Borealis Polymersin muovi- ja petrokemian tehtaiden ympärivuorokautinen toiminta sekä eri-ikäiset tehtaat ja muuntamot edellyttävät omat, laajat sähkö- ja automaatiotuotteiden varastot, joiden täydennyksestä SLO vastaa. Yhteistyöstä SLO:n kanssa Borealis Polymers on saanut toimitusvarmuutta sähkö- ja automaatiotuotteiden toimituksiin.

– Tärkeintä on, että laitosten päivittäinen kunnossapito toimii. Meidän on löydettävä nopeasti sekä päivittäin tarvitsemamme tuotteet että erikoishankinnat, kriittiset varaosat, Borealiksen varastosuunnittelija Mauri Savikko kertoo.

Myös turvallisuusvaatimukset tuotteille ovat erittäin tiukat, ja kaikki valikoimiin otettavat sähkö- ja automaatiotuotteet hyväksytään etukäteen.  Laitosten seisokkeihin liittyvät materiaalitoimitukset suunnitellaan niin ikään huolella.  Koska laitokset ja niiden koneet ja laitteet ovat hyvin eri-ikäisiä, tarvitsemme paljon tietoa myös korvaavista tuotteista, Savikko jatkaa.

Borealiksen Porvoon tuotantolaitosten varaosavaraston nimikemäärä on noin 37 000. Laitoksilla tarvitaan sähkötarvikkeita päivittäin ja harvinaisempia nimikkeitä tilataan huoltoväleittäin.

 Käytännössä SLO toimittaa meille tuotteita joka päivä. Tiedämme, että tavarat ovat jo meillä, vaikka ne eivät olisikaan vielä hyllyssä, Savikko naurahtaa. SLO:n Porvoon myyntikonttorista Borealiksen tehtaan varastotäydennyksistä vastaa Greger Sundberg.

Käytännössä SLO toimittaa meille tuotteita joka päivä. Tiedämme, että tavarat ovat jo meillä, vaikka ne eivät olisikaan vielä hyllyssä”

Mauri Savikko, varastosuunnittelija, Borealis Polymers 

Asentajat tilaavat tarvitsemansa tuotteet suoraan SLO:n verkkokaupasta

Borealis halusi kehittää myös sisäistä tilausprosessiaan.  Halusimme poistaa turhia välivaiheita. Nyt asennusorganisaatiossa työskentelevät tilaavat tarvitsemansa tuotteet suoraan SLO:n verkkokaupasta, hankintaspesialisti Heli Kettunen toteaa ja kertoo olevansa tyytyväinen erityisesti raportointiin, jonka avulla tilausten, kustannusten ja poikkeamien seuranta on parantunut.

 Luottamussuhde toimittajaan on tärkeä. Tuoteportfoliomme on hyvin laaja useiden omien muuntamoiden ja erityyppisten laitosten vuoksi.

 

Koulutuksista Borealis saa päivitettyä tuotetietoutta – etupainotteisesti

Borealiksen ja SLO:n väliseen yhteistyöhön kuuluu myös koulutuksien sisällön suunnittelu ja organisointi.  Tuotteet kehittyvät nopeasti ja meille on tärkeää saada tietoa muutoksista etukäteen. Koulutustilaisuuksissa tietoa tarvitsevat pääsevät kysymään tuotteista SLO:n asiantuntijoilta ja valmistajilta. Tilaisuudet ovatkin olleet erinomaista tiedon vaihdantaa puolin ja toisin, Savikko sanoo.

SLO:n Etelä-Suomen aluemyyntipäällikkö Teijo Pasanen toteaa, että SLO:n rooli on tukea ja kouluttaa asiakasta.  Tunnemme asiakkaamme tarpeet ja valmistajien organisaation. Emme jätä asiakastamme yksin. Viime vuonna SLO järjesti Borealikselle koulutusta mm. ABB:n taajuusmuuttajista, FSM:n palokatkotuotteista sekä Siemensin automaatiosta.

Savikko-Mauri--Kettunen-Heli-Borealis_Polymers-SLO18v.jpg
“Borealis valmistaa polyeteenistä esimerkiksi putkia moneen eri tarkoitukseen”,  havainnollistavat Mauri Savikko ja Heli Kettunen Porvoon tehtaalla.

 

Kiinnostuitko?

Onko yritykselläsi tarvetta esimerkin kaltaiselle tehokkaalle sähkö- ja automaatiotarvikkeiden toimitusmallille?
Ota yhteyttä myyntikonttoreihimme, niin suunnitellaan yrityksellesi sopiva kokonaisuus.

ISS Palvelut hakee keskitetyllä hankintamallilla kilpailuetua

ISS Palveluiden keskitetty hankintaorganisaatio vastaa suurimpien hankintojen kilpailuttamisesta ja yhteistyösopimuksista.

Ravera tehostaa toimintaansa SLO:n materiaalitoimitusten avulla

Sähkö- ja kuituverkon sekä tie- ja katuvalaistuksen suunnitteluun, rakentamiseen, käyttöön ja kunnossapitoon erikoistunut Ravera pyrkii maan tehokkaimmaksi

Vaasan Pukinkulman valaisinratkaisussa pala paikallista historiaa

Erikoispylvästyö läpivietiin aikataulussaan SLO:n projektiosaamisella