Puhelimien kuuluvuusongelmat asunnoissa puhuttavat ja ratkaisua on haettu talon ulkoseiniin tai ikkunoihin kohdistuvilla toimilla. Asiaan on parhaassa tapauksessa ilmainen ratkaisu.

Kehittyvä tekniikka tuo hintoja alas

Puhelimen toimiminen WiFi eli WLAN verkon kautta ei ole uusi asia, mutta puhelintekniikka on mennyt tässä kohtaa nopeasti eteenpäin. Vielä vuosi sitten markkinoilla oli vain pari yhteensopivaa puhelinta – nyt niitä on jo kymmeniä. Edullisimmat VoWiFi  (Voice over WiFi) puhelimet maksavat enää 200 euroa.

Näin saat otettua vowifin käyttöön

Käytännössä homma vaatii puhelimeen 4G- liittymän ja asuntoon WiFi-verkon. Jos liittymässä on rajaton datan käyttö, niin puhuminen WiFin yli ei maksa ylimääräistä. Jopa puhuminen ulkomailla maksuttoman WiFin yli toimii ja on ilmaista Suomeen.

Mistä vowifi -puhelimia saa?

Lista yhteensopivista puhelimista löytyy operaattoreiden sivuilta. Kannattaa vertailla useamman operaattorin sivuja, sillä operaattori listaa yleensä vain itse myymänsä mallit. Applen puhelimet eivät tekniikkaa tue.

Jos liittymässä on rajaton datan käyttö, niin puhuminen WiFin yli ei maksa ylimääräistä.

VoWiFi puhelin käyttää niin WiFi- kuin 4G- verkkoa puheluihin. Parhaimmillaan verkon vaihtoa ei edes huomaa kesken puhelun. Ongelmia voi tulla jos WiFi verkon kantamassa on esimerkiksi ostoskeskuksessa katvealueita. Kotonakin mobiilireitittimeen kannattaa usein asentaa ulkoantenni, joka parantaa laitteen toimintaa muussakin käytössä.

Teksti:
Rauno Huikari
Tekninen asiantuntija
SLO Oy

Wiser – Helppo älykoti kaikille

Mikä älykotiratkaisu on edullinen, helppo asentaa ja sopii kaikenlaisiin koteihin myös jälkiasenteisena? Vastaus on Schneider Electricin uusi Wiser.

Sähköä työmaalle! Inmesol-aggregaatit

Inmesol on lanseerannut uuden aggregaattimalliston joka on tehty ammattilaisia varten. Sähköä sinne missä sitä tarvitaan. Joustavasti ja helposti!

Enston EHSV 140 kompaktit saneerauskeskukset

Ensto vastaa saneerausbuumiin uudella kompaktilla saneerausryhmäkeskusperheellä