Voimatel on saneerannut Varkauden ulkoilureittien valaistusta projektissa, jossa 750 valaisinta päivitettiin Feilo Sylvanian Zephyreihin. Lue, mitä Voimatelin projektivastaava Joonas Turunen kertoo valaistusprojektista ja yhteistyöstä SLO:n kanssa.

Varkaudessa latuverkostosta 73 km on ylläpidettyjä latuosuuksia, joista valaistuna on 28 km. Reittien valaiseminen mahdollistaa niiden tehokkaamman käytön pimeinä vuodenaikoina ja lisää myös käyttömukavuutta.

Markkinoilta löytyy hyvä valikoima eri toimittajien katuvalaisimia moninaisiin käyttötarkoituksiin. Varkauden ulkoilureittien saneerausprojektissa käytettiin Sylvanian Zephyr -katuvalaisimia, koska niissä on oikean hinta-laatusuhteen lisäksi tarkoitukseen parhaiten sopivat ominaisuudet. - Valintaan vaikutti sekin, että Sylvania on suuri toimittaja, joten tilausmäärien kanssa ei tullut ongelmia, kertoo Voimatelin projektivastaava Joonas Turunen.

Vanhoja tuttuja jo yli kymmenen vuoden ajalta

Joonas on asioinut SLO:n kanssa jo yli kymmenen vuotta ja Joonas kuvailee tekemistä yhdellä sanalla sujuvaksi. Näin pitkää rupeamaan tuskin olisi tullutkaan, jos yhteispeli olisi matkan varrella yskinyt. -  SLO:lta on aina saanut helposti tuotteita, pohtii Joonas. Luotto on syntynyt muun muassa hyvin toimivasta logistiikasta. -Tavarat tulevat, kun luvataan, sanoo Joonas napakasti.

Työkalun on oltava ketterä ja monipuolinen

Kun tilaaminen on osa työnkuvaa, käytettävissä olevan ostokanavan ketteryydellä on merkitystä. SLO:n uudistunut verkkokauppa saa Joonakselta kiitosta. Se on hänen mielestä selkeä.  – Tilauksissa ei mene ylimääräistä aikaa, toteaa Joonas.

Varkaudessa on paljon vanhaa kaapeliverkkoa, joihin pitää etsiä yhteensopivia tuotteita nykyisestä valikoimasta. Erikoisempien tuotteiden valintaan ja hankintaan Joonas käyttää verkkokaupan »kaapelivarustehakua«. – Hyvä kapistus, Joonas kiteyttää.

Huomattava mutta leppoisa projekti

Saneerausprojekti oli kooltaan huomattava mutta toteutukseltaan melko yksinkertainen, jolloin suuremmilta haasteilta vältyttiin. Hyvällä suunnittelulla ja nopealla reagoinnilla pysyttiin tavoiteaikataulussa.

Pieniä saatavuusongelmia syntyi muutaman T-mallisen valaisinvarren kanssa, joten näiden osalta suunnitelmaa jouduttiin hieman muuttamaan. Kun alkuperäistä tuotetta ei saatu, SLO:n avainasiakaspäällikkö Janne Ikonen etsi korvaavan tuotteen tilalle ja sekin hidaste saatiin nopeasti taklattua.

Joonaksen vinkki: Panosta aikataulusuunnitteluun!

  • Kun tiedät mitä tilataan, mieti projektin kokonaisaikataulu.
  • Varmista materiaalien toimitusajat.
  • Toimitusajan viivästyminen aiheuttaa dominoefektin. Mieti valmiiksi mihin kaikkeen viivytys voi vaikuttaa.

Dominoefekti vältettiin ennakoinnilla

Suurin haaste projektissa oli sovittaa pitkät toimitusajat muuhun tekemiseen. Kun tilausaikoja lasketaan viikoissa niin pienikin muutos tavaroiden toimituksessa vaikuttaa välillisesti moneen muuhun. Hyvällä ennakoinnilla Joonas vältti kuitenkin ikävän ketjureaktion syntymisen.

 

Näitä valaisimia projektissa käytettiin

Snro Tuote
4579414 Katuvalaisin Zephyr LED -  50W,  6000lm, 4K, IP66

Kuka?

Janne Ikonen
Avainasiakaspäällikkö
SLO Oy

Joonas Turunen
Projektivastaava
Voimatel Oy

Teksti:
Marja Apunen-Mäkelä
SLO Oy
Kuva:
Teemu Nissinen / Feilo Sylvania Finland Oy

GARO Latausasemat

Monipuolisesta latausasemavalikoimasta löytyy ratkaisut niin taloyhtiöille kuin parkkihalleihin

Nestorin uusi kaappiyhdistelmä erityisesti FTTH-sovelluksiin mikrokanavaverkoissa

Nestor Cablesin uusi ulkoasennuksiin soveltuva kaappiyhdistelmä koostuu 850 mm korkeasta K0-jakokaapista sekä NC-320 Optimus -jatkoskaapista. Se on tarkoitettu erityisesti mikrokanavaverkkoihin.

Pinseri sähköistää työmaat

UTUn omissa tuotantotiloissa Ulvilassa valmistetut pinseri-pistorasiakeskukset varmistavat sähkönjakelua myös vaativissa olosuhteissa.