Itävaltalainen PC Electric (PCE) on yksi maailman suurin pistokytkimien ja pistorasiakeskuksien valmistaja.

Nykyaikainen tehdas ja innovatiiviset tuotantomenetelmät takaavat korkealaatuiset ja turvalliset tuotteet sekä nopeat toimitusajat. PCE:n laadukkaiden tuotteiden valikoimasta löytyy tuotteita myös teollisuuden vaativin tarpeisiin. Käyttökohteita ovat muun muassa erilaiset tuotantotilat, varastot, työpisteet ja ulkoalueet. Oikeanlaisen tuotteen löytämisessä SLO:n asiakkaita auttavat Hedtecin asiantuntijat.

 

Pistokytkimet useisiin eri järjestelmiin ja käyttökohteisiin

CEE-pistotulppia ja -pistorasioita käytetään yleisesti, kun on tarve kytkeä laitteita helposti irrotettavan liitoksen avulla sähköverkkoon. PCE:n laatutuotteiden valikoimista löytyy useille eri järjestelmille 12-690V ja virroille 16-125A sopivat pistotulpat, jatkopistorasiat, pinnalliset, upotettavat sekä kytkimelliset pistorasiat. Normaalien napalukujen lisäksi saatavilla on myös 7-napaiset. Pilot-kontakti löytyy vakiona 63A ja 125A pistotulpista, vastaava pistorasia erikseen tilattaessa.

Moottorikytkimet siirrettävien moottoreiden suojaukseen ja kytkentään

Usein moottoreiden ON-OFF -kytkentä ja ylikuormitussuojaus toteutetaan kiinteästi asennetuilla laiteilla. Jos moottori on siirrettävissä tai siirrettävä, on kyseinen toteutus epäkäytännöllinen ja kallis. PCE:n moottorikytkimet integroidulla pistotulpalla kulkevat helposti moottorin mukana, jolloin moottorissa on aina kytkin/suojalaite valmiina. Moottorikytkin on ON-OFF, suunnanvaihto tai ylikuormitussuoja eli moottorisuojakytkin, joka suojaa arvokaan moottorin sekä säästää uusimisesta aiheutuvilta haitoilta.

 

Pistorasiakeskukset kiinteisiin ja siirrettäviin asennuksiin

PCE:n valikoimassa löytyvät keskukset sekä kiinteään asennukseen ns. työpaikkakeskukset sekä siirrettäviin asennuksiin työmaakeskukset. Paikkoihin, joihin ei seinän tai lattian kautta ole mahdollisuutta syöttää sähköä, voidaan käyttää ripustettavia keskuksia, joihin sähkö tuodaan käyttökohteen yläpuolelta. Kaikkein keskusten materiaaleina on kestävä PC/ABS ja polyamidin muovi tai erittäin kova mekaanista rasitusta kestävä kumiseos.

Joskus keskuksia tarvitaan toistuvasti paikoissa, joihin ei voida vetää kaapeleita pintaa pitkin, mutta keskukset täytyy kuitenkin käytön jälkeen poistaa. Tähän tarkoitukseen sopivat maahan upotettavat, nostettavat keskukset, jotka on helppo ottaa käyttö ja jälleen ”piilottaa” näkyvistä sekä näin myös suojata itse keskusta ja sähkönsyöttöä. Joissain malleissa on jopa 40 t yliajon kesto.
Keskuksista löytyvät valmiit esimerkkimallit, mutta keskuksia saa vaivattomasti myös erikseen modifioituina.

 

PCE tuotteet SLO:n verkkokaupassa »

Syötönvaihtokytkin on luotettavan sähköjärjestelmän perusta– valitse kytkin käyttötarpeen mukaan

Sähkönjakelun hallitsemattomista häiriöistä voi olla kriittisille elintoimintoja ylläpitäville laitteille ja suurille tuotantolaitoksille suuria haittoja. Puhutaan vakavista ja kalliista asioista; ihmishenki, henkilöturvallisuus ja merkittävät taloudelliset kustannukset.

ABB Tmax XT -kompaktikatkaisija: ratkaisu optimoituun energianhallintaan

ABB SACE Tmax XT -kompaktikatkaisijasarjan kompaktikatkaisijoissa on hyödynnetty edistyksellisiä suojaus-, mittaus- ja pilvipalveluominaisuuksia 1600 A saakka.

Konenäkö on ihmissilmän väsymätön ja tarkka jatke

Teollisuudessa toteutetaan prosesseja robotiikalla, koska se on nopeaa ja varmatoimista. Perinteisesti tuotantolinjoja valvovat ihmiset aistinvaraisesti. Konenäön hyödyntäminen teollisuuden vaativissa automaatio- ja laadunvalvontakohteissa on lisääntynyt ja teknologisia harppauksia tulee tapahtumaan seuraavien vuosikymmenten aikana yhä enemmän.