Onko etätyöpisteesi kömpelö käytttää? Pistorasiat ovat usein väärissä paikoissa ja jatkojohdot muodostavat kulkuesteitä työpisteelle. Koko asunnon pohjaratkaisua ei voi alkaa uusia etätyöpisteen ehdoilla.

Ota kevään harrasteprojektiksi kunnon etätyöpisteen perustaminen!

Unica System+ on joustava ja kätevä ratkaisu työpisteen organisoimiseksi. Saat pistorasiat ja USB-latauspisteet pöytätasoihin, juuri niihin paikkoihin jonne haluat.

Tarvittaessa voit suojata virtapisteen pölyä ja nesteroiskeita vastaan läpinäkyvällä suojakannella, näin esimerkiksi asennettaessa pistorasia keittiön työtasoon. Nämä valkoisina tai antrasiitin värisinä saatavat valmiiksi johdotetut ratkaisut sopivat loistavasti kaikkiin tiloihin, jopa yöpöydälle.

Lukitusrenkaalla asennus on helppoa

Asennus on helppo tehdä itse kalusteeseen tehtävään 60mm aukkoon tuotteen mukana tulevan lukitusrenkaan avulla. Mikäli työkalupakista puuttuu sopiva reikäsaha, saat senkin hankittua samalla.

Virtaa saa kodin elektroniikkalaitteisiin ulos kolmella eri tavalla:

  1. tavallisen pistorasian avulla,
  2. USB-ulostulosta tai
  3. langattomasti Qi-yhteensopivaan mobiililaitteeseen.

Pistorasia on säilynyt markkinoilla lähes muuttumattomana jo hyvin pitkään, mutta USB-latauson voimakkaassa kehityksessä. Latausvirrat ovat kasvaneet, ja siten latausajat lyhentyneet. Tällä hetkellä tavallinen, eli niin sanottu A-tyypin liitin lienee yleisimmin käytössä.

Uusissa mobiililaitteissa on usein C-tyypin USB-liitin

Monet uudemmat mobiililaitteet ja kannettavat tietokoneet on varustettu C-tyypin USB-liittimellä. Tämä liitin on kompaktin kokoinen, se mahdollistaa nopeamman latauksen, ja pistokkeen kytkentä tapahtuu kummin päin tahansa. Kun samaan aikaan myös Euroopan Unioni ajaa latausliitäntöjen yhdenmukaistamista, on pitkään tulevaisuuten katsovan paras valinta latausratkaisuihin C-tyypin liitännällä varustettu laite.

Unohda kaapelit, lataa langattomasti

Langattoman latauslaitteen avulla latauksesta tulee entistä yksinkertaisempaa, kun latausenergia siirretään mobiililaitteeseen ilman suoraa sähköistä kytkentää ja latausjohtoa. Etätyöpisteeseen paras ratkaisu on työtasoon upotettu latauslaite, jolloin latauslaite saadaan aivan pöytäpinnan tasoon, ja johdot pöydän alle pois työskentelyalueelta. Sopivasti sijoitettu latausasema hoitaa latauksen puhelujen välillä vaivattomasti, ja akun varaustila säilyy koko työpäivän ajan optimialueella.

Jotta mobiililaitteet ja latauslaitteet toimisivat mahdollisimman hyvin ilman yhteensopivuusongelmia, kannattaa käyttää Qi-yhteensopivaa latauslaitetta ja mobiililaitetta (ladattava laite)

Laitteen Qi-yhteensopivuuden voi tarkistaa verkkosivulla https://www.wirelesspowerconsortium.com/products/

QI-hyväksytty Unica System

Unica System+ langaton latauslaite on Qi-hyväksytty, ja se toimitetaan USB-pistokkeella varustettuna. Virtalähteenä käytetään mobiililaitteen omaa virtalähdettä.

USB C-tyypin liittimet Schneiderin valikoimaan

Schneider Electric panostaa USB tuotteiden kehitykseen ja laajentaa asennuskalusteiden valikoimaa tarjoamalla latauspistorasioita USB C -tyypin liittimellä. Valikoimaan kuuluu USB-latauspistorasioita kaikissa Schneider Electric kalustesarjoissa. Erityisen monikäyttöisiä ovat  pistorasiat joihin on integroitu USB-latauslaite. Tällöin remontoidessa ei tarvitse tehdä valintaa USB latauslaitteen ja pistorasian väliltä.

