23.1.2017

Aurinkoenergia on viimein kypsynyt kuluttajien poimittavaksi kehittyneen teknologian ja hankintahinnan vakiintumisen ansiosta. Pientalon sähkölaitteiston pääsee liittämään osaksi auringon ehtymätöntä virtaa jo noin 2 000 eurolla. SLO ja GreenEnergy Finland Oy ovat tarttuneet trendiin ja rakentaneet laadukkaista komponenteista kokonaisuuden, jonka ansiosta aurinkosähkö voidaan kytkeä vaivattomasti ja järkevin kustannuksin osaksi kenen tahansa suomalaisen arkea.
– Luotettavien toimijoiden käsissä auringosta on saatu kuluttajille monipuolinen lisäenergialähde, joka voidaan kytkeä minkä tahansa sähköliittymän rinnalle, ja lähes kaikkiin kattorakenteisiin. Yhteistyössä SLO:n kanssa pääsemme tarjoamaan laadukkaan aurinkoenergiapaketin, aina asennuksesta täydellä teholla toimivaan tekniseen kokonaisratkaisuun, kertoo aurinkosähköjärjestelmiä toimittavan GreenEnergy Finland Oy:n toimitusjohtaja Miko Huomo yhteistyöstä SLO:n kanssa.

Puhdasta rahaa aurinkoenergiajärjestelmä alkaa tuottaa heti kytkentähetkestä lähtien. Sen vuosituotto on kotitalouksille 4-7 % hankintahinnasta ja yrityksille jopa yli 10 %.

–Se on todella kova vuotuinen korkotuotto investoiduille rahoille. Samalla tulee investoitua myös puhtaamman luonnon puolesta, perustelee SLO:n rakentamisen markkinointipäällikkö Antti Vuorivirta aurinkoenergiajärjestelmän hyötyjä.

“Enää ei kannata odotella tekniikan kehittymistä ja hintojen laskua. Kaikkialle maailmaan levinnyt aurinkoenergiateknologia alkaa olla kypsä poimittavaksi ja hinnat kohdallaan”,

Miko Huomo, GreenEnergy Finland Oy

SLO:n ja GreenEnergy Finland Oy:n toimittamien paneelien 25 vuoden tehontuottotakuu tekee aurinkoenergiajärjestelmän hankinnasta lähes täysin riskittömän ja pitkäikäisen sijoituksen.

 

Omavarainen aurinkoenergiatuotanto nostaa kiinteistöjen jälleenmyyntiarvoa

Aurinkoenergiaan liittymisellä voidaan tehdä mittavia säästöjä myös talojen rakennus- ja saneerauskuluissa. Järjestelmän avulla talo saadaan tulevaisuuden rakennusdirektiivien vaatimalle tasolle ilman lisäeristyksen tarvetta ja talon jälleenmyyntiarvo kasvaa.

– Aurinkosähköllä mahdollistetaan myös yhä omavaraisempi energiantuotanto. Sen avulla voidaan pyörittää maalämpöpumppua ja lämmittää käyttövettä. Kesämökkiä ei tarvitse liittää ollenkaan yleiseen sähköverkkoon, jos järjestelmään yhdistää vielä jonkin energian varastoimiseen soveltuvan teknologian. Ja esimerkiksi marketeissa ja maatiloilla varmistetaan tasainen ja jatkuva energia pääverkon sähkökatkoksista huolimatta, esittelee Vuorivirta aurinkoenergian monipuolisia käyttömahdollisuuksia.

 

SLO:n tarjoama aurinkoenergiateknologia toimii tehokkaasti Suomen olosuhteissa

Miko Huomo haluaa kumota käsityksen, että pilvinen sää ja vaihtelevat vuodenajat olisivat este aurinkoenergian käytölle. – Se ei pidä paikkaansa. Pilvet lisäävät hajasäteilyn määrää ja pienentävät tuottoa, mutta eivät nollaa sitä. Suomen olosuhteet aurinkoenergian osalta ovat suunnilleen samat kuin Pohjois-Saksassa. Siellä aurinko on jo valtavan suosittu energialähde.

