Mika Laukkanen
tekninen asiantuntija,
SLO Oy
2.10.2019

Olen ilolla seurannut, miten SLO:n teollisuuskaapeleiden valikoima on kehittynyt määrätietoisen ja ennakkoluulottoman kehitystyön ansiosta. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota teollisuusmyyjiemme toiveisiin ja asiakaslähtöiseen ajatteluun. Teollisten ympristöjen kaapeleilta odotetaan oikeita ominaisuuksia, vastuullisuutta valmistusprosessissa ja soveltuvuutta häiriöttämään toimintaympäristöön. 

Kaapeleiden ominaisuudet lähtökohtana teollisuuslaitoksissa

Kehitystyössämme vertaamme ja analysoimme jatkuvasti tuotevalikoimamme ominaisuuksia ja soveltuvuutta teollisuuteen. Teollisten ympäristöjen kaapeleilla pitää olla mm. seuraavia ominaisuuksia:

  • Soveltuvuus kiinteään tai liikkuvaan asennukseen
  • Kemikaali- tai UV-kesto
  • Asennettavissa vaihtelevissa lämpötiloissa
  • Johtimien tai kaapeleiden korkeat maksimilämpötilat
  • Halogeenivapaus
  • Häiriösuojaus/EMC
  • Vedenkesto
  • Palonkestävyys CPR:n tai hyväksyntäprotokollien mukaan (CE, UL, CSA, VDE, EAC, CCC)
  • Korkea laatu ja pitkäikäisyys, jotka saavutetaan toimittajiemme erinomaisella tuotantoteknologialla.

Haastamme jatkuvasti asiakkaitamme pohtimaan oman työmaakohteen infrastruktuuria ja tarvittaessa hyödyntämään teollisuusmyyjiemme korkeaa teknistä ammattitaitoa. Luotan, että voimme kehittää valikoimaa lisää verkostoitumalla ja seuraamalla standardisointien kehitystä. Pitkäaikaiset kumppanuudet ja uusien toimittajien tuoteoptiot takaavat monipuolisen ja nopean palvelun asiakkaillemme.

Vastuuta ympäristöstä ja kestävää kehitystä

Tuotantoteknologia sekä materiaalitekniikka kehittyvät jatkuvasti ja tämän kautta SLO voi tarjota viimeisimmät innovaatiot sekä kilpailukykyisen tuotevalikoiman XLPE-, PE-, PVC-, kumi-, elastomeeri- tai PUR -kaapeleista.

Pitkällä aikavälillä nämä ovat tärkeitä tekijöitä myös kestävässä kehityksessä. SLO:lla ympäristöä kunnioitetaan muun muassa kierrättämällä puu- ja muovikeloja sekä minimalisoimalla materiaalikulutusta ja optimoimalla tuotesuunnittelua teollisuuteen sopivaksi.

Häiriösuojattu toimintaympäristö

Subjektiivinen näkemykseni on, että suomessa IoT, Industry 4.0, teollisuusautomaation kasvu ja teollisuuden kilpailukyky vaativat luotettavat ja varmatoimiset järjestelmät. Näin ollen teollisuuskaapeleiden häiriösuojauksen tulee olla erinomainen.

Automaatio johtaa myös energiansiirtoketjujen määrälliseen kasvuun. Laitteiden ja ihmisten turvallisuus vaatii luotettavaa toiminnallisuutta, joka saavutetaan oikeilla materiaali- ja tuontantotekniikoilla.

Varautumalla vähennetään riskejä

Ennakoiva kunnossapito ja riittävä tieto laitekannasta tulee jatkossakin vaatimaan luotettavat ja hyvät tiedonsiirtoratkaisut. Teollisuuskaapelit ovat näiden osalta keskeisessä asemassa. Halogeenittomuus ja palonkestävät ratkaisut mahdollistavat osaltaan teollisuuden toiminnallisuuden vähentäen riskejä onnettumuuden tapahtuessa.

Vientiteollisuus on merkittävässä roolissa myös jatkossakin, joten riittävät hyväksynnät sekä sertifikaatit varmistavat asiakkaidemme ulkomaankaupan onnistumisen.

Asiakaspalaute on äärimmäisen tärkeää teollisuuskaapelivalikoiman jatkokehitykselle, joten muistathan antaa palautetta tarpeista. Erityisesti olemme kiinnostuneita tietämään, mikäli tuhansien artikkelien joukosta se oikea on vielä löytymättä.

Toimimme alan johtavien valmistajien kanssa, joten ratkaisu löytyy teollisuusmyyjiltämme tai kehittyneestä verkkokaupastamme & SLO Appin kautta aina sopivalla toimitustavalla ja kilpailukyisesti hinnoiteltuna.

Onko sinun polttolaitoksen päästöt säädösrajoissa?

Suuria polttolaitoksia (LCP) koskevat BAT-päätelmät julkaistiin 17.8.2017 EU:n virallisessa lehdessä

Prysmian Group yhtenäisti MCMK- ja MK -kaapelivalikoimaansa

Prysmian Groupin halogeenittomien palosuojattujen kaapeleiden valikoima on laajentunut vuosi vuodelta. 2.5.2021 voimaan tulleet muutokset selkiyttävät entisestään kaapelivalinnan tekemistä ja parantavat saatavuutta.

ABB taajuusmuuttajat ja pehmokäynnistimet

ABB:n valikoimasta löytyy kattavat ratkaisut erilaisiin sovelluksiin ja ympäristöihin. Loistavana esimerkkinä laajasta valikoimasta toimivat taajuusmuuttajat sekä pehmokäynnistimet. Moottorin ohjauksessa oikea laite mahdollistaa turvallisen ja kustannustehokkaan prosessin ja tätä kautta optimaalisen ympäristön menestykselle.