Toteuta optinen kaapelointi nopeasti valmiiksi päätetyillä kaapeleilla

Valokaapelit kuuluvat nykyisin olennaisena osana kiinteistöjen yleiskaapelointiin.

Valokaapelointi toteutetaan kiinteistöissä yleisimmin käyttäen metritavarana toimitettuja valokaapeleita ja päättämällä kaapelit erilaisiin päätekoteloihin hitsaamalla niiden kuidut koteloihin kytkettäviin häntäkuituihin. Tämä vaatii optisten kuitujen jatkoskoneen, erikoistyökalut, mittalaitteet ja osaamista. Vaihtoehtona on käyttää valmiiksi liittimiin ja jopa koteloihin päätettyjä valmiskaapeleita, joiden avulla optisen kaapeloinnin voi toteuttaa nopeasti ja helposti.

Nestor Cables valmistaa asiakkaiden tarpeiden mukaan valmiskaapeleita käyttäen pääasiassa sisäkaapeleita, mutta myös ulkokaapelit voidaan toimittaa liittimiin päätettyinä valmiskaapeleina.

 

Saumatonta kaapelia

Valmiskaapeleissa ei ole ollenkaan kuituhitsauksia vaan kaapelissa olevat kuidut jatkuvat kaapelin päästä liittimiin saakka. Mikäli kaapeleissa on ohuet 250 µm:n ensiöpäällysteiset kuidut, ne suojataan kaapelin vaipan ja liittimien väliltä joko 0,9 tai 2 mm:n suojaputkilla.

Valmiskaapeleissa liittimet voivat olla joko toisessa tai molemmissa päissä kaapelia. Kaapelit voidaan päättää 0,9 mm:n häntäkuituihin 96 kuituun saakka ja aramidivahvistettuihin 2,0 mm:n häntäkaapeleihin 24 kuituun saakka.

 

Kytke kaapeli koteloon tai paneeliin

Kaapeleiden liittimelliset päät voidaan lisäksi kytkeä erilaisiin päätekoteloihin tai -paneeleihin. Liitinvaihtoehtoina ovat kaikki yleisimmät eli SC/UPC-, SC/APC-, LC/UPC- ja LC/APC-liittimet, mutta myös nykyisin harvinaisemmat FC- ja ST-liittimet. Valmiskaapelit toimitetaan 50 metriin saakka nippuina ja tätä pitemmät pituudet kertakäyttöisillä muovi- tai pahvikeloilla. Lisätietoja valmiskaapelivalikoimasta ja tilausohjeet löytyvät Nestor Cablesin nettisivuilta.

 

 

Nestor cables

Jussi- ja IMPRESSIVO® -mukavuuskytkimet

Mukavuuskytkin on uudistunut ja entistä monipuolisempi

Balsin kestävät modulaariset laiteikkunat IP44 / IP67

Keskuksiin ja laitteisiin moduulimittaisten komponenttien suojaukseen sekä käyttö- ja näyttöikkunaksi

Kädet vapaaksi työntekoon

Fuse-köysitarrain tuo tehoa työhön Edelrid on saksalainen johtava putoamissuojainten valmistaja, jonka köysitarrain Fuse on kerännyt kiitosta korkeanpaikantyön tekijöiltä.