Suora Bluetooth-yhteys puhelimestasi laitteisiin, mitään lisälaitteita ei tarvita.

Ohjelmointi on todella yksinkertaista ja nopeaa ilmaisen suomenkielisen Eltako Connect-sovelluksen avulla. Kaikki asetukset ja ohjelmoinnit tallentuvat suoraan laitteiden omaan muistiin, joten ensiohjelmointi ja käyttö jatkossa, onnistuu helposti millä tahansa puhelimella ja asentajana sinun ei tarvitse tallentaa puhelimeesi mitään ylimääräisiä tiedostoja. Mikäli asennat useita laitteita kerralla, niin sovelluksessa voit kopioida tekemäsi ohjelmoinnit ja liittää ne useampiin laitteisiin helposti ja nopeasti. Laitteet voidaan myös tarvittaessa suojata vapaasti valittavalla PIN-koodilla.

Voit ladata Eltako Connect-sovelluksen iOS ja Android laitteille sovelluskaupasta ja kokeilla laitteiden ohjelmointia koska tahansa sovelluksesta löytyvien demolaitteiden avulla.

Kellokytkimet astrotoiminnolla.

Sarjassa on kaksi DIN-kiskoon asennettavaa kellokytkintä astrotoiminnolla, molemmissa laitteissa on kaksi erikseen ohjattavaa kanavaa ja 60 eri muistipaikkaa. Voit tehdä haluamasi ohjelmat kellonajan ja/tai auringon nousun ja -laskun mukaan.

Yhden DIN-moduulin leveässä kellokytkimessä, on yksi 16A ja yksi 50mA kanava. Kahden DIN-moduulin levyisessä kellokytkimessä on puolestaan kaksi 10A kanavaa.

Monitoimiaikarele Bluetoothilla, yksi rele joka paikkaan.

Releessä on laaja 8-230V AC/DC ohjausjännite ja valittavana jopa 18 eri aikatoimintoa, joten yksi rele sopii lähes jokaiseen kohteeseen. Kaikista releen toimintovaihtoehdoista löytyy sovelluksesta selkeä toimintakuvaus ja havainnekuva, jotka ovat tarvittaessa selattavissa myös demolaite-tilassa, mikä helpottaa oikean toiminnon valinnassa, vaikka etukäteen. Kaikissa niissä releen aikatoiminnoissa, joissa on asetettavissa kaksi erillistä aikaa, kuten esimerkiksi käynti- ja taukoaika, voidaan molemmat ajat asettaa erikseen välillä 0.1 sekuntia – 99 tuntia.

Snro.TuotenimiTyyppi
Bluetooth kellokytkimet
26 169 11SU12DBT/1+1-UC1-DIN, kanava 1: 16A/250V AC, kanava 2: 50mA/12-230V UC
26 169 13S2U12DBT-UC2-DIN, kanava 1 ja 2: 10A/250V AC
Bluetooth monitoimiaikarele
27 035 78MFZ12DBT-UC1-DIN, 1 pot. vap CO kosketin 10A/250V AC, ohjausjännite 8-230V AC/DC

 

Teksti:
Eltako GmbH
Kuva:
Eltako GmbH

Lataussähkö helposti WAGOn lattakaapelijärjestelmällä

Järvenpääläisen rivitaloyhtiön parkkipaikoilla ladataan sähköautoja. Latauspaikat toteutettiin lattakaapelointijärjestelmällä, joka on verrattain uusi teknologia. Taloyhtiön pihalle toteutettiin yhteensä 33 latauspaikkaa. Tulevaisuudessa latausasemien määrää halutaan kasvattaa kaikkiin autopaikkoihin. WAGO Finlandin järjestelmässä virranottolaitteen liitosyksikkö asennetaan lattakaapelin päälle, jolloin sähköä voidaan jakaa helposti ilman lisäkaapeloinnin tarvetta tai uusia sähkörasioita. Tämä helpottaa selvästi tulevien vuosien asennuksia. Asennustyön kesto lyheni merkittävästi – Helppo ja siisti. Perinteisellä kaapelointijärjestelmällä latausliitäntä olisi selvästi massiivisempi. Näin WAGO Finlandin lattakaapelijärjestelmää kuvailee sähköasennuksia teollisuuteen, liike- ja julkitiloihin ja kotitalouksiin tekevän Napocom Oy:n toimitusjohtaja Jukka Ikonen. Hänen yrityksensä on toteuttanut viime aikoina sähköautojen latausmahdollisuuden kahteen kohteeseen Uudellamaalla nimenomaan lattakaapelijärjestelmällä. – Jos tekisimme saman asennuksen perinteisellä kaapelointijärjestelmällä, jokaiseen autolatauspaikkaan pitäisi laittaa oma jakorasia. Tämä hidastaisi työtä merkittävästi. Arvioni mukaan lattakaapelilla työn kesto on puolet lyhyempi, Ikonen kertoo. Äskettäin Ikosen yritys toteutti latausmahdollisuuden Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevan taloyhtiön 270 autopaikkaan. Kyseinen kohde suunniteltiin alusta pitäen WAGOn lattakaapelijärjestelmällä. Nopean asennuksen lisäksi järjestelmän etuna on skaalautuvuus moniin eri käyttökohteisiin. Järjestelmä soveltuu pieniin ja isoihin parkkitiloihin, kauppakeskusten parkkihalleihin sekä taloyhtiöiden pysäköintihalleihin ja -katoksiin. Siisti ja viimeistelty lopputulos Asennuksista vastanneen Jukka Ikosen mukaan lattakaapelointi mahdollisti tarvittavat muutokset järvenpääläiskohteessa. – Jos olisimme tehneet asennuksen perinteisellä kaapelointijärjestelmällä, emme olisi saaneet mahtumaan kaapeleita suojausten sisään, koska rasiat olisivat olleet varsin isoja. Lopputulos olisi ollut aika järjettömän näköinen. Lattakaapelilla asennuksen lopputulos oli siisti, Ikonen kertoo.  

