Borealis Polymersin muovi- ja petrokemian tehtaiden ympärivuorokautinen toiminta sekä eri-ikäiset tehtaat ja muuntamot edellyttävät omat, laajat sähkö- ja automaatiotuotteiden varastot, joiden täydennyksestä SLO vastaa. Yhteistyöstä SLO:n kanssa Borealis Polymers on saanut toimitusvarmuutta sähkö- ja automaatiotuotteiden toimituksiin.

– Tärkeintä on, että laitosten päivittäinen kunnossapito toimii. Meidän on löydettävä nopeasti sekä päivittäin tarvitsemamme tuotteet että erikoishankinnat, kriittiset varaosat, Borealiksen varastosuunnittelija Mauri Savikko kertoo.

Myös turvallisuusvaatimukset tuotteille ovat erittäin tiukat, ja kaikki valikoimiin otettavat sähkö- ja automaatiotuotteet hyväksytään etukäteen.  Laitosten seisokkeihin liittyvät materiaalitoimitukset suunnitellaan niin ikään huolella.  Koska laitokset ja niiden koneet ja laitteet ovat hyvin eri-ikäisiä, tarvitsemme paljon tietoa myös korvaavista tuotteista, Savikko jatkaa.

Borealiksen Porvoon tuotantolaitosten varaosavaraston nimikemäärä on noin 37 000. Laitoksilla tarvitaan sähkötarvikkeita päivittäin ja harvinaisempia nimikkeitä tilataan huoltoväleittäin.

 Käytännössä SLO toimittaa meille tuotteita joka päivä. Tiedämme, että tavarat ovat jo meillä, vaikka ne eivät olisikaan vielä hyllyssä, Savikko naurahtaa. SLO:n Porvoon myyntikonttorista Borealiksen tehtaan varastotäydennyksistä vastaa Greger Sundberg.

Käytännössä SLO toimittaa meille tuotteita joka päivä. Tiedämme, että tavarat ovat jo meillä, vaikka ne eivät olisikaan vielä hyllyssä”

Mauri Savikko, varastosuunnittelija, Borealis Polymers 

Asentajat tilaavat tarvitsemansa tuotteet suoraan SLO:n verkkokaupasta

Borealis halusi kehittää myös sisäistä tilausprosessiaan.  Halusimme poistaa turhia välivaiheita. Nyt asennusorganisaatiossa työskentelevät tilaavat tarvitsemansa tuotteet suoraan SLO:n verkkokaupasta, hankintaspesialisti Heli Kettunen toteaa ja kertoo olevansa tyytyväinen erityisesti raportointiin, jonka avulla tilausten, kustannusten ja poikkeamien seuranta on parantunut.

 Luottamussuhde toimittajaan on tärkeä. Tuoteportfoliomme on hyvin laaja useiden omien muuntamoiden ja erityyppisten laitosten vuoksi.

 

Koulutuksista Borealis saa päivitettyä tuotetietoutta – etupainotteisesti

Borealiksen ja SLO:n väliseen yhteistyöhön kuuluu myös koulutuksien sisällön suunnittelu ja organisointi.  Tuotteet kehittyvät nopeasti ja meille on tärkeää saada tietoa muutoksista etukäteen. Koulutustilaisuuksissa tietoa tarvitsevat pääsevät kysymään tuotteista SLO:n asiantuntijoilta ja valmistajilta. Tilaisuudet ovatkin olleet erinomaista tiedon vaihdantaa puolin ja toisin, Savikko sanoo.

SLO:n Etelä-Suomen aluemyyntipäällikkö Teijo Pasanen toteaa, että SLO:n rooli on tukea ja kouluttaa asiakasta.  Tunnemme asiakkaamme tarpeet ja valmistajien organisaation. Emme jätä asiakastamme yksin. Viime vuonna SLO järjesti Borealikselle koulutusta mm. ABB:n taajuusmuuttajista, FSM:n palokatkotuotteista sekä Siemensin automaatiosta.

Savikko-Mauri--Kettunen-Heli-Borealis_Polymers-SLO18v.jpg
“Borealis valmistaa polyeteenistä esimerkiksi putkia moneen eri tarkoitukseen”,  havainnollistavat Mauri Savikko ja Heli Kettunen Porvoon tehtaalla.

 

Kiinnostuitko?

Onko yritykselläsi tarvetta esimerkin kaltaiselle tehokkaalle sähkö- ja automaatiotarvikkeiden toimitusmallille?
Ota yhteyttä myyntikonttoreihimme, niin suunnitellaan yrityksellesi sopiva kokonaisuus.

BREEAM-sertifioitu Avialogis on KVR-hanke, jonka valaistus suunniteltiin yhteistyössä SLO:n ja Greenledin kanssa

Avialogis on rakennettu kansainvälisen BREEAM-sertifikaatin standardien mukaan, jolla tavoitellaan vastuullisia toimitilaratkaisuja. Mukana KVR-hankkeessa oli urakoitsijana Terawatt Oy, kestävän kehityksen ratkaisuihin keskittynyt Greenled Oy sekä SLO, jonka välivarastointipalvelulla yhdistettiin projektin erilaisia tarpeita yhdeksi kokonaisuudeksi.

Järvi-Suomen erityinen toimintaympäristö kannustaa tuotekehitykseen

Järvi-Suomen Energia Oy huolehtii sähköenergian jakelusta yli 102 000 asiakkaalle alueella, jota kymmenet tuhannet järvet halkovat. Yrityksellä onkin yksi haasteellisimmista ja luovuutta ruokkivimmista sähköverkoista, mitä ei perinteisillä tuotteilla saisi edes rakennettua. Sirpaleisen verkkoalueen  innovatiivisia ratkaisuja kehitetään kolmikantayhteistyössä Järvi-Suomen Energian, Elvera Oy:n  ja SLO:n kanssa.

Pietarsaaren Toriparkkiin asennettiin Exaktorin LED-valaisimet

Pietarsaaren keskustassa 2016 lopulla avattu Toriparkki Ludvig tarjoaa maanalaista parkkitilaa