Kunnollinen maadoitus on sähköturvallisuuden perustekijä kotitalouksien ja teollisuuden sähköistyksessä. Ellei maadoitus ole kunnossa, altistetaan sekä henkilöturvallisuus että sähkölaitteet ja muu omaisuus vaaratilanteille.

Avaa opas

Yksittäinen maadoitin ei kuitenkaan riitä takaamaan turvallisuutta. Ainoastaan säännöllisesti tehdyt tarkastukset takaavat sähköasennusten asianmukaisen toimivuuden.

On olemassa eri menetelmiä maadoitusten kunnon tarkastamiseen. Menetelmän valintaan vaikuttaa asennus- ja nollausjärjestelmät sekä itse sähköverkko (kotitalous, teollisuus, kaupunkiverkosto jne). Tarkistustavan valintaan vaikuttaa, voidaanko työskennellä jännitteettömässä verkossa.

Oheisessa oppaassa voit tutustua perusasioiden lisäksi myös erilaisiin mittaustapoihin. Käsikirjassa esitellään muun muassa suurjännitelinjojen maadoitusmittausta ja erilaisia soveltuvia mittalaitteita.

Löydät Chauvin Arnouxin tuotteita SLO:n valikoimasta

Snro Selite
6750531 Maadoitusvastusmittari, BT – CA 6417
6750076 Maadoitusvastusmittari – CA 6460 0,01-/20/200/2000 OHM
Teksti:
Sami Tolkki, tuotepäällikkö, SLO Oy

CA 1000 V CAT IV jännitekoettimet

Jännitekoettimet jopa 1000 V AC / 1400 V DC mittauksiin.

Valaisinpylväskaappi KUKO22

KUKO22 on helppo ja asennusystävällinen valaisinkaappiratkaisu. Suomessa suunniteltu ja valmistetttu kaappi on tehty asennettavaksi suoraan pylvään kylkeen. Muotoilunsa ansiosta kaappi asettuu hyvin paikalleen.

Uusia Steran STJK-K -jakokaappeja valikoimaan

Nyt Soneparilta on saatavilla myös 1200 mm korkeat Steran uutuusjakokaapit! Steran valikoima vastaa mitoiltaan SFS 2533 ja SFS 2534 -mitoitusta. 1200 mm korkeita kaappeja on tällä hetkellä saatavilla klassisen vihreänä RAL7008 (ns. Strömbergin vihreä). Mitoituksen ansiosta kaapit soveltuvat hyvin asennettavaksi telekaappien yhteyteen.