SLO:n Antti Vuorivirran on helppo kiteyttää järjestelmän edut:

– Meidän avaimet käteen -järjestelmäpaketin ja koulutetun asentajaverkoston avulla, auringosta saadaan kuluttajalle täydellisen vaivaton energiantuotanto.

Järjestelmän tehoelektroniikkakomponentit valmistetaan ABB:llä, jossa testaus ja tutkimus ovat huippuluokkaa.

SLO ja GreenEnergy Finland Oy kehittävät aurinkoenergiaa ohjaavaa älykästä kulutuksenohjausta

Aiemmin aurinkoenergian tuotantomäärän ennakoiminen oli vaikeaa ja osa energiankulutukselta ylijäävästä aurinkoenergiasta pääsi karkaamaan yleiseen sähkönjakeluverkkoon.

Nyt SLO:n ja GreenEnergy Finland Oy:n aurinkoenergiajärjestelmään optiona liitettävä GEF Vision™ -aktiivinen kulutuksenohjausfunktio auttaa ennakoimaan aurinkoenergian tuotantoa tuotantosäätä ennustamalla. GEF Vision™-aktiivinen kulutuksen- ja tuotannonohjausjärjestelmä liittää kokonaisuuteen myös energiataseenhallinnan akuston kautta. Ylimääräinen energia voidaan varastoida ja käyttää silloin kun aurinkosähköä ei ole saatavilla. Kaikki kerätty aurinkoenergia saadaan näin hyödynnettyä entistä tehokkaammin ja rahaa säästyy, konkretisoi toimitusjohtaja Huomo lähtökohtia GreenEnergy Finland Oy:n ja SLO:n aurinkoenergian kulutusohjauksen ja tasehallinnan kehitystyölle.

SLO ja GreenEnergy Finland Oy tavoittelevat kehitystyöllä järjestelmää, jossa energian säilövä akusto ja kulutuksenohjausjärjestelmä muodostavat älykkään IoT-kokonaisuuden. Älykkään kulutuksenohjauksen voisi tulevaisuudessa kytkeä kommunikoimaan kodin kaikkien sähköjärjestelmien kanssa. Se taas mahdollistaisi yhä tehokkaamman energiavirtojen ohjauksen.

 

Miko Huomo

  • GreenEnergy Finland Oy:n toimitusjohtaja ja omistaja

GreenEnergy Finland Oy

  • Perustettu vuonna 2010 Lappeenrannassa
  • Toimittaa aurinkosähköjärjestelmiä kuluttajille, yrityksille ja teollisuuteen
  • Kehittää sähköenergiantasehallintaan ohjaus-ja energianvarastointisovelluksia
  • Kansainvälistyvä aurinkosähköintegraattori

Antti Vuorivirta

  • SLO:n rakentamisen markkinointipäällikkö
  • Aloitti työskentelyn SLO:lla huhtikuussa 2016
  • Tausta tehoelektroniikka puolelta, vastuuna tuotehallinta ja myynti

 

 

Sähkö on tehokasta

Maailmamme on muuttunut viimeisten vuosien aikana ja varsinkin tämän vuoden puolella rajusti. Tarve päästä eroon fossiilisesta energiasta on kasvanut samaan aikaan, kun puhtaasti tuotetun sähkön kysyntä on kasvanut.

Riittääkö sähkö ensi talvena?

Suomesta on tulossa omavarainen sähköntuotannossa parin vuoden aikana. Tämä on iso muutos, koska olemme tarvinneet tuontisähköä vuosikymmeniä, eli olemme ostaneet sähköä naapurimaistamme.

Game on: Sonepar vastaa kasvavaan aurinkosähkön kysyntään

Me Soneparilla tiedämme, mitä pienvoimalan rakentamiseen tarvitaan. Onhan meillä oma tuotantoyksikkö logistiikkakeskuksemme katolla. Oman kokemuksen lisäksi asiantuntijatiimiimme kuuluu rautaisia asiantuntijoita, jotka pitävät huolen aurinkosähkön tuotteistosta. Arvioimme myös jatkuvasti kysynnän ja tarjonnan oikeaa suhdetta.