ABB:n vakiokeskukset ovat kotimaisia ja ne on suunniteltu nopeaan sekä turvalliseen asennukseen. Kaikissa keskuksissa on käytetty ABB:n S200S-johdonsuojakatkaisijoita, joiden jousiliittimiin asennetaan johtimet nopeasti edestäpäin. Näin näkyvyys kytkentään säilyy koko ajan. Ajan säästön lisäksi jousiliitin eliminoi löysien liitosten mahdollisuuden tuoden lisää turvallisuutta asennukseen.

Kotimaiset NäpsäSMART-ulkomittauskeskukset – kestävä valinta

ABB:n kostean tilan mittauskeskukset voidaan asentaa joko seinään tai jalustan kanssa maahan. Keskukset täyttävät kaikki standardien asettamat vaatimukset. Ulkomittauskeskus on usein näkyvällä paikalla ja siksi keskuksissa on myös markkinoiden tyylikkäin muotoilu.

Toimii myös työmaakeskuksena

Ennen omakotitalon perustustöiden aloittamista rakentajan on päätettävä rakennusaikaisesta sähköistyksestä. Kotimaista NäpsäSMART- mittauskeskusta voidaan hyödyntää jo työmaan aikana. Se sisältää rakennusaikaista käyttöä varten valmiiksi asennettuna kaksi vikavirtasuojattua maadoitettua pistorasiaa sekä yhden voimapistorasian. Sama NäpsäSMART-keskus toimii myöhemmin valmiin talon pääkeskuksena. Ulos asennetusta mittauskeskuksesta on myös vaivatonta asentaa autotallin, lisärakennusten ja ulkovalaistuksen sähköistykset.

Kaukoluettavat mittauskeskukset myös ukkosherkille alueille

Mittauskeskukset on suunniteltu soveltuvaksi kaukoluentaan. Pääkytkin ei katkaise jännitettä kWh-mittarilta, mikä mahdollistaa mittarin kaukoluennan.

NäpsäSMART-mittauskeskukset ovat oivallinen valinta myös ukkosherkille alueille, koska keskuksissa on valmiina paikat ylijännitesuojille ja osassa malleista ylijännitesuoja on jo valmiiksi asennettuna. Ylijännitesuojat suojaavat taloa tehokkaasti ilmastollisilta ylijännitteiltä. NäpsäSMART-mittauskeskuksia on saatavissa 25 A, 50 A ja 80 A nimellisvirroille. Ne soveltuvat joko 1- tai 2- tariffimittaukseen. Myös varavoimansyöttöön.

Tutustu ABB ulkomittauskeskus valikoimaan täältä.

NäpsäSMART-sisämittauskeskukset, ryhmäkeskukset ja data-asennuskotelot, IP20

Johdonsuojakatkaisijat on varustettu kuorman puolella jousiliittimillä. Tämä nopeuttaa kytkemistä ja tekee asennuksesta turvallisemman. Sisämittauskeskukset ovat kaukoluettavia. Ryhmäkeskusten dataosa ja data-asennuskotelot täyttävät viestintäviraston vaatimukset. Sisältää RJ45-liitintelineet Actassi, AMP ja 3M-liittimille.

Mittauskeskus voidaan asentaa myös sisätiloihin. Sisämittauskeskus toimii samalla myös talon ryhmäkeskuksena. Jos on käytetty ulkomittauskeskusta, tarvitaan omakotitalon sisätiloihin erillinen ryhmäkeskus sekä datalaitteiden asennuksia varten data-asennuskotelo. Data-asennuskotelo löytyy ABB:n valikoimista joko erillisenä tuotteena tai integroituna yhdessä ryhmäkeskuksen kanssa- Ryhmäkeskuksen rinnalle on mahdollista asentaa erillinen ryhmäkeskuskotelo, johon voidaan sijoittaa kaikki taloautomaation tai kodinohjausjärjestelmän vaatimat keskuslaitteet. Sisämittauskeskus sekä ryhmäkeskukset voidaan asentaa joko uppo- tai pinta-asennuksena. Uppoasennuksessa keskuksen sivuilla olevat kaapelointitilat jäävät piiloon ja keskus näyttää seinällä pienemmältä, kun todellisuudessa onkaan.

ABB-free@home -kotiautomaatio näpsästi ryhmäkeskuksessa valmiina

Mallistosta löytyy tällä hetkellä 3kpl keskusta, joissa on Free@home komponentit valmiiksi asennettuna älykkäämpää kodinohjausta varten. Mallistosta löytyy ryhmäkeskus sekä kahta eri kokoa dataosallisia ryhmäkeskuksia.

Tutustu tuotteisiin SLO:n verkkokaupassa 

 

Katso video ja tutustu ABB vakiokeskuksissa käytettävien S200S-johdonsuojakatkaisijoiden etuihin.

Tutustu ABB Ryhmäkeskus sekä sisämittauskeskus valikoimaan täältä ».


ABB logo

Teksti ja kuvat: ABB 

Rittalilta nyt uudet VX SE -yksittäiskaapit UL ja cUL -hyväksynnöillä

Uutuutena VX SE-valikoimaan on lisätty 300 mm syviä kaappeja, jotka soveltuvat mainiosti mm. kiinteistöautomaation tarpeisiin.

Variabox -pistorasiakeskussarja täydentyy

Laajempi valikoima vastaa kaikkiin vaatimuksiin, mitä moderneilta pistorasiakoteloilta vaaditaan mm. työpisteille, koneille ja laitteille.

Siemensiltä uusi johdonsuojasarja CBE

Siemens on tuonut markkinoille johdonsuojasarjan, joka on erityisesti tarkoitettu laitteistojen suojaukseen, siitä sarjan englanninkielinen lyhenne: CBE eli circuit breaker for equipment.