Uudet, väylään liitettävät Entes EMM -monimittarit ovat tervetullut lisä markkinoille. Hedtec Oy:n laajaa sähkölaitevalikoimaa täydentävät mittarit on helppo integroida teollisuuden laiteympäristöihin.

Laadukkaille sähkön perussuureita mittaaville, väylään liitettäville monimittareille on kysyntää. EMM-sarjan monimittarit ovat tarkka ja edullinen ratkaisu tähän silloin, kun ei tarvita energian tai harmonisen kokonaissärön THD mittausta, kertoo Hedtecin tuotepäällikkö Kari Aikio.

Uudistunut EMM-sarja vastaa tarpeeseen Aikion mukaan mallikkaasti, monenlaiset käyttötarpeet huomioiden.

Sarjassa on sekä väylään asennettavia, laiteryhmien seurantaan soveltuvia malleja, että yksittäisen laitteen virrankulutuksen tai jännitteen mittaamiseen soveltuva perusmalli.

Väylään liitettävät mallit osoittavat nopeasti arvonsa erityisesti isommissa tuotantolaitoksissa. Niiden avulla kymmenien laitteiden ryhmää voidaan seurata valvomosta käsin. Virran tai jännitteen seuranta ja automaattiset hälytykset asetettujen arvojen ylittyessä tuovat kustannussäästöjä ennen kaikkea ennaltaehkäisynä. Virtapiikeistä johtuvat ylikuormitustilanteet sekä ylijännitteestä johtuvat laiteviat voidaan ehkäistä jopa kokonaan, kertoo Aikio.

Helppokäyttöiset EMM-mittarit soveltuvat mihin tahansa laiteympäristöön

EMM-sarjan kehittämistyössä on kiinnitetty erityistä huomiota helppokäyttöisyyteen.

Käyttöönotossa ei tarvitse asentaa erillisiä ohjelmia ja mittarit voi liittää väylän kautta kätevästi käytännössä mihin tahansa yksittäisiin laitteisiin, laiteryhmiin tai kojelähtöihin.

Tiedonsiirto on sujuvaa, sillä mittareista löytyy mallit, jossa on vakiona Modbus RTU RS-485 portti sekä malli, jossa on vakiona Modbus RTU RS-485 portti ja kaksi hälytyskosketinta.

Muotoilussa on panostettu käytettävyyteen. Arvot ovat luettavissa selkeästi ja valikko on yksinkertainen.

Mittarit ovat lisäksi kooltaan hyvin kompakteja, syvyydeltään vain 45 mm, joten ne sopivat pienempienkin laitteiden paneeleihin.

Luotettavat laitteet pitkän linjan valmistajalta

ENTES on Aikiolle tuttu jo vuosien ajalta. Hän uskaltaakin suositella EMM-mittareita.

ENTES on pitkän linjan eurooppalainen sähkölaitteiden valmistaja, jolla on kattavat kansainväliset sertifikaatit ja isojen brändien luottamus. Itsekin olemme luottaneet ENTESiin jo pitkään. ENTES panostaa vahvasti tuotekehitykseen ja lanseeraa uusia tuotteita jatkuvasti.

Hedtecillä seurataankin kehitystyötä ja otetaan mielenkiintoisimmat tuotteet valikoimaan. Erittäin kiinnostavia mahdollisuuksia tarjoaa esimerkiksi pian lanseerattava verkkoanalysaattori. Siinä on kyseessä todellinen uuden sukupolven harmoninen mittalaite, päättää Aikio.

Mitä ENTES EMM mittaa?

Vaihevirrat, pää- ja vaihejännitteet, taajuus, tehokerroin cos φ, sekä maksimi ja minimiarvot.

 

Snro Nimike Tekninen nimi
67 740 66 EMM-04 monimittari EMM-04 IP22 96x96x44,5
67 740 67 EMM-04S monimittari EMM-04S IP22 96x96x44,5
67 740 68 EMM-04CS monimittari EMM-04CS IP22 96x96x44,5

FLIR Ex-XT lämpökamerat

– Maksimoitu suorituskyky ja helppokäyttöisyys.

Energian käyttökustannussäästöjä ja sähkön laadunvalvontaa

Entes MPR-sarjan verkkoanalysaattorit on suunniteltu mittaamaan ja analysoimaan erilaisia sähköisiä parametreja.

CA 8336 Qualistar+ kolmivaiheanalysaattori

Tämä analysaattori on suunniteltu kaikille kunnossapidon ja sähkönlaadun/-häiriöiden kanssa tekemisiin joutuville.