Tuotantolinjoilla voi liikkua sensoreille vaikeasti tunnistettavia kappaleita

Epäsäännöllisten muotojen ja moniväristen kappaleiden luotettava tunnistaminen tuotantolinjalla on vaativaa. Jos mitattava matka vielä on pitkä, toteutus on vaatinut usein monimutkaisia peili- ja heijastinratkaisuja.

Omron kehitti ensimmäisenä valokennosarjan juuri epäsäännöllisten ja värikkäiden kappaleiden tunnistamiseen. Nyt luotettava tunnistus onnistuu ilman heijastimia ja peilejä.

E3AS-valokennot ovat tehokkaita epäsäännöllisten ja läpinäkyvien kappaleiden kanssa

E3AS-sarjan valokennoilla tunnistus onnistuu hyvin pitkillä matkoilla, jolloin virheiden määrä laskee ja tuotantolinjan tehokkuus paranee. Valokennot ovat myös erittäin tehokkaita tunnistamaan epäsäännöllisiä muotoja ja erottelemaan värejä. Ne tunnistavat hyvin myös läpinäkyvät kohteet. Siksi oikeanlaiseen valokennoon kannattaa panostaa.

Mainittakoon vielä, että valokennojen linssit on käsitelty likaa hylkiviksi. Likainen linssi tunnistaa tuotteita huonommin, jolloin virheiden määrä kasvaa. Käsiteltyä linssiä ei tarvitse käydä manuaalisesti putsaamassa, mikä auttaa vähentämään huoltotöitä ja siten mahdollisten tuotantolinjojen pysäytysten määrää.

 

Soneparin tuotepäällikkö suosittelee E3AS-sarjaa neljästä syystä

  1. Likaa hylkivä linssi pitää valokennon kauan toimintakunnossa.
  2. Tuoteperhe on laaja, sieltä löytyy tuote monenlaiseen tarpeeseen.
  3. Saman tuoteperheen tuotteiden käyttäminen lisää myös kustannustehokkuutta, sillä erilaisien varaosien määrä vähenee.
  4. Tilaaminen on helpompaa, kun tarvittavat tuotteet löytyvät samasta tuoteperheestä

 

 Lue myös

OMRONin uudet valokennot – E3AS-sarja


Teksti: Sonepar Suomi Oy
Kuva: Adobe Stock

SLO teollisuustoimijana

SLO:n ratkaisut ja palvelut ovat nyt kaikkien teollisuusasiakkaiden käytettävissä.

Marechal Electric EVO40 on liitin, kytkin ja kuormasta erotus samassa paketissa

EVO40 on voimaliitin, joka toimii kytkimenä ja erottimena sisältäen pyöritettävän ohjaimen (On-Off). Se on saatavilla 2-6-napaisina (+maa) vaihtoehtoina. Kuorman kytkeminen ja irrottaminen jännitteellisenä on mahdollista tehdä turvallisesti eristämällä minkä tahansa pienjännitevirtapiirin, IEC/EN 60947-1 ja 60947-3 standardien mukaisesti. Myös kaikkien 3-vaihemoottoreiden jännitteellinen kytkentä onnistuu IEC/EN 60943-3 standardien mukaisesti.  Näin ollen EVO40 täyttää kytkimien käyttöluokat AC-21A, AC-22A ja AC-23A.

Siteco Streetlight 40

Tievalaistuksen uusi, energiatehokas tulokas