Ihmishenkiä suojaavan vikavirtasuojan ei ole varaa jäykistyä tai jumittua. Senpä takia suojalaitteen toiminta on varmistettava säännöllisesti. Perinteisesti kiinteistön huollosta vastaava henkilöstö käy testaamassa laitteet esimerkiksi neljännesvuosittain. Restart Autotest -suoja säästää tämän työn ja varmistaa turvallisuuden. 

- Vaikka testaus tiedetään turvallisuuden kannalta olennaiseksi, inhimillisistä syistä tarkastuskierrokset toisinaan siirtyvät tai jäävät tekemättä. Esimerkiksi sairaalassa tai lentoasemalla sähköviasta johtuvat laitteiden vioittumiset voivat kuitenkin olla kohtalokkaita. Vaarallisen jännitteen pois kytkeytyminen on sähköturvallisuuden ykkösasioita, tuotepäällikkö Kari Aikio Hedteciltä muistuttaa.

Gewiss Restart Autotest suorittaa automattisesti toimintakunnon testauksen kerran kuukaudessa.

Automaattisesti itsensä testaava vikavirtasuoja poistaa inhimillisen riskin ja optimoi siten turvallisuutta. Samalla automaattitestaus säästää merkittävästi myös huoltohenkilökunnan aikaa, kun heidän ei tarvitse huolehtia suojalaitteiden testauksesta.

Turvattu sähkön saanti kriittisille laitteille

Hedtecin maahantuoma Gewiss ReStart Autotest -vikavirtasuoja varmentaa suojauksen toimivuuden automaattisesti kuukauden välein katkaisematta sähköjärjestelmän virransyöttöä testauksen ajaksi.

- Jatkuva virransyöttö on olennaista muun muassa kriittisissä turvalaitteissa, ihmisten elintoimintoja ylläpitävissä välineissä sekä herkissä mittareissa. Esimerkiksi Arlandan lentokentällä kyseiset suojaimet turvaavat häiriötöntä lennonjohtoa ja lentokentän turvallisuutta, Aikio konkretisoi.

Turhia virtakatkoja ehkäisee myös automaattikytkimen uudelleenkäynnistysominaisuus.

- Jos suoja laukeaa esimerkiksi salamaniskun tai virtapiikin seurauksena, ReStart tarkistaa onko vika vielä olemassa vai oliko se tilapäinen. Jos vika oli tilapäinen, suoja kytkeytyy automaattisesti uudelleen ja sähköverkko jatkaa normaalisti toimintaansa.

Näin on saatu Aikion mukaan ehkäistyä esimerkiksi yön aikana pois päältä kytkeytyneiden kylmätilojen lämpiämisestä aiheutuneet vahingot.

- Säästöä tulee monella tasolla, kun kiinteistö suojataan hyvin sähkövioilta, Aikio summaa.


Kuvat ja teksti: Hedtec 

Käytännölliset data- ja AV-rasiat Hager-johtokanaviin

Toimisto- ja työpisteasennuksissa tarvitaan yhä monipuolisemmin liityntäpisteet datalle ja multimediaratkaisuille. Uudistuneen tehalit.ecoline -kanavakalustesarjan myötä data- ja AV-liityntöjen lisäys onnistuu vaivattomasti ja klassisen tyylikkäästi. Modulaarisuuden ja suurten merkintäikkunoiden ansiosta uudet rasiat voidaan yhdistää pistorasiamoduulien kanssa yhtenäiseksi ja ammattimaiseksi kalustekokonaisuudeksi, mikä helpottaa tilan käyttöä, huoltoa ja puhtaanapitoa. Datarasiavalikoima sisältää yhdellä tuotekoodilla helposti tilattavat valmiit rasiapakkaukset Keystone ja Actassi -liittimille liikenteenvalkoisena ja grafiitinmustana. Lisäksi laajempi valikoima eri liitinsovitteita on tilattavissa peiteosineen erillistuotteina esimerkiksi Systimax ja R&M -liittimille. Kaksiosaisten datakanavarasioiden keskiölevyt on varustettu kätevillä pölysuojaluukuilla, joten RJ45-liittimet pysyvät hyvin suojassa, kun ne eivät ole käytössä. AV-kanavarasioiden valikoima sisältää kuusi eri vaihtoehtoa eri liityntätarpeisiin. UTUn valikoimasta laajasti löytyvät Keystone-mitoitetut AV-moduulit (esim. HDMI, USB, Audio 3,5 mm) voidaan asentaa kätevästi 1-, 2- ja 4-osaisten Keystone-multimediarasioiden kanssa. Lisäksi valikoimasta löytyy uutuutena 1- ja 2-osaiset D-sub -liityntärasiat ja yhteensopivat VGA, HDMI ja DisplayPort -liitinkaapelit. D-mitoitettuja kanava-AV -rasioita voit käyttää Neutrik XLR, Speakon, PowerCon-liittimien lisäämiseksi kanava-asennukseen. Kaikki AV-rasiat ovat tietenkin tilattavissa vakioväreissämme liikenteenvalkoinen ja grafiitinmusta. Uudet data- ja AV-rasiat löydät Soneparin tuotevalikoimasta sähkönumeroalueilta 1476573 – 1476596 ja 7908237 – 7908239.  

WAGO TOP JOB ’S –haaroitusliittimet

WAGO TOP JOB ’S –haaroitusliittimillä keräät vikavirtojen nollat yhteen liittimeen tai asennat vaihejaon

Markkinoiden luotettavimmat palovaroittimet sähköverkkoon

Sähköverkkoon kytkettävissä EI3000-sarjan palovaroittimissa on litiumvarakäyntiakku, joka on suunniteltu kestämään koko palovaroittimen käyttöiän ajan.