Onko etätyöpisteesi kömpelö käytttää? Pistorasiat ovat usein väärissä paikoissa ja jatkojohdot muodostavat kulkuesteitä työpisteelle. Koko asunnon pohjaratkaisua ei voi alkaa uusia etätyöpisteen ehdoilla.

Ota kevään harrasteprojektiksi kunnon etätyöpisteen perustaminen!

Unica System+ on joustava ja kätevä ratkaisu työpisteen organisoimiseksi. Saat pistorasiat ja USB-latauspisteet pöytätasoihin, juuri niihin paikkoihin jonne haluat.

Tarvittaessa voit suojata virtapisteen pölyä ja nesteroiskeita vastaan läpinäkyvällä suojakannella, näin esimerkiksi asennettaessa pistorasia keittiön työtasoon. Nämä valkoisina tai antrasiitin värisinä saatavat valmiiksi johdotetut ratkaisut sopivat loistavasti kaikkiin tiloihin, jopa yöpöydälle.

Lukitusrenkaalla asennus on helppoa

Asennus on helppo tehdä itse kalusteeseen tehtävään 60mm aukkoon tuotteen mukana tulevan lukitusrenkaan avulla. Mikäli työkalupakista puuttuu sopiva reikäsaha, saat senkin hankittua samalla.

Virtaa saa kodin elektroniikkalaitteisiin ulos kolmella eri tavalla:

  1. tavallisen pistorasian avulla,
  2. USB-ulostulosta tai
  3. langattomasti Qi-yhteensopivaan mobiililaitteeseen.

Pistorasia on säilynyt markkinoilla lähes muuttumattomana jo hyvin pitkään, mutta USB-latauson voimakkaassa kehityksessä. Latausvirrat ovat kasvaneet, ja siten latausajat lyhentyneet. Tällä hetkellä tavallinen, eli niin sanottu A-tyypin liitin lienee yleisimmin käytössä.

Uusissa mobiililaitteissa on usein C-tyypin USB-liitin

Monet uudemmat mobiililaitteet ja kannettavat tietokoneet on varustettu C-tyypin USB-liittimellä. Tämä liitin on kompaktin kokoinen, se mahdollistaa nopeamman latauksen, ja pistokkeen kytkentä tapahtuu kummin päin tahansa. Kun samaan aikaan myös Euroopan Unioni ajaa latausliitäntöjen yhdenmukaistamista, on pitkään tulevaisuuten katsovan paras valinta latausratkaisuihin C-tyypin liitännällä varustettu laite.

Unohda kaapelit, lataa langattomasti

Langattoman latauslaitteen avulla latauksesta tulee entistä yksinkertaisempaa, kun latausenergia siirretään mobiililaitteeseen ilman suoraa sähköistä kytkentää ja latausjohtoa. Etätyöpisteeseen paras ratkaisu on työtasoon upotettu latauslaite, jolloin latauslaite saadaan aivan pöytäpinnan tasoon, ja johdot pöydän alle pois työskentelyalueelta. Sopivasti sijoitettu latausasema hoitaa latauksen puhelujen välillä vaivattomasti, ja akun varaustila säilyy koko työpäivän ajan optimialueella.

Jotta mobiililaitteet ja latauslaitteet toimisivat mahdollisimman hyvin ilman yhteensopivuusongelmia, kannattaa käyttää Qi-yhteensopivaa latauslaitetta ja mobiililaitetta (ladattava laite)

Laitteen Qi-yhteensopivuuden voi tarkistaa verkkosivulla https://www.wirelesspowerconsortium.com/products/

QI-hyväksytty Unica System

Unica System+ langaton latauslaite on Qi-hyväksytty, ja se toimitetaan USB-pistokkeella varustettuna. Virtalähteenä käytetään mobiililaitteen omaa virtalähdettä.

