Vantaan kaupunki saneerasi Tikkurilan keskustassa sijaitsevan, tyhjilleen jääneen 90-luvun kiinteistön moderniksi toimistotilaksi. Valaistuksessa käytettiin erilaisia Havells Sylvanian valaisimia sekä viimeisintä, valaisimiin asennettua ohjaustekniikkaa, jotka molemmat toimitettiin paikan päälle SLO:sta.

Tikkurilan Kielotien kiinteistön valaistuksen suunnittelun lähtökohtana oli hakea muuntojoustavaan toimistoon elinkaarikustannuksiltaan optimaalisin valaistus sopivalla valaisin- ja valaistuksenohjausjärjestelmällä.

– Sisävalaistusstandardi määritteli valaistusratkaisujen määrälliset ja laadulliset tarpeet. Päädyin eri valaisimien vertailun ja elinkaarikustannuslaskelmien jälkeen Havells Sylvanian valaisimiin, kertoo valaistussuunnittelusta vastannut sähkösuunnittelija
Roni Ahola, Wise Group Finland Oy:stä.

“SLO:n avainasiakaspäällikkö Matti Brandt hoiti projektikohteessa osuutensa esimerkillisesti.”

– Tom Björkell, aluemyyntipäällikkö, Havells Sylvania

Valaisinohjaustekniikka sopii toimiston yhteisiin tiloihin

Käytävien valaistus toteutettiin led-moduulivalaisimilla sekä kosketinkiskoon asennettavilla himmennettävillä led-kohdevalaisimilla, joissa on aikaohjelma- ja painonappiohjaus. Kohdevalaisimet varustettiin myös integroidulla valaisinkohtaisella säätimellä.

Neuvotteluhuoneisiin asennettiin puolestaan led-moduulivalaisimet, joita ohjataan av-järjestelmän kautta. Avotoimistoihin valittiin T5-loisteputkivalaisimet suoralla ja epäsuoralla valolla ja taukotiloihin ja vapaille työskentelyalueille rengasloisteputkivalaisimet.

Led-moduulivalaisimet ja T5-loisteputkivalaisimet valaisevat neuvotteluhuoneita ja avotoimistoa.

Tietohallinnon tiloissa oli mahdollista kokeilla uutta innovatiivista valaistuksen ohjausratkaisua, sillä tilassa ei ole omia työpisteitä, jotka edellyttävät tarkempaa valaistuksensäätöä. Ratkaisuksi löytyi Havells Sylvanialta juuri markkinoille tullut valaisimiin integroitu Organic Response -valaistuksenohjausjärjestelmä, joka oli saatavissa alun perin suunniteltuihin valaisimiin.

– Uusi valaistuksenohjaustekniikka ei vaadi erikoisia kaapelointeja tai uutta keskusta, vaan valaisimet voidaan liittää olemassa oleviin tekniikoihin. Valaisimiin asennetaan infrapunavastaanotin ja -lähetin, jolloin valaisimet kommunikoivat keskenään. Organic Response on valittavissa 8 valaisinperheeseen, joka tarkoittaa kymmeniä eri valaisinvaihtoehtoja, kertoo aluemyyntipäällikkö Tom Björkell Havells Sylvanialta.


Valaisimiin asennetun anturin avulla valaisimet ohjataan esisäädettyyn valotasoon. Kuvat Tuomas Sauliala.

 

Kiinnostuitko?

Onko yrityksessäsi tarvetta valaisinsuunnittelun, -konsultoinnin ja -tuotelogistiikan tehokkaalle ulkoistamiselle? 
Ota yhteyttä myyntikonttoreihimme, niin suunnitellaan yrityksellesi sopiva kokonaisuus.

 

Hyvän kultaesiintymän päälle kasvoi Euroopan suurin kultakaivos

Mittavaa esiintymää operoi Agnico Eagle Finland Oy

SLO:n materiaalitoimitukset takaavat Borealis Polymersin toimintavarmuuden

Borealis Polymersin muovi- ja petrokemian tehtaiden ympärivuorokautinen toiminta sekä eri-ikäiset tehtaat ja muuntamot edellyttävät omat,

Hesburger Konala paistaa hampurilaisia aurinkosähköllä

SLO ja Green Energy Finland toimittivat Hesburgerin Konalan myymälään katolle asennettavan aurinkosähköjärjestelmän. Ratkaisu on monistettavissa jatkossa muihinkin Hesburgerin myymälöihin.