C.Scope kaapelin- ja putkenhakulaitteet sekä Komplex pallo- ja kiekkoantennit

C.Scope kaapelin- ja putkenhakulaitteita on saatava useita malleja erityyppisille käyttäjille

CX- sarjan laitteissa löytyvät kaikki perustoiminnot sähkö- puhelin- ja datakaapelien hakuun. Metalliset putket löytyvät yhtä lailla, kuin kaapelitkin radio- haulla. AS- skannaus ominaisuus skannaa kaikki hakutavat samanaikaisesti, jolloin ei tarvitse erikseen hakea useilla eri hakumenetelmillä.

DX- sarjan laitteissa lisäksi syvyysmittaus, joka toimii kun lähettimellä tuotetaan keinotekoista signaalia kaapeliin, tai metalliputkeen. Lähetin voidaan kytkeä suoraan maadoitukseen. Esimerkiksi sähkökaapin kylkeen, tai vaikka valotolpan runkoon. Maadoituksen kautta signaali menee kaikkiin kaapeleihin.

MX- sarjan laitteissa tulee lisäksi useita eri taajuuksia riippuen kuinka kaapelia, tai putkea halutaan seurata. Taajuus valitaan sen mukaan, kuinka pitkän matkan on tarve seurata, tai pitääkö vaikka seurata jotakin tiettyä kaapelia. MXL vastaanottimella voidaan lisäksi mitata lähettimen lähettämää tehoa, jolloin on myös mahdollista paikantaa kaapelivikoja, kun kaapeli on fyysisesti hajonnut vaipasta.

Kolmen vuoden takuu merkitsee laitteen pitkää käyttövarmuutta. Laitteissa itsetestaus, joka tarkastaa laitteen toiminnan automaattisesti. Ei välttämättömiä määräaikaishuoltoja. Jos laitteeseen tulee vikaa, niin apu löytyy läheltä ja koulutettu huoltohenkilöstö Suomessa reagoi nopeasti ja luotettavasti.

Snrot 6700402 … 19

KOMPLEX merkintätarvikkeet maanalaisten kohteiden merkitsemiseen

Antennipallot sekä merkintäkiekkoja saadaan viidellä eri taajuudella riippuen, mitä sillä on tarkoitus merkitä. Saatavilla olevat taajuudet: kaasu, tele, jätevesi, sähkö ja vesi.
Taajuudet ovat yleistaajuuksia ja riippumattomia valmistajasta. Hakulaitteilla voidaan hakea kaikkien valmistajien antennipalloja ja kiekkoja. Hakusyvyys jopa 2.5m riippuen hakulaitteesta. Valmistaja lupaa merkintätarvikkeille vähintään 50 vuoden käyttöiän. Merkintätarvikkeita saatavana myös ID numerolla varustettuina, jolloin voidaan mobiilisovelluksen avulla tallentaa tietoja merkitystä kohteesta suoraan pilvipalveluun ja tarvittaessa jakaa tarvittaville tahoille. ID numerolla varustettu antenni voidaan paikantaa tarkasti maanalta GPS:n avulla ja hakulaite ilmoittaa sen ID numeron. Mobiilisovelluksella voidaan tallentaa myös tavalliset antennit ilman ID numeroa, mutta tällöin hakulaite ei vain ilmoita antennin ID numeroa sen löytyessä. Matkapuhelimen omaa GPS paikanninta voidaan myöskin käyttää merkintäpallon, tai kiekon karkeaan hakemiseen suoraan pilvipalvelun avulla.

Antennipallot  on valmistettu erittäin kovasta muoviseoksesta ja kestävät hyvin. Palloissa kaksoisantennijärjestelmä, joka toimii erinomaisesti kaikissa olosuhteissa riippumatta, missä asennossa pallo on maassa.
Antennikiekot toimivat kuten pallotkin, mutta ne pitää asentaa maaperään nähden vaakaan, jolloin ne voidaan paikantaa maan päältä. Kiekot ovat edullisempia valmistaa, johtuen että niissä on vain yhden antennin järjestelmä. Kiekkojen avulla on huomattavasti kustannustehokkaampaa, jos halutaan merkitä pidempiä linjoja.

Snrot 6710106 … 07


Kuvat: Trafino

Chauvin Arnoux-mittalaitteet kaikkiin sääolosuhteisiin

Chauvin Arnoux’n laajaan mittalaitevalikoimaan sisältyy luonnollisesti myös Pohjoismaiden vaihteleviin sääolosuhteisiin soveltuvia mittalaitteita. Suomen karu ilmasto asettaa tiettyjä vaatimuksia ulkona käytettäville mittalaitteille, jolloin laitteiden tulisi monesti olla sekä vedenpitäviä että pakkasenkestäviä.

Chauvin Arnoux PEL 104 Teho- ja energiatallennin

PEL 104 mittaa ja tallentaa virran, jännitteen, energian sekä tehon 1- ja 3-vaihesovelluksissa, 50, 60 sekä 400 Hz:n asennuksissa.

Chauvin Arnoux CA 771-jännitteenkoetin

Ergonominen jännitteenkoetin jopa 1000 V AC / 1400 V DC mittauksiin EN 61243:n mukaisesti.