Hygieniakohteisiin, joissa moottoreita puhdistetaan, painepestään ja desinfioidaan säännöllisesti

Stainless steel -moottorit yleistyvät elintarviketeollisuuden sovelluksissa. Moottorit soveltuvat käytettäväksi hygieniakohteissa, joissa moottoreita puhdistetaan, painepestään ja desinfioidaan säännöllisesti.
Moottorit kestävät painepesua ilman erillistä suojausta tai koteloa. Nämä moottorit ovat esimerkiksi USA:n elintarviketeollisuudessa laajalti käytössä ja tietyissä kohteissa ainoita hyväksyttyjä.
Stainless steel moottorit on suunniteltu helpottamaan elintarviketeollisuuden päivittäistä toimintaa ja takaamaan keskeytymättömän käytön haastavissa olosuhteissa.

Suunniteltu elintarviketeollisuuden hygienian maksimoimiseksi

 • Rosterimoottorit täyttävät hygieniasuunnittelun vaatimukset
 • Turvallinen käyttää – “H1 food grade” rasva laakereissa
 • Puhtaanapito helppoa – sileä ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko. Ei jäähdytyspuhallinta (71-90 rungot). Moottorin merkinnät on laserkaiverrettu ja suunnittelussa kautta linjan otettu huomioon ettei lika voi jäädä rungon koloihin.

Luotettavaa suorituskykyä ääriolosuhteissa

 • IP69 suojausluokan ansiosta jatkuva puhtaanapito mahdollista. Moottorit on testattu 100bar paineella lähietäisyydeltä suihkutetulla 80°C vedellä
 • Umpeen valettu käämitys takaa pitkän eliniän äärimmäisen kosteissakin olosuhteissa
 • Pienemmät käyttökulut korkean hyötysuhteen ansiosta (IE3 hyötysuhdeluokka).

Täyttää hyötysuhdemääräykset ympäri maailmaa

 • Korkean hyötysuhteen IE3 moottori
 • Kattaa laajasti maailmalla olevat hyötysuhdevaatimukset.
 • 0,37 – 7,5kW, napaluvut 2-,4- ja 6.
 • Eri jännite- ja taajuusyhdistelmiä. 230-690 V, 50/60 Hz
 • Asennustavat B3, B14 ja B5

 

ABB


 

 

Kuva: ABB Oy

ABB SynRM moottorit energiatehokkuuden määrittäjinä

Kestomagneettitekniikan edut ja induktiojärjestelmän yksinkertaisuus ja huollettavuus samassa laitteessa: moottorikäyttöpaketit ovat optimoituja kokonaisratkaisuja, joissa yhdistyvät hyvin tunnettu staattoritekniikka, innovatiivinen magneetiton roottorimalli, luokkansa parhaat teollisuusluokan taajuusmuuttajat ja ohjelmiston edistykselliset ominaisuudet. ABB:n ACS880 taajuusmuuttajasta, sekä SynRM moottorista rakentuvan kokonaisuuden energiatehokkuus on taattu. Ohessa kuvassa 1 on esimerkkitulos 11 kW ACS880 + ABB SynRM -paketin hyötysuhdemittauksista. Koko SynRM moottorien tehovalikoiman mittaustulokset löytyvät ABB:n verkkosivuilta. Miksi ABB:n SynRM IEC-mitoitettujen Induktiomoottoreiden korvaaminen mahdollista ilman mekaanisia muutoksia Luokkansa paras käyttövarmuus laakereiden matalamman lämpötilan ansiosta (Jopa 30 astetta matalampi lämpötila käämeissä ja jopa 15 astetta matalampi lämpötila laakereissa.) Kestomagneettimoottorin suorituskyky ilman magneetteja Induktiomoottoreihin verrattava kustannustehokkuus ja huollettavuus Esimääritetyt laitepaketit 315 kilowattiin saakka Vahvistetut energiatehokkuusarvot tarkkoja energiankulutuslaskelmia varten.   [caption id="attachment_20883" align="alignnone" width="706"] ABB ACS880 taajuusmuuttaja + ABB SynRM -moottorin kokonaishyötysuhdemittaustulokset.[/caption]   Tekniset-tiedot Jännite: 400 V ja 690 V Teho: 5,5 - 315 kW IEC-rungot: IEC132 - IEC315

Suojaletkut vaativiin teollisiin ympäristöihin

Vaativissa olosuhteissa on syytä varmistaa, että ympäristö ei vahingoita järjestelmän kriittisiä osia. Tämä voidaan varmistaa suojaamalla tuotteisto suojaletkuilla suunnittelijan asettamin reunaehdoin sekä ammattimaisella asennuksella. Myös suojaletkuja ja -ratkaisuja on erilaisia vaihteleviin teollisiin tarpeisiin. Tässä kirjoituksessa käsitellään kolmea suojaletkun valintaan vaikuttavaa asiaa.

Lisää sähköverkon paloturvallisuutta

Eatonin erinomaisesta xPole-moduulituotesarjasta löytyy valokaarisuojalaite, joka suojaa henkilöitä ja omaisuutta piileviltä sähköpaloilta.