Toteuta optinen kaapelointi nopeasti valmiiksi päätetyillä kaapeleilla

Valokaapelit kuuluvat nykyisin olennaisena osana kiinteistöjen yleiskaapelointiin.

Valokaapelointi toteutetaan kiinteistöissä yleisimmin käyttäen metritavarana toimitettuja valokaapeleita ja päättämällä kaapelit erilaisiin päätekoteloihin hitsaamalla niiden kuidut koteloihin kytkettäviin häntäkuituihin. Tämä vaatii optisten kuitujen jatkoskoneen, erikoistyökalut, mittalaitteet ja osaamista. Vaihtoehtona on käyttää valmiiksi liittimiin ja jopa koteloihin päätettyjä valmiskaapeleita, joiden avulla optisen kaapeloinnin voi toteuttaa nopeasti ja helposti.

Nestor Cables valmistaa asiakkaiden tarpeiden mukaan valmiskaapeleita käyttäen pääasiassa sisäkaapeleita, mutta myös ulkokaapelit voidaan toimittaa liittimiin päätettyinä valmiskaapeleina.

 

Saumatonta kaapelia

Valmiskaapeleissa ei ole ollenkaan kuituhitsauksia vaan kaapelissa olevat kuidut jatkuvat kaapelin päästä liittimiin saakka. Mikäli kaapeleissa on ohuet 250 µm:n ensiöpäällysteiset kuidut, ne suojataan kaapelin vaipan ja liittimien väliltä joko 0,9 tai 2 mm:n suojaputkilla.

Valmiskaapeleissa liittimet voivat olla joko toisessa tai molemmissa päissä kaapelia. Kaapelit voidaan päättää 0,9 mm:n häntäkuituihin 96 kuituun saakka ja aramidivahvistettuihin 2,0 mm:n häntäkaapeleihin 24 kuituun saakka.

 

Kytke kaapeli koteloon tai paneeliin

Kaapeleiden liittimelliset päät voidaan lisäksi kytkeä erilaisiin päätekoteloihin tai -paneeleihin. Liitinvaihtoehtoina ovat kaikki yleisimmät eli SC/UPC-, SC/APC-, LC/UPC- ja LC/APC-liittimet, mutta myös nykyisin harvinaisemmat FC- ja ST-liittimet. Valmiskaapelit toimitetaan 50 metriin saakka nippuina ja tätä pitemmät pituudet kertakäyttöisillä muovi- tai pahvikeloilla. Lisätietoja valmiskaapelivalikoimasta ja tilausohjeet löytyvät Nestor Cablesin nettisivuilta.

 

 

Nestor cables

Huippuälykäs palovaroitin suojaa elämäsi

Älykkään palovaroittimen reaaliaikaiset tiedot ovat helposti saatavilla älypuhelinsovelluksesta.

Schneider Electricin Wiser -älykoti oppii uusia Sähkönsäästötemppuja!

Supersuosittu ja helppokäyttöinen Wiser-älykotijärjestelmä on saanut syksyn aikana lisää uusia tuotteita ja nokkelia ominaisuuksia. Järjestelmä on nyt laajentunut valaistuksen, turvan sekä asennuskalusteiden lisäksi myös lämmitykseen. Jatkossa Wiser keskittyykin entistä vahvemmin energiatehokkuuden parantamiseen. Lämmityksestä se lähtee Syksyn puhutuimmat älykotiuutuudet ovat ehdottomasti uudet Wiser-yhdistelmätermostaatit, jotka sopivat niin sähköisen kuin vesikiertoisenkin lämmityksen ohjaamiseen. Tyylikkäällä LED-matriisinäytöllä varustetut termostaatit ovat saatavilla Exxact- sekä Renova-designilla. Niitä voidaan käyttää eri merkkisten antureiden kanssa, joten asentaminenkin on helppoa ja nopeaa. Termostaatit ovat IP31 luokiteltuja ja niitä ohjataan kapasitiivisilla hipaisunäppäimillä tai Wiser-sovelluksella. PowerTag on talon tärkein sähkönkäytön aisti Schneider Electricin uudet Wiser Resi9 PowerTag energiamittarit auttavat asukasta energiankulutuksen hallinnassa. Pääkytkimen yhteyteen asennettu mittari haistaa koko asunnon kuorman ja kertoo kulutuksen päivä- sekä kuukausitasolla. Näitä tietoja voidaan käyttää toki Wiser-älykotijärjestelmän automatisointiin ja energkiankulutuksen historiadatan avulla voi oppia, miten on sähköä tullut käytettyä. Nimensä mukaan Wiser on kuitenkin hieman älykkäämpi: Marraskuusta alkaen se nimittäin alkaa opiskella PowerTagin kautta asunnon laitteiden energiankulutusta ja ehdottaa yksilöllisesti sovelluksen kautta, kuinka asukas voisi säästää sähkölaskussa. Pääkytkimeen kytketyn mittarin lisäksi voidaan järjestelmään asettaa omia mittareita eri ryhmiin. Esimerkiksi sähköautoilijalle vikavirtasuojaan asennettava mittari kertoo kätevästi, kuinka paljon autoa on ladattu. Pörssisähködataa ilman välikäsiä PowerTagin avaama energianäkymä mahdollistaa myös Nordpoolin pössisähkön hinnan näyttämisen ilman vaivalloista koodaamista tai erilaisia kolmannen osapuolen verkkosivuja. Marraskuusta alkaen sähkön hintaa voidaan käyttää myös automaatioehtona, jolloin käyttäjä voi helposti leikata kulutustaan kalliilta tunneilta tai hyötyä negatiivisen sähkön hetkistä. Loppukäyttäjälle helppokäyttöinen Wiser-sovellus ja automaatioiden yksinkertainen luominen yhdessä luotettavan datalähteen kanssa ovat samalla asentajaystävällinen ratkaisu.  

G-Smart – Uuden sukupolven mobiiliohjattava kellokytkin

G-Smart kellokytkin voidaan ohjata sisäänrakennetun Bluetooth-yhteyden ansiosta nyt suoraan mobiililaitteeltasi.