Etelä-Pohjanmaalla Ylistarossa sijaitsevalle Lakeuden Harjateräs Oy:lle rakennettiin uudet tehdashallit vuosina 2022 ja 2023. Korkeiden hallien katossa valoa tuottavat High Bay -syväsäteilijät, joiden asennuksista vastasi Elektria-liike Sähkötyö Haapala Oy. Hallien valaistuksen suunnitteli pitkäaikainen valaistuskumppani Ledvance Oy ja valaisinten saatavuudesta ja toimituksista huolehti Sonepar Suomi Oy.

Ledvance High Bay-syväsäteilijä on energiapihi korkeiden tilojen valaisin

Kysyimme tehdashalleihin valaisinasennuksista vastanneelta, Soneparin pitkäaikaiselta asiakkaalta Sähkötyö Haapala Oy:n toimitusjohtaja Pasi Haapalalta, miten projekti eteni.

”Hyöty muodostuu siitä, että Soneparin myyjä etsii kaikille osapuolille kannattavan ratkaisun.”
Sähkötyö Haapala Oy

– Alun suunnittelussa hyödynsimme Ledvancen sivuilta löytyvää Fast light calculation tool -laskuria ja näytimme tilaajalle referenssikuvia toisesta kohteesta missä LEDVANCE High Bay -syväsäteilijöitä on jo asennettuna, kertoo Pasi. Esimerkin voimalla Lakeuden Harjateräksen tehdashalliin valikoitui sama High Bay -syväsäteilijä, joka onkin melko tyypillinen tuotantotiloissa käytettävä valaisin.

LEDVANCE High Bay soveltuu käytettäväksi sisätiloissa -30 °C … +50 °C lämpötilassa, ne ovat IP65-, IK07- ja D-luokiteltuja ja niille on myös myönnetty ENEC-sertifikaatti. High Bay -syväsäteilijät ovat energiatehokkaita ja siksi niiden käyttö auttaa säästämään energiaa. Syväsäteilijöiden keskimääräinen käyttöikä on 80 000 tuntia (L70/B50 @ +25 °C) ja koko tuoteperheelle myönnetään viiden vuoden tuotetakuu. Katso tarkemmat tuotetiedot Ledvancen sivuilta >

Laadukkaan valaistussuunnitelman jatkeena täsmälliset toimitukset ja helppo asennus

Lopulliset valaistuslaskelmat ja valaistuksen suunnittelun teki Simo Suuraho Ledvancelta, minkä perusteella Sähkötyö Haapalan oli helppo tilata ensimmäiseen halliin oikea määrä valaisimia Soneparilta.  Asennuksen jälkeen Lakeuden Harjateräksen raudoitehallia on valaissut 28 syväsäteilijää.

Seuraavaksi rakentuneeseen reilun 1100 m2 laajennusosaan toivottiin samaa ratkaisua kuin ensimmäisessä hallissa, koska tämä korkean IP-luokan valaisin oli jo todettu hyväksi. -Tuttu tuote ja helppo asentaa, kiteyttää Pasi valintaa. Näin ollen laajennusosaan tilattiin 22 syväsäteilijää, jotka asennettiin ensimmäisen hallin tapaan 8,5 metrin korkeuteen.

Kaikkia osapuolia hyödyttävä yhteistyö

Sähköurakoitsija kuuluu Soneparin Elektria-ketjuun, mistä löytyy Suomen suositelluimmat sähköammattilaiset. Toteutuksissa käytetään markkinoiden laadukkaimpia tarvikkeita, jotka tulevat ketjun takana olevalta Suomen suurimmalta sähkötarviketoimittaja Sonepar Suomi Oy:ltä.

Pasi arvostaa Soneparissa asiansa osaavia myyjiä, sillä teknisistä ratkaisuista tietävä myyjä helpottaa urakoitsijan arkea. -Hyöty muodostuu siitä, että Soneparin myyjä etsii kaikille osapuolille kannattavan ratkaisun. Jokaisen pitää hyötyä yhteistyöstä jotenkin. On positiivista, jos myyjä ottaa asiasta kiinni ja vie asiaa eteenpäin. Avainasiakaspäällikkö Ville Takamäki Seinäjoen myymälästä on hyvä vastuumyyjä, toteaa Pasi.

