Maalatusta teräksestä valmistettujen AX/KX-koteloiden myynti alkoi Saksassa tammikuussa 2020 ja Suomessa myynti alkoi maaliskuun 2. päivä, poislukien 400 mm syvät AX-kotelot.

Niiden sekä ruostumattomasta teräksestä valmistettujen AX/KX-koteloiden myynnin aloituksesta ilmoitetaan myöhemmin ja siksi niitä vastaavat AE/KL/CM-kotelot säilyvät yhä tuotevalikoimassa.

Poistuvien AE/KL-sarjan tuotteiden aikataulusta tiedotetaan niin ikään myöhemmin.

Rittalin tuotepäällikkö Pasi Kinnunen listasi seikkoja, joihin Rittal erityisesti panosti uusien AX- ja KX-koteloiden suunnittelussa:

  • 1/3 enemmän tilaa kaapeloinille – ”AX-kotelosarjan uudistuneiden laipparatkaisujen ansiosta kaapeloinnille on noin kolmasosa enemmän tilaa kuin aiemmin, vaikka koteloiden ulkomitat ovat säilyneet ennallaan.”
  • Irrallaan toimitettavat ovet – ”Ovi on heti valmis työstettäväksi.”
  • Kotelon sisäpinnoissa lisätuet sisäasennuskiskoille – ”Tämä uudistus lisää ilman porauksia asennettavien sisäasennuskiskojen dynaamista kuormitettavuutta ja näin kiskojen käyttömahdollisuudet lisääntyvät. Lisäksi kiskoissa käytetään VX25-valikoimastamme tuttua 25 mm:n reikäjakoa, joten monet VX25:n lisävarusteet sopivat niihin.”

”Modernissa kokoonpanossa kaappeihin täytyy saada sovitettua aiempaa enemmän komponentteja ja erilaisia kaapeleita. Lisäksi kaappijärjestelmien tulee moduulaarisuudellaan vastata tuotannon muuttuvia tarpeita. Asiakkailta saadut kehitysideat onkin otettu huomioon uusien koteloiden suunnittelussa”, Kinnunen kertoo.

AX- ja KX-kotelot ovat saatavilla useissa eri koko- ja materiaalivaihtoehdoissa. Malliston kompaktein, 150 x 150 x 80 mm -kokoinen KX-kotelo sopii erinomaisesti muutamien komponenttien asentamisessa liitäntä- tai väyläkotelokäyttöön. AX-koteloita on tarjolla 210–400 mm syvyisinä ja suurimmillaan 1200 mm leveinä tai 1400 mm korkeina. Materiaalivaihtoehdot ovat RAL7035 maalattu teräs, ruostumaton teräs AISI304 tai AISI316L.

Teksti:
Rittal oy

Soudal Fire Range palokatkoratkaisut

Nyt kaikki Soudal Fire Range -sähköpuolen palokatkoratkaisut ja koko tuotevalikoima on saatavissasi nopeasti SLO:lta.

Uudet berker S.1 -kaksoispistorasiat Hagerilta

Hager on julkaissut berker S.1 -sarjaan uuden sukupolven 2-osaiset pistorasiat.

TWIST- pistorasia

Asennat helposti pöytätasoon