Ollaksesi varma käytä momenttityökaluja sähköasennuksissa

 

Moni kokenut sähköasentaja ajattelee, että heillä on niin tarkka tunto kädessä ja että he tietävät milloin oikea kiristysmomentti on saavutettu. Valitettavasti tämä ei useinkaan pidä paikkaansa. Komponentit ovat muuttuneet ja alalle on tullut myös nuoria asentajia, joiden tuntuma ei ole niin varma. Ollaksesi aivan varma käytä momenttityökaluja!

Wihan momenttityökaluvalikoimasta löydät säädettävät momenttiruuvimeisselit ja uuden, esiasetetun easyTorque-momenttisovitinsarjan jännitetyöhön. Wiha- momenttiruuvimeisseleitä on kolmea mallia, kolmelle eri kiristysmomenttialueelle: 0,5–2,0 Nm; 0,8–5,0 Nm ja 2,0–7,0 Nm. Uusi easyTorque-momenttisovitin muuntaa ennestään omistamasi Wiha slimVario-kärkimeisselin momenttityökaluksi. EasyTorque-sovitinsarja on esiasetettu kiristysmomenteille 0,8 / 2,0 / 2,5 / 2,8 ja 4,0 Nm. Momenttisovittimet on hankittavissa myös yksittäin.

 

WIHAn momenttityökalut toimivat luistoperiaatteella

Wihan valmistamat momenttityökalut ovat erittäin helppokäyttöisiä. Käännä kunnes momenttityökalu sanoo ”klik”. Kuulet äänisignaalin, ja työkalussa tapahtuu muutos. Voit jatkaa vääntämistä, mutta kiristystä ei enää tapahdu. Sekä säädettävät momenttiruuvimeisselit että momenttisovittimet toimivat samalla periaatteella.

 

6421518
Snro 64 215 18

 

Snro Tyyppi Tuote
64 215 18 TorqueVario®-S VDE 0,8–5,0 Nm aloituspakkaus Momenttiavainkahva, säätötyökalu, kärjenpidin
ja kaksi ruuvauskärkeä SL/PZ1, SL/PZ2
64 215 14 TorqueVario®-S VDE 0,5–2,0 Nm Momenttiavainkahva, säätötyökalu ja kärjenpidin
64 215 15 TorqueVario®-S VDE 0,8–5,0 Nm Momenttiavainkahva, säätötyökalu ja kärjenpidin
64 215 16 TorqueVario®-S VDE 2,0–7,0 Nm Momenttiavainkahva, säätötyökalu ja kärjenpidin
64 317 53 EasyTorque-sovitinsarja Momenttisovittimet 0,8 / 2,0 / 2,5 / 2,8 / 4,0 Nm
64 317 46 EasyTorque-sovitin 2,0 Nm Momenttisovitin 2,0 Nm

 

 

Fakta: Yli 200 sähköpalon syynä vuosittain on jakokeskusten sähköisten liitosten vikaantumismekanismit.

  • Kiinteiden sähkölaitteistojen aiheuttamien rakennuspalojen taloudelliset menetykset ovat merkittäviä.
  • Yleisimmäksi sähköpalon aiheuttajiksi on eri tutkimuksissa todettu löysä tai löystynyt johdinliitos tai vikaantunut komponentti. Löysässä liitoksessa vastus ja riski liitoksen lämpenemiselle kasvaa, mikä voi johtaa tulipaloon. Liian kireä liitos voi aiheuttaa johdinten katkeamisen. Murroskohdan resistanssi saattaa kasvaa ja johdin kuumentua paikallisesti.
  • Sähköpalojen esiintymiseen vaikuttavia sähköalan kehityssuuntia ovat mm. liittimien keventynyt rakenne ja alhaiset kiristysmomentit sekä ulkomitoiltaan pienentyneet katkaisijat ja kytkimet.
  • Toimenpideohjeistuksissa sähköalan urakoitsijoille suositellaan valmistajan ohjeiden noudattamista ja liitosten kiristämistä oikeaan momenttiin.

Lähde: Tukes, Tutkimusraportti 1/2015 (Alhainen Juha: Jakokeskusten sähköisten liitosten vikaantumismekanismit ja sähköpalot )

 

Lisätiedot:

Tuotepäällikkö Timo Bergholm, timo.bergholm@slo.fi

 

Reimax-asennuskaapelipaketit

Urakoitsijaa helpottavat tuotepaketit kiukaan ja lieden asennukseen

MICA – suunniteltu, testattu ja valmistettu Suomessa

Suomessa suunnitellut MICA®-valaisimet valmistetaan Atexor Oy:n Seinäjoen tehtaalla. Ladattavia ammattilaisvalaisimia Suomesta - jo vuodesta 1983 alkaen.

CA6522, CA6524 & CA6526 eristysvastustesterit

  Selkeä analoginen/digitaalinen näyttö sekä mittauskohteen automaattinen purku mittauksen jälkeen tekevät laitteista erittäin käyttäjäystävällisiä.