Virtalähteiden perustoiminto on tuottaa tasavirtaa laitoksen laitteisiin, mutta verkotetut virtalähteet antavat kunnossapitoonsa ja ohjaukseensa liittyvää tietoa näkyvässä muodossa.

Virtalähteet kertovat, milloin ne on vaihdettava, ja antavat tietoa lähtöjännitteestä ja -virrasta. Lisäksi niiden lähtövirtaa voi nostaa etänä pääyksikön näytöstä tai Ethernet-/IP-tiedonsiirron välityksellä. Verkotetut virtalähteet ratkaisevat monta ongelmaa:

  • Ne osaavat kertoa vaihtamisajankohtansa etukäteen, jolloin virtalähteen vikaantumisesta aiheutuvat odottamattomat tuotantoseisokit voidaan välttää.
  • Niiden vaihtamisajankohtaa, kokonaiskäyttöaikaa, jännitettä ja virtaa voidaan valvoa etänä, jolloin paikan päällä tehtävä työ vähenee.
  • Niitä voidaan käyttää yhdessä Power Supply Monitoring Tool -erityisohjelmiston kanssa (julkaistaan piakkoin), jolloin niiden kuntoa on mahdollista seurata tehon alentamiskuvaajasta. Virtalähteen käyttöikää voi helposti pidentää tietyillä toimenpiteillä, kuten parantamalla asennuspaikan olosuhteita ja vaihtamalla virtalähde eri kokoiseksi.

 

Valvontatiedot

Käyttövuosien määrä ennen vaihtamisajankohtaa, kokonaiskäyttöaika, lähtöjännite/-virta, lisävirta, itsediagnostiikka (ylikuumeneminen, mittausarvon virhe, muistivirhe), tuotteen malli ja sarjanumero.

 

Lähtötyyppi

Ethernet/IP, Modbus/TCP, näyttöliitin.

ABB free@home -kodin valo-ohjaus

Valonsäädin keskukseen Kodin ohjaus on nyt yksinkertaista ja helposti muokattavissa. ABB-free@home-järjestelmästä löytyy kotiautomaatioon hyödylliset, asuinmukavuutta lisäävät toiminnot, ja siihen liittyvät työt on helppo toteuttaa. Käyttöönotto on yksinkertainen ja nopea. Alan ammattilaisella on tarjota rakentajille sopiva ratkaisu helppoon kodin ohjaukseen, sillä ABB-free@home mukautuu tulevaisuudenkin tarpeisiin väyläkaapeloinnin ja selainpohjaisen käyttöönoton ansiosta. Ominaisuudet 4-kanavainen yleissäädin LEDien, hehkulamppujen, 230 V halogeenilamppujen, pienjännitehalogeenien sekä säädettävien energiansäästölamppujen ohjaukseen. Kytketyn kuorman automaattinen tunnistus. Mahdollista yhdistää kanavia, jolloin saadaan kasvatettua lähtötehoa. Kanavien tilan LED-merkkivalo. Manuaalikäyttömahdollisuus. Tyyppi Snro Kuvaus DA-M-0.4.2 2815499 Valonsäädin 4x315W 230V 8U DIN PS1/4/6-KNX 2815317 Virtakisko, 1-vaihe, 4 napainen, 6 mm2 6596 2619374 Häiriönpoistaja himmentimille Teksti ja kuvat: ABB Oy

KNX-automaatio kirkastaa revontulinäkymät

Santa’s-hotellin ylellisten lasi-iglujen olot pitää optimaalisina KNX-automaatio.

Kaupunki on palvelualusta

Smart citystä on puhuttu jo monta vuotta mutta mistä siinä on kyse? Lyhykäisyydessään älykäs kaupunki on palvelualusta.