000-sarja EI Electronicsin EI3000-sarjan palovaroittimissa on litiumvarakäyntiakku, joka on suunniteltu kestämään koko palovaroittimen käyttöiän ajan. EI3000-sarjan ilmaisimissa on AudioLINK-toiminto. Ilmaisella AudioLINK-mobiilisovelluksella voidaan tarkkailla ilmaisimien toimintaa ja likaantumista sekä selata hälytysmuistia. SmartLINK-moduuli mahdollistaa langattoman ketjuttamisen ja tiedonsiirron. Moduulin avulla kaikki EI3000-sarjan ilmaisimet saadaan hallittavaksi etänä. Älykkäät akkutoimiset palovaroittimet – EI650 Tyylikkäissä EI600-sarjan palovaroittimissa on suuri, huomaamaton testi- ja vaimennuspainike. RadioLink-ominaisuuden sisältävät varoittimet voidaan ketjuttaa toisiinsa. Järjestelmään voidaan kytkeä myös langaton etäohjain, jolla on helppo ohjata ja hallita järjestelmää. Uusi Pelastuslaki 2024 Pelastuslain muutos tuo vuoden 2024 alusta alkaen vastuun palovaroittimista taloyhtiöille ja vuokra-asunnon omistajille. Taloyhtiö tai asunnon omistaja on jatkossa vastuussa asuntojen palovaroittimien hankinnasta ja kunnossapidosta, ja asukas taas palovaroittimien testaamisesta ja puhdistamisesta. [su_table responsive="yes" fixed="yes"] Snro Tuote 7139703 230 VAC lämpöilmaisin, EI3014 7139709 230 VAC häkävaroitin, EI3018 7139700 230 VAC optinen palovaroitin, EI3016 7139701 230 VAC yhdistelmäilmaisin, optinen ja lämpö, EI3024 7139711 230 VAC yhdistelmäilmaisin, lämpö ja häkä, EI3028 7140087 akkutoiminen palovaroitin, AudioLINK, RadioLINK, EI650IRF 7140000 akkutoiminen palovaroitin, AudioLINK, EI650I [/su_table]

Huippuälykäs palovaroitin suojaa elämäsi

Älykkään palovaroittimen reaaliaikaiset tiedot ovat helposti saatavilla älypuhelinsovelluksesta.

Pelastuslakiuudistus – vastuu palovaroittimista siirtyy rakennuksen omistajalle

Pelastuslaki muuttuu 1.1.2024. Lakiuudistus tuo muiden muassa muutoksen palovaroittimien hankintavelvoitteisiin taloyhtiöissä. Vastuu palovaroittimista siirtyy taloyhtiöille ja vuokra-asunnon omistajille.