Ihmishenkiä suojaavan vikavirtasuojan ei ole varaa jäykistyä tai jumittua. Senpä takia suojalaitteen toiminta on varmistettava säännöllisesti. Perinteisesti kiinteistön huollosta vastaava henkilöstö käy testaamassa laitteet esimerkiksi neljännesvuosittain. Restart Autotest -suoja säästää tämän työn ja varmistaa turvallisuuden. 

- Vaikka testaus tiedetään turvallisuuden kannalta olennaiseksi, inhimillisistä syistä tarkastuskierrokset toisinaan siirtyvät tai jäävät tekemättä. Esimerkiksi sairaalassa tai lentoasemalla sähköviasta johtuvat laitteiden vioittumiset voivat kuitenkin olla kohtalokkaita. Vaarallisen jännitteen pois kytkeytyminen on sähköturvallisuuden ykkösasioita, tuotepäällikkö Kari Aikio Hedteciltä muistuttaa.

Gewiss Restart Autotest suorittaa automattisesti toimintakunnon testauksen kerran kuukaudessa.

Automaattisesti itsensä testaava vikavirtasuoja poistaa inhimillisen riskin ja optimoi siten turvallisuutta. Samalla automaattitestaus säästää merkittävästi myös huoltohenkilökunnan aikaa, kun heidän ei tarvitse huolehtia suojalaitteiden testauksesta.

Turvattu sähkön saanti kriittisille laitteille

Hedtecin maahantuoma Gewiss ReStart Autotest -vikavirtasuoja varmentaa suojauksen toimivuuden automaattisesti kuukauden välein katkaisematta sähköjärjestelmän virransyöttöä testauksen ajaksi.

- Jatkuva virransyöttö on olennaista muun muassa kriittisissä turvalaitteissa, ihmisten elintoimintoja ylläpitävissä välineissä sekä herkissä mittareissa. Esimerkiksi Arlandan lentokentällä kyseiset suojaimet turvaavat häiriötöntä lennonjohtoa ja lentokentän turvallisuutta, Aikio konkretisoi.

Turhia virtakatkoja ehkäisee myös automaattikytkimen uudelleenkäynnistysominaisuus.

- Jos suoja laukeaa esimerkiksi salamaniskun tai virtapiikin seurauksena, ReStart tarkistaa onko vika vielä olemassa vai oliko se tilapäinen. Jos vika oli tilapäinen, suoja kytkeytyy automaattisesti uudelleen ja sähköverkko jatkaa normaalisti toimintaansa.

Näin on saatu Aikion mukaan ehkäistyä esimerkiksi yön aikana pois päältä kytkeytyneiden kylmätilojen lämpiämisestä aiheutuneet vahingot.

- Säästöä tulee monella tasolla, kun kiinteistö suojataan hyvin sähkövioilta, Aikio summaa.


Kuvat ja teksti: Hedtec 

ABB Lattia-, huone- ja yhdistelmätermostaatti

Jussi- ja IMPRESSIVO®-kalusteisiin sopivat yhdistelmätermostaatit lämmityksen tarkkaan ohjaukseen

Extronicin PD-230 läsnäolotunnistin saneerauskohteisiin

PIR-tunnistin, valoisuusanturi ja akustinen tunnistin yhdessä järjestelmässä

SELCAST vaihtorasiat

Metalliset sähköasennustarvikkeet vaativiin olosuhteisiin