Tuotantolinjoilla voi liikkua sensoreille vaikeasti tunnistettavia kappaleita

Epäsäännöllisten muotojen ja moniväristen kappaleiden luotettava tunnistaminen tuotantolinjalla on vaativaa. Jos mitattava matka vielä on pitkä, toteutus on vaatinut usein monimutkaisia peili- ja heijastinratkaisuja.

Omron kehitti ensimmäisenä valokennosarjan juuri epäsäännöllisten ja värikkäiden kappaleiden tunnistamiseen. Nyt luotettava tunnistus onnistuu ilman heijastimia ja peilejä.

E3AS-valokennot ovat tehokkaita epäsäännöllisten ja läpinäkyvien kappaleiden kanssa

E3AS-sarjan valokennoilla tunnistus onnistuu hyvin pitkillä matkoilla, jolloin virheiden määrä laskee ja tuotantolinjan tehokkuus paranee. Valokennot ovat myös erittäin tehokkaita tunnistamaan epäsäännöllisiä muotoja ja erottelemaan värejä. Ne tunnistavat hyvin myös läpinäkyvät kohteet. Siksi oikeanlaiseen valokennoon kannattaa panostaa.

Mainittakoon vielä, että valokennojen linssit on käsitelty likaa hylkiviksi. Likainen linssi tunnistaa tuotteita huonommin, jolloin virheiden määrä kasvaa. Käsiteltyä linssiä ei tarvitse käydä manuaalisesti putsaamassa, mikä auttaa vähentämään huoltotöitä ja siten mahdollisten tuotantolinjojen pysäytysten määrää.

 

Soneparin tuotepäällikkö suosittelee E3AS-sarjaa neljästä syystä

  1. Likaa hylkivä linssi pitää valokennon kauan toimintakunnossa.
  2. Tuoteperhe on laaja, sieltä löytyy tuote monenlaiseen tarpeeseen.
  3. Saman tuoteperheen tuotteiden käyttäminen lisää myös kustannustehokkuutta, sillä erilaisien varaosien määrä vähenee.
  4. Tilaaminen on helpompaa, kun tarvittavat tuotteet löytyvät samasta tuoteperheestä

 

 Lue myös

OMRONin uudet valokennot – E3AS-sarja


Teksti: Sonepar Suomi Oy
Kuva: Adobe Stock

ABB SynRM moottorit energiatehokkuuden määrittäjinä

Kestomagneettitekniikan edut ja induktiojärjestelmän yksinkertaisuus ja huollettavuus samassa laitteessa: moottorikäyttöpaketit ovat optimoituja kokonaisratkaisuja, joissa yhdistyvät hyvin tunnettu staattoritekniikka, innovatiivinen magneetiton roottorimalli, luokkansa parhaat teollisuusluokan taajuusmuuttajat ja ohjelmiston edistykselliset ominaisuudet. ABB:n ACS880 taajuusmuuttajasta, sekä SynRM moottorista rakentuvan kokonaisuuden energiatehokkuus on taattu. Ohessa kuvassa 1 on esimerkkitulos 11 kW ACS880 + ABB SynRM -paketin hyötysuhdemittauksista. Koko SynRM moottorien tehovalikoiman mittaustulokset löytyvät ABB:n verkkosivuilta. Miksi ABB:n SynRM IEC-mitoitettujen Induktiomoottoreiden korvaaminen mahdollista ilman mekaanisia muutoksia Luokkansa paras käyttövarmuus laakereiden matalamman lämpötilan ansiosta (Jopa 30 astetta matalampi lämpötila käämeissä ja jopa 15 astetta matalampi lämpötila laakereissa.) Kestomagneettimoottorin suorituskyky ilman magneetteja Induktiomoottoreihin verrattava kustannustehokkuus ja huollettavuus Esimääritetyt laitepaketit 315 kilowattiin saakka Vahvistetut energiatehokkuusarvot tarkkoja energiankulutuslaskelmia varten.   [caption id="attachment_20883" align="alignnone" width="706"] ABB ACS880 taajuusmuuttaja + ABB SynRM -moottorin kokonaishyötysuhdemittaustulokset.[/caption]   Tekniset-tiedot Jännite: 400 V ja 690 V Teho: 5,5 - 315 kW IEC-rungot: IEC132 - IEC315

Laakerivirrat ja niiden ehkäisy

Laakerivirtoja esiintyy erityisesti taajuusmuuttajakäytöissä, joissa taajuusmuuttajan aiheuttamat suuritaajuiset jännitepulssit voivat aiheuttaa moottoreiden laakereiden kautta purkautuvia virtapulsseja.

3D: Tulostukseen ja pikamallinnukseen

Tulostustekniikka perustuu STL formaattiin, joka on yleisin pikamallinnuslaitteiden käyttämistä datamuodoista. Tulostuksen verrattavana voidaan pitää perinteistä lasertulostinta, joka kerros kerrokselta muodostaa halutun muodon.