Nobö-lämmittimet ja -termostaatit sekä -ohjausjärjestelmä täyttävät  1.1.2018 voimaan tulleen EcoDesign -direktiivin vaatimukset ja näin ollen vaikuttavat osaltaan Euroopan yhteiseen lämmitysenergian säästötavoitteeseen.

Nobö-lämmittimillä ja -ohjausjärjestelmällä voidaan saavuttaa jopa 25 % säästö lämmityskustannuksista.


Miten se tapahtuu?

Nobö-termostaatit ylläpitävät tasaisen huonelämpötilan (+/- 0,05 °C). Niiden valmiustilan teho on alle 0,5W. Tämä tuo jo isot säästöt verrattuna perinteisiin mekaanisella termostaatilla varustettuihin lämmittimiin. Termostaatit NCU 1R, 8130930, NCU 2R, 8130932 sekä

NCU ER, 8130934 sopivat käytettäviksi Nobö Energy Control-ohjausjärjestelmällä, jolla saadaan ohjelmoitua jokaiseen huonetilaan sopiva lämpötila sen käytön mukaan eli säätämään mukavuus- ja säästölämpötilat haluttuina aikoina myös etänä internetin kautta. Lisäksi voidaan järjestelmällä helposti ohjata esim. lämminvesivaraajaa sekä ulkovalaistusta ja autolämmityspistorasioita.

Järjestelmä koostuu Nobö Hub-keskusyksiköstä, 8130900, joka liitetään teleoperaattoreilta saatavaan nettireitittimeen sekä Nobo Energy Control-sovelluksesta, joka ladataan internetistä Apple- tai Android-alustaisiin puhelimiin tai tabletteihin.

 

NCU 2Te-ohjausyksikkö, 8130939

Yksittäisen lämmittimen ohjaukseen käytetään uutta Nobö NCU 2Te-ohjausyksikköä, 8130939, jossa on 9 esivalittavaa viikko-ohjelmaa, säädöt mukavuus- ja säästölämmölle sekä digitaalinäyttö lämpötiloille ja lisäksi muita helppokäyttöisiä ominaisuuksia.

Sähköisille lattialämmityksille Nobö on julkistanut uuden Eco Design NTB 2R-yhdistelmätermostaatin, 8130936. Sitä voidaan käyttää huone-, lattia- tai yhdistelmätermostaattina sekä myös tehon ohjaukseen. Nimellisvirta on 16A. Siinä on värillinen digitaalinäyttö valituille lämpötiloille, suomenkielinen ohjelma, viikko- ohjelmointi ja mukautuva lämpötilan käynnistys sekä 4 eri lattia-anturin arvoa. Valmiustilan kulutus on alle 0,5W. Lisäksi se on liitettävissä Nobö Energy Control-ohjausjärjestelmään.

 clip-on glass
Clip-on glass -lasilevyt

Nobö Top- ja Dimplex Top-lämmittimille on nyt saatavissa Clip On Glass -lasilevyt, joita on 3 eri väriä: valkoinen, antrasiitti ja retrosininen. Laseja on saatavissa 5:lle eri lämmitinkoolle: Ne sopivat 750W ja 1000W listalämmittimiin sekä 500W, 750W ja 1000W tasolämmittimiin. Lasit kiinnitetään lämmittimeen ilman työkaluja. Ne on valmistettu karkaistusta 4mm paksusta lasista, jonka kaikki kulmat on pyöristetty ja hiottu. Lasi antaa lämmittimille uuden huolitellun ulkonäön ja ne alentavat lämmittimien pintalämpötilaa, jolloin ne ovat entistäkin käyttäjäystävällisempiä.

 

LISÄTIETOJA:

tuotepäällikkö Timo Mero, puh. 010 283 2310, timo.mero@slo.fi tai SLO-myynti

WARMOS EW -sähkölämmittimet

Turvalliset öljytäytteiset WARMOS-lämmittimet ovat nyt saaneet nimet Suomen luonnosta.

Lämmityksen etäohjaus

Lämpötilan etäluenta ja -ohjaaminen on noussut kiinnostuksen kohteeksi suuren yleisön keskuudessa. Selvimmin tämä on näkynyt loma-asuntojen kohdalla. Kun ne ovat pitkiä aikoja tyhjillään, voidaan lämpötila laskea alas ja saavuttaa selvää säästöä kustannuksissa. Vakituisessa käytössä olevissa asunnoissa päiväkohtaisella lämmön vaihtelulla ei tutkimusten mukaan saavuteta merkittäviä säästöjä.

Kännykästä kaukosäädin

Verisuren tai Airpatrolin etäohjaus tekee Panasonicin ilmalämpöpumpun ohjaamisesta helppoa mistä päin maailmaa tahansa.