Talojen katoille talvella jäävä vesimassa aiheuttaa suuria riskejä niin teollisuudessa kuin rakennusteollisuudessakin.

Vesi löytää ennemmin tai myöhemmin reitin paikkaan jonne sitä ei missään nimessä haluta. Siksi on tärkeää, että vedet saadaan hallitusti alas kattokaivojen ympäristöstä silloin kun lumi alkaa sulamaan.

Sähkötel Oy asensi Kuopioon Suomen ensimmäiset kattokaivojen sulanapitoon kehitetyt asennusvalmiit sulanapitoelementit. Elementit huolehtivat katolta vedet alas kuudelta eri suunnalta. Elementti on todella nopea asentaa, koska kaapeliin on valmiiksi kytketty kylmäkaapeli ja kaapeli itse asennetaan napsauttamalla kiinni kourupaneelijärjestelmään. Kaapelin häntä tai keskiosa tiputetaan itse kattokaivoon riittävän syvälle.

 

RIM-DrainTrace

Itsesäätyvä lämpökaapeli sen alkuperäiseltä keksijältä

nVent Raychem keksi ja kehitti itsesäätyvän lämpökaapelin jo yli 40 vuotta sitten. Kaapeli antaa tehoa enemmän sinne, missä sitä tarvitaan. Ilmastomuutoksen myötä energian kulutukseen kiinnitetään yhä enemmän huomiota, joten suurempiin kohteisiin kannattaa asentaa EMDR-10 ohjausjärjestelmä, joka valvoo sekä kohteen  lämpötilaa että todellista kosteustilannetta.

 

RIM-DrainTrace-KIT lyhyesti:

  • mekaanisesti kestävä ja pitkäikäinen itsesäätyvä Raychem lämpökaapeli
  • käytetään teollisuudessa ja rakennusteollisuudessa estämään lumen ja jään muodostumisen tasakattojen kattokaivojen ympärillä
  • sulanapitoyksikkö sisältää 16 m Raychem GM-2XT itsesäätyvää lämpökaapelia 8 metrin kylmäkaapelilla, kuusi 600 mm kourupaneelia ja keskirenkaan enintään 355 mm:n kattokaivon ympärille
  • Suuremmissa kohteissa ohjaukseen suositellaan käytettäväksi EMDR-10 ohjausjärjestelmää, jolla voidaan saavuttaa jopa 80%:n energian säästö
  • Snro 81 718 08

 

Tilaa SLO verkkokaupasta »

Kännykästä kaukosäädin

Verisuren tai Airpatrolin etäohjaus tekee Panasonicin ilmalämpöpumpun ohjaamisesta helppoa mistä päin maailmaa tahansa.

Siirrettävät lämminilmapuhaltimet

El-Björn -lämminilmapuhaltimissa on laaja valikoima siirrettäviä ja vankkarakenteisia korroosion kestäviä malleja tilapäiseen ja pysyvään lämmitykseen eri käyttökohteisiin: rakennuksille, varastotiloihin, teollisuushalleihin sekä erilaisiin kosteisiin tiloihin. Elementtien rakenne varmistaa optimaalisen ilmavirtauksen ja nopean lämpenemisen. Etupuolen ohjaussäleikkö pitää ilmavirran koossa ja pidentää heittopituutta.

nVent Raychem sulanapitoratkaisut: 5 vinkkiä talven haasteisiin!

Soneparin valikoimista löytyy Raychem sulanapitoratkaisut moneen talven tuomaan tarpeeseen. 5 ajankohtaisinta ja hyvää vinkkiä onnistuneeseen asennukseen tulee tässä.