ABB:n Value Provider -kumppanuusohjelma vahvistaa Soneparin asiantuntijoiden tuotetuntemusta

Kansainvälinen teknologiayritys ABB on rakentanut yli vuosikymmenen ajan kumppanuusohjelmaansa, jonka tarkoituksena on kouluttaa ja valmentaa myyntikanavien edustajia ABB:n valtuuttamiksi arvopalveluiden tarjoajiksi. Kattavan koulutuksen hyväksytysti läpikäyneet yritykset saavat merkiksi Authorized Value Provider -sertifikaatin.

ABB on Soneparin pitkäaikainen kumppani ja ohjelmaan osallistuminen oli luonnollinen jatkumo yhteistyölle. Soneparilla on Suomessa ainutlaatuinen asema olla ainoa sertifikaatin saanut, valtakunnallisesti toimiva sähkötarvikkeiden myynti- ja asiantuntijaorganisaatio.

Uniikki asema on ansaittu kovalla työllä ja kulkemalla pitkäjänteisesti ABB:n koulutuslinjaa. Sertifikaatti on jopa kansainvälisellä tasolla merkittävä saavutus ja koko Sonepar-konsernin laajuisestikin ainoa laatuaan.

- Sertifikaatin ansiosta yrityksemme on edelläkävijä kansainvälisessä vertailussa ja Suomenkin markkinoilla kilpailijoihin nähden teknisesti osaavampi ja pätevämpi kumppani, linjaa Soneparin toimitusjohtaja Mika Höijer.

Soneparilta saat muutakin kuin rautaa.
Mika Höijer, toimitusjohtaja, Sonepar Suomi Oy.

Soneparin myyntihenkilöstön tukena toimiva teknisen tuen osasto. Asiantuntijoiden laaja-alainen osaaminen kattaa teollisuuden tuotetuntemuksen, aurinkosähkön, pneumatiikan, ABB:n moottorit ja taajuusmuuttajat, teollisuuden erikoiskaapelit, UPSit ja energiavarastot, talo-, kiinteistö- ja teollisuusautomaation, autojen lataus- ja lämmitysratkaisut, solar-järjestelmät, data- ja teletuotteet ja valaistuksen sekä sen ohjauksen.

Kun Sonepar on teknisesti pätevä organisaatio, koko konsernin status on saanut positiivista nostetta kansainväliseenkin yhteistyöhön ABB:n kanssa. Mika Höijer näkee, että sertifikaatin tuoma syvällinen tuotetuntemus tukee teknistä asiantuntemusta vahvistaen teollisuusmyynnin pitkän tähtäimen kasvustrategiaa.

Merkki johdonmukaisesta ja laadukkaasta palvelusta

ABB:n Value Provider -sertifikaattiin johtava koulutus on edistyksellinen. Yritykset, jotka ovat saavuttaneet sertifikaatin, ovat ABB:n tuotevalikoiman ehdottomia asiantuntijoita.

Sertifikaatin saadakseen yrityksen on suoritettava ABB:n määrittämä kurssikokonaisuus tasokokeineen. ABB jatkokouluttaa asiantuntijoita jatkuvasti osaamisen ylläpitämiseksi. Näin asiantuntijoilla on aina ajantasaista tietoa.

Näin asiakas hyötyy Soneparin hankkimasta arvopalvelusta

Sertifikaatin ansiosta asiakkaat saavat Soneparita täydellisen palvelupaketin. Tuoteosaaminen on erityisen vahvaa teollisuuden taajuusmuuttajissa ja prosessimoottoreissa. Tekninen tuki on aina auttanut Soneparin myyjiä ABB:n tuotteistoon liittyvissä selvityksissä, joten vuosien varrella on kertynyt arvokasta kokemusta asiakasrajapinnasta. – Sertifioitumisen jälkeen olemme pystyneet auttamaan asiakkaitamme tehokkaammin, koska asiantuntijoilla on nyt syvällisempää osaamista ABB:n tuotevalikoimasta ja valintatyökaluista, kiteyttää Soneparin hankintapäällikkö Esapekka Turunen.

Asiakkaan hyöty on se, että Soneparin myyjillä on koulutetut asiantuntijat tukena.
Esapekka Turunen, hankintapäällikkö, Sonepar Suomi Oy

ABB Value Provider tuotesertifioinnit:

 • Moottorit
 • Taajuusmuuttajat
 • Laseriin perustuvat pinnankorkeusmittarit
 • Magneettiset virtausmittarit

Sonepar Suomi Oy on useiden toimittajien sertifioitu partneri

 • ABB: Value Provider
 • Omron: Strategic Distributor
 • Siemens: Distribution Partner
 • SMC: Authorised Sales Partner
 • Danfoss Advanced Partner
 • LONGi Advanced Partner
 • Weidmüller Pro Partner

Kun asiakkaalla on esimerkiksi vanha moottori, joka pitää korvata uudemmalla tyypillä, asiantuntijoiden avustuksella uuden moottorin valinta on helpompaa. Samalla varmistetaan, että vanhan moottorin tai taajuusmuuttajan tilalle valitaan uusista malleista juuri asiakkaan tarpeeseen soveltuva tyyppi.

Soneparilla on keskusvarastolla laaja valikoima moottoreita ja komponentteja, joista esiasennuspalvelu laipoittaa asiakkaalle uuden moottorin nopealla aikataululla. Soneparin oma esiasennuspalvelu lyhentää toimitusaikaa huomattavasti ja tästä on asiakkaalle todellista etua.

Neljä etua asiakkaalle

 1. Koulutuksen kautta asiantuntijat ja myyjät tunnistavat asiakkaan tarpeen paremmin
 2. Pystymme hyödyntämään valmistajan työkaluja tehokkaammin
 3. Monessa tapauksessa on mahdollista hyödyntää omaa laajaa varastovalikoimaa ja täydentää tilausta moottoreiden laipoituspalvelulla
 4. Nopeimmillaan asiakas saa tarpeisiinsa räätälöidyn uuden moottorin seuraavaksi päiväksi

Lue myös

Sertifioidulla yhteistyöllä parempaa mittaustekniikkaa

Teksti:
Marja Apunen-Mäkelä
Sonepar Suomi Oy

Modernit kotiautomaatioratkaisut ovat nyt langattomia

Kotiautomaatiotuotteiden kehitystä on hyvä tarkastella vähintään parin vuoden välein. Tekniset ratkaisut kehittyvät nopeasti ja tuote, joka viisi vuotta sitten vaikutti hyvältä, voi tänään olla jo vanhentunut.

Jakokaappien esiasennus palveluna Soneparilta

Esiasennetut kaapit helpottavat elämää Sonepar kokoaa ja kalustaa asiakkaiden ohjeistuksen mukaan räätälöityjä jakokaappeja. Valitsemalla esiasennetut jakokaapit vapautat paljon omaa varastointitilaa ja saat juuri sinun tarpeisiisi räätälöidyt kaapit  suoraan työmaalle toimitettuina. Lämpimissä ja kuivissa asennustiloissa kalustetut ja koestetut kaapit ovat järkevä valinta, joilla poistat asentajilta turhia työvaiheita maastossa.