Keski-Euroopassa lattakaapelia on vuosikymmeniä käytetty sähkönjakeluun kauppakeskuksissa, hotelleissa ja kiinteistöissä.

Tämä vanha keksintö tekee uutta tulemistaan. Syinä tähän ovat mm. sähköautoilun yleistyminen ja sen myötä lisääntyvä tarve autojen latauspaikoille sekä valmisteilla oleva rakennusten energiatehokkuusdirektiivi. Direktiivi edellyttää uusia ja laajasti korjattavia kiinteistöjä rakentamaan valmiuden sähköautojen latauspaikoille.

 

Lattakaapeli on huomattavasti perinteistä kaapelia helpompi asentaa. Näin taloyhtiön on helppo rakentaa valmius latauspisteille ja tarpeen mukaan joustavasti lisätä latauspaikkoja. Myös kustannusten jako taloyhtiöissä on selkeämpää. Yhtiökokouksessa voidaan päättää, että taloyhtiö vastaa sähkönsyötön valmiuden rakentamisesta ja osakkaat/asukkaat vastaavat latauslaitteiden hankinnasta ja niiden asennuksen kustannuksista sekä luonnollisesti käytetystä sähköstä.

 

Lattakaapeli voidaan asentaa suoraan parkkihallien tai autokatosten seinään ja erityisen nopeaa sen asentaminen on kaapelitikkaille tai -hyllyille. Suurin ero asennusnopeudessa verrattuna perinteiseen kaapeliin tulee latauslaitteen haaroitusrasian asennuksesta, joka tehdään lattakaapeliin ilman kaapelin katkaisua – ja rasioita voi myös siirtää tai lisätä jälkikäteen. Tämä nopeuttaa asentajan työtä ja tekee järjestelmästä joustavan kasvavaan tarpeeseen.

Kuinka tämä näkyy suunnittelijalle? ”Lattakaapelijärjestelmä on täysin skaalautuva – sähkönsyötön lataustehoja saadaan kahdella tai useammalla kaapelilla niin paljon kuin tilaaja tai suunnittelija määrittävät”, aluemyyntipäällikkö Esko Matikainen Wagolta kertoo. ” Suunnittelijan ei tarvitse olla ennustaja. Sähkönsyötön lataustehoja voidaan lisätä myöhemminkin kustannustehokkaasti.”

 

Snro Yleisnimi Tekninen nimi
04 390 00 Asennuskaapeli Lattakaapeli 5x16mm2, PVC
04 390 09 Asennuskaapeli Lattakaapeli 5x16mm2, HF Cca
17 088 00 Holkkitiiviste muovi M40, 20 – 26 mm
17 088 01 Holkkitiiviste muovi M25, 9 – 16 mm
17 088 02 Holkkitiiviste muovi M25, 13 – 18 mm
17 088 03 Holkkitiiviste muovi M25, tulppaholkki
19 274 92 Haaroitusrasia Syöttörasia
19 274 93 Haaroitusrasia Haaroitusrasia
52 103 00 Päätetuppilo Lattakaapelipääte 5×16 mm2
52 103 01 Kiinnike Lattakaapelikiinnike 5×16 mm2
64 023 02 Kuorintatyökalu Kuorintaveitsi

Markkinoiden luotettavimmat palovaroittimet sähköverkkoon

Sähköverkkoon kytkettävissä EI3000-sarjan palovaroittimissa on litiumvarakäyntiakku, joka on suunniteltu kestämään koko palovaroittimen käyttöiän ajan.

Kotimainen REJ Design -kuivain kuuluu nykyaikaisen kodin perusvarustukseen

Kotimainen REJ Design -kuivain kuuluu nykyaikaisen kodin perusvarustukseen Kotimaisena käsityönä syntyvät REJ Design -kuivaimet edustavat funktionaalista designia, jonka linjakas muotoilu sopii kodin kaikkiin tiloihin. Mallistosta löytyy sopiva kuivain kylpy-, puku-, kodinhoito- ja eteistiloihin niin uudis- kuin korjausrakentamiskohteisiinkin. Laadukas, pitkäikäinen ja muotoilultaan ajaton kuivain on käytännöllinen ja samalla tyylikäs osa sisustusta.