Erikoispylvästyö läpivietiin aikataulussaan SLO:n projektiosaamisella

Vaasan kaupungin kuntatekniikan yksikkö halusi maisemoida kiertoliittymän alueen historiaa kunnioittaen ja toteutti projektin yhteistyössä valaisinpylväsvalmistaja Tehomet Oy:n ja SLO:n kanssa. Erikoispylväsosaamisen ja projektihallinnan kokonaisuudella saatiin toteutettua laadukas ja näyttävä kiertoliittymä aikataulun mukaisesti.  

Ajatus lähti oluesta

Pukinkulman kiertoliittymä. Kuva: Tehomet Oy

Vaasan kaupunki toi palan paikallista historiaa kaikkien ulottuville maisemoimalla Pukinkulman kiertoliittymän erikoisvalaisinpylväällä. Teema kohdentui oluen valmistukseen alueella vuosina 1890 -1987 toimineen panimon innoittamana. Vaasan Mustasaaressa perustettu panimo toimi valtakunnallisesti, panimoita oli Vaasan lisäksi, Kokkolassa, Lahdessa ja Oulussa. Kiertoliittymän rakennustyön ajoitus oli otollinen; perinteitä jatkanut uusi Bockin panimo oli aloittanut toimintansa Vaasan Pukinkulmalla vain hetkeä aikaisemmin.

Vision toteuttajaksi valittiin johtava erikoispylväiden valmistaja

Vaasan kaupungin projektin pääkumppaniksi valikoitui Tehomet Oy, joka on pohjoismaiden johtava valaisinpylväiden valmistaja. Perusvalikoimaan kuuluu teräs-, puu- ja alumiinivalaisinpylväät. Tilauksesta yritys suunnittelee ja toteuttaa Pukinkulman kaltaisia erikoisvalaisinpylväitä.

Tehometin myyntijohtaja Sami Lukkarinen kertoo, että Vaasan kaupungin visiona oli yksi korkea pylväs, joka valaisee koko liittymän. Tätä ajatusta lähdettiin työstämään ja toiveiden pohjalta tehtiin kolme erilaista malliehdotusta. – Tehometin poikien kanssa mietittiin, mikä voisi olla, muistelee Vaasan kaupungin sähköteknikko Harri Heino. Lopullisessa valinnassa päädyttiin ohrantähkään, joka edustaa oluen pääraaka-ainetta.

Projekti pysyi alkuperäisessä aikataulussa ja vastoinkäymisiltä vältyttiin.
Harri Heino, Vaasan kaupunki

Projektikokonaisuus SLO:n hallussa

Yhteistyö lähti hyvin liikkeelle ja kaikki olivat kokonaisuuteen tyytyväisiä. SLO:n rooli oli pitää projekti kasassa. – Käytännössä se tarkoitti eri toimittajien tavaravirtojen hallintaa ja toimitusten aikatauluttamista, Sami Lukkarinen ynnää. Harri Heino puolestaan korostaa, että projekti pysyi alkuperäisessä aikataulussa ja vastoinkäymisiltä vältyttiin.

– Yhteistyötä on tehty pitkään ja se on aina toiminut saumattomasti, painottaa Sami Lukkarinen. Matkan varrella on toteutettu useampi projekti hyvällä menestyksellä. Esimerkkinä vuoden 2017 Mikkelin asuntomessualueen puiset, dekoratiiviset valaisinpylväät, joiden raaka-aineena on käytetty kyseiseltä messualueelta pois raivattua puustoa.

Laaja myymäläverkosto ja keskusvaraston sopimusvalikoima auttavat projekteissa

Projektien haavoittuvin osa on aikataulu. Siksi luotettava partneri on äärimmäisen tärkeä. Sami Lukkarinen arvostaa laajaa myymäläverkostoa, täsmällistä logistiikkaa sekä SLO:n ulkovalaistusmyyjien asiantuntevaa ja raudanlujaa osaamista niin kotimaisessa kuin kansainvälisessä kaupassa. Varmuutta tuo myös Tuupakan keskusvaraston laaja sopimusvarastointivalikoima, jolla toimitusajat pystytään pitämään lyhyinä, kun tuotteita on aina saatavilla.

Sähköteknikko Harri Heinon kolme vinkkiä projektin läpivientiin

  • Hyvä suunnittelu. Muista projektien aikataulutuksen välitarkastukset!
  • Luotettava kumppani. Onnistuneen projektin perustan luo molemminpuolinen luotto.
  • Laatu. Raaka-aineista ei pidä tinkiä ja suunnitelmat tulee tehdä kunnolla.

Linkkejä

Lue myös

Näin saneerattiin valaistus kohteessa Kiinteistö Oy Poha-Pysäköinti


Kuva: Tehomet Oy

Teksti:
Marja Apunen-Mäkelä
markkinointisuunnittelija
SLO Oy

Helvar Oy:n pihan valaistuksen päivitys tehtiin automatiikkaa hyödyntäen

Soneparin pitkäaikainen toimittaja Helvar Oy pääsi kokeilemaan ostajan saappaita, kun Karkkilassa sijaitsevan tehtaan pihavalaistus päivitettiin. Valaisimet kohteeseen toimitti Bat. Power Oy. Lue kirjoituksesta, miten Helvarin valaistuksen päivitys tuotti raikkaan ja kirkkaan valaistuksen lisäksi merkittävää säästöä vuorokausirytmin mukaisella valaistustasojen ohjauksella.

SLO Koivuhaan valaistus toteutettiin Exaktorin Zenit -valaisimilla

SLO:n Koivuhaan myymälä muutti elokuun 2016 lopussa uusiin tiloihin Kehä III:n kupeeseen.

ISS Palvelut hakee keskitetyllä hankintamallilla kilpailuetua

ISS Palveluiden keskitetty hankintaorganisaatio vastaa suurimpien hankintojen kilpailuttamisesta ja yhteistyösopimuksista.