USB C-tyypin liittimet Schneiderin valikoimaan

Schneider Electric panostaa USB tuotteiden kehitykseen ja laajentaa asennuskalusteiden valikoimaa tarjoamalla latauspistorasioita USB C -tyypin liittimellä. Valikoimaan kuuluu USB-latauspistorasioita kaikissa Schneider Electric kalustesarjoissa. Erityisen monikäyttöisiä ovat  pistorasiat joihin on integroitu USB-latauslaite. Tällöin remontoidessa ei tarvitse tehdä valintaa USB latauslaitteen ja pistorasian väliltä.

Kotitoimisto kuntoon

 

 

 

 

Pistoarasia tyypin A ja C-USB-liittimellä

 

Pöytäyksiköt ja lisävarusteet

Snro Tuote
 14 580 76 Pöytäyksikkö XS Schuko valkoinen
14 580 77 Pöytäyksikkö XS Schuko antrasiitti
14 580 80 Pöytäyksikkö XS Schuko+USB A valkoinen
14 580 81 Pöytäyksikkö XS Schuko+USB A antrasiitti
14 580 84 Pöytäyksikkö XS USB A ja C valkoinen
14 580 85 Pöytäyksikkö XS USB A ja C antrasiitti
14 580 86 Reikäsaha 60mm Pöytäyksikölle XS
14 580 87 Pöytäyksikkö XS kansi läpinäkyvä
14 580 88 Pöytäyksikkö XS langaton lataus

USB latauksella varustetut Exxact pistorasiat

Snro Tuote
2500353 1-pistorasia + 2x USB lataus A+C 3 A, VAL
2500354 1-pistorasia + 2x USB lataus A+C 3 A, ANT
2500355 1-pistorasia + 2x USB lataus A+C 3 A, MET

Exxact USB-latauspistorasiat C-liittimellä

Snro Tuote
7033008 Exxact USB-latauspistorasia A + C 2,4 A VAL
7033009 Exxact USB-latauspistorasia A + C 2,4 A ANT
7033010 Exxact USB-latauspistorasia A + C 2,4 A MET

 


Kuvat ja teksti: Schneider Electric Oy

Uudet ELKO LED-valonsäätimet

ELKO-mallisto vahvistuu uudella LED-säätimellä, jota saa Plus- ja RS16-muotoilulla.

Wago lattakaapelijärjestelmä – latauslaitteiden sähkönsyöttöön ja valmiuden rakentamiseen

Keski-Euroopassa lattakaapelia on vuosikymmeniä käytetty sähkönjakeluun kauppakeskuksissa, hotelleissa ja kiinteistöissä.

WAGO:n tuoteperhe laajenee – Uusi pienikokoinen 2773-2401 inline-rasialiitin

Soveltuu johtimien jatkamiseen ja korjauksiin WAGOn 2773-sarjan inline-rasialiitin tarjoaa sähköasentajille nopean, yksinkertaisen ja turvallisen tavan kytkeä sekä yksilankainen (ML) että muutamalankainen (MK) johdin ilman työkaluja. Liittimeen voidaan kytkeä yksilankaisen (ML) poikkipinta-alaltaan 0,75-4,0 mm2 ja muutamalankainen (MK) poikkipinta-alaltaan 1,5-4 mm2. Liittimen etuna on erittäin pienikokoinen putkimainen muoto, jossa navat ovat vastakkaisilla puolilla. Tämä soveltuu erittäin hyvin johtimien jatkamiseen esim. kaapelikouruissa. PUSHWIRE-jousiliitin läpinäkyvällä kuorirakenteella on erittäin luotettava ja turvallinen asentaa. Lisäksi uutuutena on saatavilla WAGOn korjaussarja johtimien korjauksiin. Korjaussarja sisältää 10 liitintä, 3 johdinta ja 16 cm pätkän kutistesukkaa (liimalla). Sisältö: 10 kpl 2773-2401 inline-liitintä,  1 kpl kutistesukka 16 cm (liimalla), 3 kpl 15 cm 4 mm2 johdinta [su_table responsive="yes" fixed="yes"] SnroTuotenroNimikePakkauskoko19394392773-24012-napainen, inline100 kpl1939449207-5485/316-000WAGO korjaussarjaKiinnitysalusta, 2x, vedonpoisto [/su_table]