Steinel 2000 ECO sarja – edulliset liiketunnistimet ammattikäyttöön

Kaikki mallit IP54, suojausluokka II ja takuu 5 vuotta. Asennus myös pintajohdolla.

Kiinteistöihin Ensto-sähkökeskukset laadukkain Legrand-komponentein

Kun asuin- tai liikekiinteistöön uusitaan sähköjärjestelmää, suunnittelu ja tuotevalinnat tehdään turvallisuus edellä. Sähköistyksen ytimenä toimii käyttökohteeseen soveltuva Ensto-sähkökeskus laadukkailla Legrand TX³- ja DX³ -moduulikomponenteilla. Kokonaisuus tarjoaa tehokasta asennettavuutta sekä varmatoimisen ja kestävän lopputuloksen uudis- ja saneerauskohteisiin. Ensto/Eaton-komponentit päivitettiin Legrand TX³- ja DX³ -sarjaan vuoden 2022 lopulla. Takuun vaatiessa varaosat ovat edelleen tilattavissa tukuista Eaton-tuotemerkillä.  Luotettavaa suojaa asennuksille Legrandin TX³-sarja koostuu moduulikomponenteista, kuten johdonsuojakatkaisijoista ja vikavirtasuojakytkimistä. Johdonsuojakatkaisijat ovat saatavana 6kA ja 10kA katkaisukyvyllä. TX³-sarjaa täydentää DX³-sarjan pääkytkimet ja vikavirtajohdonsuojakatkaisijat. TX³-sarja on myös yhteensopiva DX³-sarjan lisätarvikkeiden kanssa. Ammattilaisille tärkeää on komponenttien helppo asennettavuus, selkeys ja muunneltavuus. Johdotuksen helpottamiseksi tuotteissa on näkyvät ja helposti saavutettavat liitännät. Lisätarvikkeissa nuoli osoittaa selkeästi mihin laitteeseen se on kytketty.  Laajasti testattua laatua Legrand-komponentit ovat kiinteä osa Ensto-sähköistysratkaisuja ja sähköistämisen konsepteja, jotka perustuvat tarkoituksenmukaisiin tuotevalintoihin ja kilpailukykyiseen hintaan. Kokonaisratkaisut soveltuvat mm. kerrostalon linjasaneerauksiin, joiden yhteydessä päivitetään sähkö- ja telekaapeleita uusien yleiskaapelointi- ja vikavirtamääräysten mukaisiksi. Yhteensopivilla tuotteilla toteutettu sähköjärjestelmä tarjoaa tehokasta suojaa oikosulkuja, ylikuormittumista ja virtavirtahäiriöitä vastaan.  Tuotteemme ovat laajasti testattuja ja täyttävät vaaditut standardit ja turvallisuusmääräykset, kertoo Ensto-sähköistysratkaisujen asiantuntija Jari Tuormaa.  Vähemmän ympäristövaikutuksia Suurin osa Legrand-moduulikomponenttien materiaaleista on kierrätettäviä ja uusiokäytettäviä. Ecodesign-määräykset täyttävinä tuotteina ne vähentävät ympäristön kuormitusta koko elinkaarensa ajan. Tuotepakkaukset ovat kevyitä ja tehokkaita kuljettaa. Ympäristöteemaa tukee komponenttien RoHS-yhteensopivuus, eli ne täyttävät EU:n asettamat rajoitukset määriteltyjen haitallisten aineiden osalta. Kaikille tuoteperheille on saatavilla PEP-ympäristöseloste (Product Environmental Profile), josta tuotteen koostumus selviää yksityiskohtaisesti. Lisätietoja: