Petteri Mattinen
markkinointipäällikkö,
SLO Oy
13.12.2018

Teollisuusautomaatio ja Esineiden Internet eli IoT ovat viime vuosina yhdistyneet ihmisten ja yritysten puheissa.

Enemmistö toistaa IoT:n hyödyntämisen mantraa. Kun kaikkialla on suuretta, yksikköä, painoa tai aikaa mittaavia antureita, suuren tietomäärän hyödyntäminen onkin ensimmäinen asia, joka pitää ratkaista.

IoT vaatii asiakkaalta perehtyneisyyttä

Jyväskylän SmartFactoryssa sekä Saksan SPS Drives –messuilla huomasin valmistajien esittelevän erilaisia IoT-konsepteja. Alustat ovat olemassa, mutta ratkaisut vaativat yhdessä suunnittelua ja räätälöintiä. Loppupelissä vastuu on asiakkaalla. Hänen pitää ymmärtää, mitä tietoa tarvitsee ja pystyy hyödyntämään.

Valmistajan joustavat IoT -ratkaisut

Valmistajat pystyvät toteuttamaan erilaisia vaihtoehtoisia ratkaisuja. Suunnittelussa avainsanoja voivat olla tuotannon tai liiketoiminnan käytettävyys, tuottavuus tai esimerkiksi luotettavuus tuotannossa.

Eläviä esimerkkejä ongelmatilanteista, joihin IoT-ratkaisuja on jo käytetty ovat

  • toistuvat tai ennakoimattomat venttiilien hajoamiset
  • kasvaneet takuuaikakulut valmistajilla sekä
  • pullotuksessa havaitut epätasaisuudet.

Tuotannossa voi olla useita rinnakkaisia ohjausjärjestelmiä ja konetasolla voi olla itsenäisiä paikallisia järjestelmiä. Näiden linkittäminen ja tiedon vienti ruohojuuritasolta yrityksen johdon käyttöön on eräs käytetty sovellusalue. Osa valmistajista ja toimijoista tarjoavat rajapintoja mobiililaitteiden sovelluksille. Näiden avulla ratkaisujen käytettävyys helpottuu ja samalla aukeaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

SLO tarjoaa hankinta- ja toimituspalveluiden ratkaisuja

Me SLO:lla tuomme asiakkaan liiketoimintaan helpotusta erilaisten hankinta- ja toimituspalveluiden ja ratkaisujen muodossa. Voimme tukea asiakkaan hankintaprosesseja esimerkiksi yhdistämällä järjestelmät OVT- ja EDI-palveluiden avulla. Tarjoamalla kokonaisnäkemyksen hankittavaan materiaaliin asiakas hyötyy tuotteiden ja hyödykkeiden teknisistä, hinnallisista sekä saatavuuteen liittyvistä tiedoista.

SLO verkkokauppa sekä mobiilisovelluksemme SLO App ovat kummatkin saaneet lisää ominaisuuksia tänä vuonna. Tiiviillä yhteistyöllä toimittajiemme kanssa pystymme tarjoamaan asiakkaillemme parhaiten soveltuvat sähköisen kaupan ratkaisut.

Kysythän lisää lähimmältä SLO-yhteyshenkilöltäsi!

 

Norwescon DC-turvakytkimet

DC turvakytkimiä käytetään pääasiassa aurinkosähkön asennuksissa.

Kun pandemia halvaannuttaa perinteiset asiointitavat 

Digitaalisten tilauskanavien ja automatisoitujen prosessien merkitys on korostunut uudenlaisessa tilanteessa. Olemme ottaneet lyhyessä ajassa ison harppauksen kohti virtuaalisempaa yhteiskuntaa. 

Legrandin korkealaatuiset HV/LV-kuivamuuntajat nyt Soneparilta!

Legrand suunnittelee ja valmistaa erittäin korkealaatuisia HV/LV-kuivamuuntajia erinomaisella suorituskyvyllä ja luotettavuudella. Tehokkaat Zucchini HV/LV-kuivamuuntajat tarjoavat luotettavimman ratkaisun useisiin sovelluksiin kuten energianjakeluun-, tasasuuntaajaan-, tuulivoimaan ja moneen muuhun aina 36 kV asti.