Kotitoimisto kuntoon

 

 

 

 

Pistoarasia tyypin A ja C-USB-liittimellä

 

Pöytäyksiköt ja lisävarusteet

Snro Tuote
 14 580 76 Pöytäyksikkö XS Schuko valkoinen
14 580 77 Pöytäyksikkö XS Schuko antrasiitti
14 580 80 Pöytäyksikkö XS Schuko+USB A valkoinen
14 580 81 Pöytäyksikkö XS Schuko+USB A antrasiitti
14 580 84 Pöytäyksikkö XS USB A ja C valkoinen
14 580 85 Pöytäyksikkö XS USB A ja C antrasiitti
14 580 86 Reikäsaha 60mm Pöytäyksikölle XS
14 580 87 Pöytäyksikkö XS kansi läpinäkyvä
14 580 88 Pöytäyksikkö XS langaton lataus

USB latauksella varustetut Exxact pistorasiat

Snro Tuote
2500353 1-pistorasia + 2x USB lataus A+C 3 A, VAL
2500354 1-pistorasia + 2x USB lataus A+C 3 A, ANT
2500355 1-pistorasia + 2x USB lataus A+C 3 A, MET

Exxact USB-latauspistorasiat C-liittimellä

Snro Tuote
7033008 Exxact USB-latauspistorasia A + C 2,4 A VAL
7033009 Exxact USB-latauspistorasia A + C 2,4 A ANT
7033010 Exxact USB-latauspistorasia A + C 2,4 A MET

 


Kuvat ja teksti: Schneider Electric Oy

SLO:n kautta saat laajan valikoiman Schneider Electric tuotteita

Schneider Electricin valikoimassa on uppo- ja pinta-asennettavia sähkökalusteita, joista löytyy moniin erilaisiin sisustustyyleihin sopivia vaihtoehtoja ja markkinoiden laajin valikoima asumismukavuutta parantavia tuotteita.

DESK 2 - joustavaan käyttöön suunniteltu pistorasiapaneeli

DESK 2- joustavaan käyttöön suunniteltu alumiininen pistorasiapaneeli toimistoihin, neuvotteluhuoneisiin, sekä koulu- ja asuinympäristöihin.     Ihanteellinen ratkaisu kotitoimistoon etätyöskentelyn tueksi. Pistorasioiden saavutettavuus työpöydältä käsin vähentää jatkojohtojen tarvetta sekä edistää laitteiden kytkennän ergonomisuutta. DESK 2 asennetaan pöydän kanteen säädettävillä alumiinisilla jaloilla helposti ja jälkeä jättämättä, kuusiokoloavainta käyttäen. DESK 2 soveltuu mainiosti muunneltaviin tiloihin, koska sen kiinnitys sekä irrottaminen on nopeaa ja vaivatonta, eikä vahingoita pöytätason pintaa. DESK 2- pistorasiapaneeli on varustettu 0,2m Wieland-virtatulojohdolla, johon tulee liittää halutun mittainen Wieland- virransyöttökaapeli pistokepäällä.   PUR oranssi suojamaadoitettu spiraaliliitosjohto, schukopistokkeella. Johtimet kumia ja vaippa PUR:ia. Johdon laajenemiskerroin 1:5. Käyttökohteina muun muassa nosto-ovet, tuotanto- ja työskentelytilat, katosta tuleva virranjakelu, laboratoriot, koneenrakennus. Hyvä kemiallinen kestävyys sekä kylmän- ja lämmönkestävyys, 70 ° C. Erinomainen hankaus- ja uralujuus. Erittäin hyvä palautumisvoima. Soveltuu erityisesti käytettäväksi ulkona tai kosteissa tiloissa. UV- kestävä. Pituus ilmoitettu: kerällä/venytettynä. Spiraalikaapelin pää 1: Pituus 100 mm suorana, suojamaadoitettu pistoke kaksinkertaisella suojakosketinjärjestelmällä, ruiskupinnoitettu Spiraalikaapelin pää 2: Pituus 200 mm, josta kuorittu 30 mm, pääteholkeilla [su_table] Snro     Tuote 14 356 04 DESK 2, pistorasiapaneeli 3:lla pistorasialla, valkoinen (kuten RAL9010) 24 120 24 Wieland virransyöttökaapeli pistokepäällä 1,5m 24 120 25 Wieland virransyöttökaapeli pistokepäällä 2m   24 120 38 PUR Spiraalijohto 3 x 1.5mm², pituus 500 mm/2500 mm 24 120 39 PUR Spiraalijohto 3 x 1.5mm², pituus 1000 mm/5000 mm [/su_table]

Uudistuneet Serie 1930 ja R.classic kiertokytkimet valotoiminnolla

Berker-asennuskalusteiden sekä taide- ja arkkitehtikoulu Bauhausin juhliessa 100-vuotista taivaltaan on Hager uudistanut kiertokytkinvalikoimansa juhlavuoden kunniaksi.