Kaapelinvetokone CW 800 on 8 – 10 miehen voimalla vetävä sähkötoiminen kaapelinvetokone, joka liikkuu työmaalla kätevästi mukana tulevan pyörillä varustetun ”trolleyn” avulla.

Trolley saa myös irti koneesta, jolloin sen voi ensin kiinnittää haluttuun kohtaan työkohteessa lattiaan, seinään tai asfalttiin. Trolleyssa on myös ”vetokoukun” reikä autokiinnitystä ajatellen.

CW 800 pyörii aina vakionopeudella, mutta kahden eri vetorullan ansiosta siinä on vetovoimat 400 ja 800 kg sekä vetonopeudet 8 m / min ja 4 m / minuutissa. Sähkömoottorin teho on 750 W ja kone kytketään sähköverkkoon normaalilla schukopistokkeella.

Vetokoneen lisäksi tarjolla on laadukkaat vetoköydet valmiilla kierronpoistoleikariin sopivalla silmukalla/pleissauksella. Polyesteriköysi kestää kulutusta eikä ”sotkeudu” helposti. Vetoköydet saa kätevissä metallitelineissä, joissa on myös pyörät siirtelyn helpottamiseksi. Pisin vetoköysi 12mm/350 m painaa telineineen 62 kg, joten pyörät helpottavat asentajan työtä merkittävästi. 12 mm vetoköyden vetolujuus on 2180 kg ja sen yhteyteen Runpotec suosittaa kierronpoistoleikaria ”Swivel” joka poistaa kaapelin ja vetoköyden kiertymistä, ja pidentää vetoköyden käyttöikää.

 

Runpotec valikoimaan kuuluvat myös vetosukat aina kokoon 85 – 100 mm. Vetosukat ovat yhteensopivia kierronpoistoleikariin.

Kaapelinvetokone CW 800 vetoköysineen on jo käytössä useilla merkittävillä työmailla Suomessa, mm Länsi Metro, Helsingin lentokenttä, Posiva jne.

 

64 419 20 Vetokone CW800
64 419 43 Vetoköysi telineessä 200 m / 12 mm
64 419 39 Kierronpoistoleikari, Swivel

Runpotec-logo

 

 

Varkaat eivät pidä tästä maadoitusköydestä

Kuparivarkaudet vain lisääntyvät jatkuvasti. Kirkkojen kattoja varastetaan, junaliikenne peruuntuu ja hautoja häpäistään. Varastetun kuparin kauppa on nykyään suuri järjestäytyneen rikollisuuden muoto. Varkaudet maksavat yhteiskunnalle miljoonia kruunuja joka vuosi. Nyt siihen on ratkaisu. Ja se tulee Nexansilta.   VARASTAMINEN EI ENÄÄ HOUKUTA Grimsåsissa ruotsalaista tukikohtaansa pitävä Nexans on yksi maailman johtavista kaapeliyrityksistä ja kyllästynyt kaikkiin kuparivarkauksiin. Osaksi he ovat itse joutuneet varkauksien kohteeksi, mutta myös heidän asiakkaansa ja yhteiskunta mitä suuressa määrin. Sen vuoksi he ovat kehittäneet tuotteen, jonka varastaminen himottaa huomattavasti vähemmän. – CCS-maadoituskaapelissa keskilanka on kuparilla pinnoitettua terästä. Koska kaapeliin on sekoitettu terästä, se on yksinkertaisesti hankalampaa kierrättää eikä siten yhtä kiinnostavaa varkaille, sanoo tuotepäällikkö Mats Klarén Nexansilta.   KYSE ON IHMISTEN TURVALLISUUDESTA Varkauksien lopettaminen on tärkeää, sillä kyse on myös ihmisten turvallisuudesta. Kuparin varastamiseen liittyy suuria riskejä kuparin sähkönjohtavuuden takia. Johdot saattavat yhdellä hetkellä vaikuttaa vaarattomilta, mutta voivat seuraavassa sekunnissa johtaa vakaviin vahinkoihin. Ongelma ei todennäköisesti vähene, sillä kuparin maailmanmarkkinahinta nousee. Kokemuksesta tiedetään, että varkauksien ja vahingontekojen määrä lisääntyy.   [su_note note_color="#ecedeb" text_color="#000000"] TEKNISET TIEDOT: CCS-maadoitusköysi (Copper Clad Steel) asennetaan maahan. Köysi on 7-lankainen ja päällystetty mustalla johtavalla muovilla, jolla se erottuu tavallisista ja perinteisistä maadoitusköysistä. Asennuksen helpottamiseksi maadoitusköysi on hehkutettu. Lankaluku ja resistanssi ovat IEC 60228 luokan 2 mukaiset. Köyden kanssa työskennellessä on tärkeää käyttää teräksen leikkaamiseen sopivia työkaluja. Puristettaessa ja liitettäessä muovi on poistettava. CCS -maadoitusköyttä on saatavissa kolmea poikkipintaa: 25, 35 ja 50 mm².   [/su_note]   [su_table responsive="yes"] Snro Nimike 01 051 10 Maadoitusköysi CCS 25  Nexans K500 Teräs/kupari 01 051 11 Maadoitusköysi CCS 35  Nexans K500 Teräs/kupari 01 051 12 Maadoitusköysi CCS 50   Nexans K500 Teräs/kupari [/su_table]

Hyvä mies, älä hikoile!

Tapaan tarkistaa työmaavierailuilla tai koulutuksissa, millaisilla työvälineillä asentaja tekee työtään. Valitettavan usein huomaan, että väärien työvälineiden tai vanhanaikaisten työmenetelmien takia tekeminen muuttuu äheltämiseksi. Hiki lähtee liikkeelle ja selityksiä löytyy. Ja ihan turhaan.

Draka KLMA-HF C-PRo -merkinantokaapeli

KLMA-HF C-PRo -merkinantokaapeli täyttää CPR:n Cca-luokan vaatimukset