Valokuitukaapeleita on myyty Suomessa ja SLO:lla noin 20 vuotta ja osa tänään myytävistä nimikkeistä on yhtä vanhoja. Tänä aikana kaapeleiden standardit ovat muuttuneet ja STK-liiton tai sähkönumeroiden nimeämissäännöt ovat myös muuttuneet useasti.

Kaksi vuotta sitten päätettiin esimerkiksi, että kaikki valokaapelit ovat yleisnimeltään Valokuitukaapeleita. Vanhoja nimirakenteita on jäänyt kaikkiin tietokantoihin ja uusiakin avataan virheellisillä nimillä sähkönumeroihin.

Nimeämisen periaatteet

Periaate on, että tuotteen nimi muodostuu SLO:lla sähkönumerosta ja sen perään tulevasta teknisestä nimestä. Seuraava näkyvä nimi muodostuu yleisnimestä, joka ei kuitenkaan riitä tuotteen erottamiseen toisista. Molemmat nimet voivat olla 40 merkkiä pitkiä. Numeron avaajan pitää olla siis tarkkana siitä, miten kirjoittaa teknisen nimen. Valitettavasti kuitenkin myös yleisnimiä on avattu väärin.

Suomessa oli käytössä aikoinaan nimistandardi valokuiduille, joissa monimuotokuituja nimettiin GK ja GI, sekä näiden perässä oleva päällysteen halkaisija T tai L. Nämä merkinnät on nyt poistettu SLO:n tuotenimistä ja käytössä on kategoriasta kertova OM1…OM5 merkintä. Kuidun päällysteen ulkohalkaisijaa ei enää kerrota. Yksimuotokuidusta käytetään kuitenkin Suomessa yleisesti lyhennettä SM, eikä OS2.

Halogeenittomuustieto löytyy nimen lopusta

Teknisessä nimessä on kaapelin tyypin jälkeen kerrottu CPR-luokka muodossa esim. Cca.

0202461 FTMSU-HF 4xSM+4xOM3 Cca

Sisä- vai ulkokäyttöön?

Valokuitukaapelinimen perässä ilmoitetaan asennuspaikka esim. Valokuitukaapeli sisä/ulko ja koska tekniseen nimeen ei aina mahdu kaapelin pakkauskoko niin SLO:lla se merkitään yleisnimen lopuksi esim. Valokuitukaapeli sisä/ulko L500.

Poistuneet merkinnät

GKL 62,5um kuitu, eli OM1 ja ulkohalkaisija 250um.
GIT 50um kuitu eli OM2…OM5 ja ulkohalkaisija 900um.
SMT käytännössä aina OS2 kuitua ja ulkohalkaisija 900um. Merkitään nykyään SM, oli halkaisija mikä hyvänsä.

 

Lisätietoja SLO:lla antavat tekninen asiantuntija Rauno Huikari ja tuotepäällikkö Teuvo Viljamaa

ELKO – Uutta tuotevalikoimassa

Monipuolinen ja tehokas suko+USB

Siirrettävät roikkamalliset energiamittarit nyt Eltakolta – mittaa sähkönkulutusta missä tahansa!

Uudessa ammattikäyttöön suunnitellussa, kosteutta ja kolhuja kestävässä energiamittarimallistossa, on 1-vaihe mittarit schuko- ja caravan-pistotulpilla sekä 3-vaihe mittarit 16A- ja 32A-pistotulpilla. Mittarit soveltuvat sisä- ja ulkokäyttöön. Sähköautojen, sähköpolkupyörien- ja potkulautojen lataus. Matkailu- tai myyntiajoneuvot, väliaikaiset valaistusratkaisut ja muut työmaakohteet. Energiakustannusten ja vaatimusten alati kasvaessa, on yhä tärkeämpää tietää energian käyttö ja sen kustannukset erilaisissa kohteissa. Eltakon siirrettävillä energiamittareilla, mittaat sähkön kulutustasi juuri siellä, missä sitä milloinkin tarvitaan. Kaikki malliston energiamittarit ovat MID-sertifioituja, eli mittarin lukemaa voidaan käyttää laskutuksen perusteena. Näytön lukema voidaan lukea vain, kun virta, eli urospistoke, on kytkettynä. Kulutus kuitenkin tallennetaan aina irroitettaessa mittarin tyhjentymättömään muistiin ja edellinen lukema näkyy näytössä aina heti virran palauttamisen jälkeen. Jokaisessa mittarissa on uros ja naaras pistotulpat sekä 1,5 metrin (sis. pistokkeet) liitäntäkaapeli. 1-vaihe mittari schuko- ja caravan-pistotulpilla on lisäksi saatavana myös PRCD-versiona, jossa kaapeliin on integroituna myös vikavirtasuojakytkin. [su_table responsive="yes" fixed="yes"] Snro.TyyppiTuote67 126 41WSZ110DSS-16A MIDSchuko pistotulpilla67 126 42WSZ110DSS-16A+PRCD MIDSchuko pistotulpilla + vikavirtasuojakytkin67 126 39WSZ110CEE-16A MIDCaravan pistotulpilla67 126 43WSZ110CEE-16A+PRCD MIDCaravan pistotulpilla + vikavirtasuojakytkin67 126 44DSZ180CEE-16A MID16A pistotulpilla67 126 40DSZ180CEE-32A MID32A pistotulpilla [/su_table]

OPTOTRONIC DALI NFC I on vakuuttavan täydellinen paketti

Uusi OPTOTRONIC DALI NFC I LED-liitäntälaite tarjoaa optimaalisen valaistuksen toimistoihin ja oppilaitoksiin.