Tämä tuote kohteeseen asennettiin High Bay syväsäteilijä

Snro: 4324716 » Ledvance HB IP65 2700lm 190W/840 110D 

 

LEDVANCE High Bay -tuoteperheen jopa 150 lm/W:n valotehokkuuden ansiosta niiden takaisinmaksuaika on entistäkin nopeampi. Syväsäteilijöihin erikseen tilattavien heijastimien avulla voidaan kiusahäikäisyä hallita ja vähentää. Syväsäteilijät ovat varustettu 1,5 metrin pituisella liitoskaapelilla ja niissä on 4 kV:n (L-N) ja 6 kV:n (L/N-PE) ylijännitesuojaukset. Runko on valmistettu vankasta alumiinista ja linssit polykarbonaatista.

Yhteensopivat lisävarusteet:

Kuka?

Ville Takamäki / Sonepar Suomi Oy Simo Suuraho / Ledvance Oy

Pasi Haapala
toimitusjohtaja
Sähkötyö Haapala Oy

Ville Takamäki
avainasiakaspäällikkö
Sonepar Suomi Oy

Simo Suuraho
projekti-insinööri
Ledvance Oy

                         

Mikä yritys?

Soneparin Elektria-jäsenliikkeisiin kuuluva Sähkötyö Haapala Oy tarjoaa sähkötöitä kotiin, teollisuuteen ja maatalouteen. Palveluihin kuuluu sähkösuunnittelua, sähköasennuksia, huoltoja ja korjauksia Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Asiakaskuntaa ovat yksityishenkilöt ja yritykset. Sähkötyö Haapalan erikoisosaamista on viljakuivaamoiden sähköistys, öljypoltinhuollot, lämmityskaapelien vian paikannukset ja korjaukset sekä lämpökamerakuvaukset.

Elektria-sähköliikkeistä saat asiantuntevaa palvelua ja sopimuksen mukaista sähköurakointia kautta maan. Teemme työmme aina luotettavasti ja käytämme vain laadukkaimpia sähkötarvikkeita. Elektria-ketjun takana on Suomen suurin sähkötarviketoimittaja Sonepar Suomi Oy.

Lakeuden Harjateräs Oy valmistaa ja asentaa rakentamisessa tarvittavia raudoituksia. Tuotteita toimitetaan siltatyömaille, pysäköintilaitoksiin, maanalaisiin rakenteisiin, kerrostalokohteisiin, sekä teollisuuteen ja maatalouden tarpeisiin valtakunnallisesti.

Yritys valmistaa ja asentaa kaikki rakentamisessa tarvitut raudoitteet. Raudoituspalveluihin kuuluu harjaterästen listaus rakennekuvista, joiden pohjalta harjateräkset katkaistaan, taivutetaan ja asennetaan työmaalla. Yritys toimittaa myös hitsattuja raudoite-elementtejä.

LEDVANCE on yksi maailman johtavista yleisvalaistuksen toimittajista ammattilaisille ja kuluttajille. Yhtiöllä on oma toimisto yli 50 maassa ja liiketoimintaa yli 140 maassa. OSRAM GmbH:n yleisvalaistuksen liiketoiminnasta syntynyt LEDVANCE tarjoaa kattavan valikoiman LED-valaisimia laajalle käyttöalueelle, älykkäitä valaistustuotteita älykoteihin ja rakennuksiin, yhden kattavimmista LED-lamppuvalikoimista alalla, perinteisiä valonlähteitä, LED-nauhajärjestelmiä sekä valonohjausjärjestelmiä.

Lue seuraavaksi

 

Teksti:
Marja Apunen-Mäkelä
Sonepar Suomi Oy
Kuva:
Ledvance Oy ja Sähkötyö Haapala Oy