Hankinnoissa tarkastellaan paneelien lisäksi kaikkien voimalakomponenttien taustat sekä niiden toimitusketjut. GEF Aurinkovoimalan paneelit kiinnitetään suomalaisesta teräksestä Orimattilassa valmistetuilla kiinnikkeillä. GEF:n palvelutarjontaan kuuluva GEF Vision-energianhallintapalvelu on Suomessa suunniteltu ja palvelun tiedonsiirtolaite valmistetaan Suomessa. Vastuulliset toimet hiilidioksidipäästöjen suhteen on huomioitu myös logistiikkakumppanin valinnassa.

Vastuullinen toimitusketju on ansainnut sertifikaatteja

GEF -paneelien sopimusvalmistaja todistaa, etteivät he suvaitse minkäänlaista syrjintää ja noudattaa YK:n maailmanlaajuisia ihmisoikeuksia läpi toimitusketjun. GEF aurinkopaneelien valmistajalle on myönnetty ISO- ja OHSAS-sertifikaatit laadun, ympäristön sekä terveyden ja turvallisuuden osalta. Tehdyt auditoinnit sekä jatkuva kommunikointi valmistajan kanssa lisäävät luottamusta valmistajaan.

On hyvä tietää, että 80 % maailman polypiin tuotannosta tapahtuu Kiinassa ja teollista polypiin tuotantoa ei ole Suomessa lainkaan.

GEF:n tuotetarjonnassa on ainoastaan yksikidepaneeleita

GEF on luopunut monikidepaneelien jakelusta piin alkuperän heikon selvitettävyyden vuoksi. Vaikka yksikidekennon valmistusprosessi on monikidekennoa vaativampi, on prosessissa käytetyn piin alkuperän valvominen selkeämpää.

 

Lataa tästä esite 

 

Mikä Tier-1?

Lappeenrannasta käsin toista vuosikymmentä alan asiantuntijana ja edelläkävijänä toimineella GreenEnergy Finland Oy:llä (GEF) on pitkäaikaiset, vakiintuneet toimittajasuhteet Tier-1 -tason toimittajiin.

Tier 1:llä tarkoitetaan kansainvälistä, puolueetonta luokitusta, joka on myönnetty vain niille aurinkopaneelien valmistajille, joilla on taloudelliset edellytykset taata 20–30 vuoden takuu tuotteilleen. Tier 1 -luokitus antaa siis hyvin osviittaa esimerkiksi komponenttien laadusta sekä takuun toteutumisesta.

Teksti ja kuvat: GreenEnergy Finland Oy

Riittääkö sähkö ensi talvena?

Suomesta on tulossa omavarainen sähköntuotannossa parin vuoden aikana. Tämä on iso muutos, koska olemme tarvinneet tuontisähköä vuosikymmeniä, eli olemme ostaneet sähköä naapurimaistamme.

Mikkelin Asuntomessut 2017

Älykotiratkaisut helpottavat elämää

Asennusvalmiit GEF-aurinkosähköpaketit

Nykyisin aurinkosähkön tuottaminen omaan käyttöön on helppoa ja taloudellisesti kannattavaa.