Muuttaa valokennojen käyttötapaa

OMRONin uudet valokennot auttavat ratkaisemaan tunnistusongelmat valmistusteollisuudessa. Kun vaikeasti havaittavat kohteet voidaan tunnistaa luotettavasti, vähenee asennussuunnittelun ja säädön tarve laitteiden käyttöönoton yhteydessä.

Uusi E3AS-HL CMOS -laservalokenno tunnistaa luotettavasti kohteet, joita ei voi tunnistaa peiliheijastavilla valokennoilla. Alan ensimmäisen tunnistusalgoritmin ansiosta näytteenottonopeus on jopa 10 000 kertaa sekunnissa, ja OMRONin ainutlaatuinen tekniikka lisää herkkyyttä vahvistamalla vähäisimmänkin kohteesta heijastuvan valon. Tekniikka säätää vastaanottimen linssin asennon valokennossa mikrometrin tarkkuudella, mikä mahdollistaa kohteen värin, materiaalin ja muodon luotettavan tunnistuksen.

Näiden tekniikoiden ansiosta E3AS-HL-valokenno tunnistaa luotettavasti kaarevat ja epäsäännöllisen muotoiset, kiiltävät auton osat sekä moniväriset ja kiiltävät elintarvikkeet ja pakkaukset. E3AS-HL-valokennolla voidaan korvata perinteiset peiliheijastavat valokennot, ja se auttaa lyhentämään merkittävästi valokennon asennuspaikan ja -kulman sekä raja-arvojen säätöaikaa.

Tärkeimmät ominaisuudet

Lisää joustavuutta suunnitteluun. E3AS-sarja on helppo suunnitella ja asentaa, sillä se takaa luotettavan tunnistuksen ilman heijastinta. E3AS-F-mallissa toimintasäde on jopa 1,5 m ja E3AS-HL-mallissa 0,5 m, ja ne pystyvät havaitsemaan myös läpinäkyvät kohteet.

Vakaa tunnistus väristä riippumatta. Tunnistettavan kohteen väri, muoto tai heijastuvuus eivät vaikuta merkittävästi uuden E3AS-sarjan valokennoihin, jotka takaavat vakaan tunnistuksen myös materiaalien vaihtuessa.

Epätasaisten pintojen vakaa tunnistus. E3AS-HL-viivasädemallissa kappaleen pinnan profiili vaikuttaa vähemmän tunnistuksen tarkkuuteen, koska heijastuva valo ulottuu valokennoon mistä tahansa pinnan osasta. Tämä hyödyllinen ominaisuus mahdollistaa entistä tarkemman ja responsiivisemman ohjauksen sekä tehokkaan tunnistuksen.

Helppo käyttöönotto ja huolto. IO-Link-järjestelmän avulla voit tarkistaa tuotekoodista, että laite on oikea. Uudet muotoasetukset voidaan siirtää automaattisesti kaikkiin valokennoihin. Kunnossapito on helpompaa, kun vianmääritys, koneen ohjaus, valvonta ja käyttöönotto voidaan tehdä etänä.

Likaantumista estävä pinnoite tunnistuspinnassa. E3AS-sarjan valokennoissa on vaativiin olosuhteisiin lisäsuojaa tarjoava likaantumista estävä pinnoite, joka estää linssin huurtumisen ja nestepisaroiden ja pölyn tarttumisen tunnistuspintaan.

Kestävä kotelo. Valmistettu ruostumattomasta teräksestä (316L). OMRONin eri materiaaleille kehitetty ainutlaatuinen laserhitsaustekniikka parantaa tiiviyttä ja tarttumista ruostumattoman teräksen ja hartsin välillä ja takaa parhaan mahdollisen suojauksen (IP69K/IP67G).

Sähkönumerot: 2735132 … 2735219


Teksti ja kuvat: Omron

 

Katko uudistaa tuotenimiään

Katko Oy on tunnettu erinomaisesta tuotteiden räätälöintikyvystään.

Turhat valot pois päältä: Suomen Sokerin korjaamon valaistuksen päivitys poiki energiatehokkuutta

Onnistunut saneeraus toteutettiin SLO:n kattavan kumppaniverkoston avulla

Räjähdysvaarallisen tilojen (Ex) valaistusratkaisut

Useissa teollisuusympäristön tiloissa on alueita, joissa on olemassa räjähdysriski. Näitä riskejä yritetään torjua tiukkojen sääntöjen avulla, ja valaisimet ovat olennainen osa riskienhallintaa. Räjähdysvaarallisten tilojen (Ex) valaisimien käyttäminen näillä alueilla on pakollista. Niiden luokitukset perustuvat vaarapotentiaalin mukaisiin vyöhykkeisiin.