Petzl työkypäräuudistus muuttaa kypärien valintakäytännöt ja tekee kattavasta silmiensuojauksesta helppoa.

Työnantajalla on velvollisuus tarjota työntekijöilleen turvalliset työskentelyolosuhteet. Työtehtäväkohtainen riskienarviointi on yrityksessä toteutettava ja lähtökohtaisesti arvioinnissa havaitut riskit pyritään eliminoimaan. Jäljelle jääneiden riskien vaikutusmahdollisuudet minimoidaan ja niitä vastaan hankitaan asianmukaiset henkilösuojaimet sekä koulutetaan työntekijät henkilösuojainten käyttöön. Nämä asiat koskevat kaikkia yrityksiä Suomessa ja lähtökohtana vaatimuksille on Työturvallisuuslaki.

Kaikki Petzl työkypärät ovat uudistuneet täysin ja tarjoavat nyt selkeän vastauksen mm. kahteen riskienarvioinneissa aiemmin esiintyneeseen haasteeseen:

#1: Millaisella leukahihnalla varustettu kypärä tulisi valita?

#2: Miten eliminoida niska- ja hartiakivut työntekijöillä, jotka työskentelevät tehtävissä missä on valokaaren uhka?

Yksi monipistehihnasto täyttää molemmat standardit

Uusissa Petzl työkypärissä on leukahihnassa Dual Switch -valitsin, jolla voidaan valita korkeanpaikantyöskentelyn asetus tai tasamaan asetus. Putoamisvaarallisilla alueilla työskenneltäessä valitaan >50 kg tila, jossa leukahihna pysyy kiinni pitäen kypärän aina päässä suojaamassa käyttäjää myös mahdollisessa putoamis- tai iskeytymistilanteessa. Tasamaalla työskenneltäessä voidaan valita <25 kg tila, jossa leukahihna aukeaa pienestä 15-25 kg nykäisystä EN397 standardin vaatimusten mukaisesti.

EasyClip kiinnitys mahdollistaa silmiensuojaimen vaihdon sekunneissa

Valokaariuhkan ollessa potentiaalisesti läsnä:

  • tulee päänsuojaukseen valita sähkötöihin soveltuva työkypärä,
  • päähineen alla olla valokaarelta suojaava päähine,
  • kuulosuojaimina di-electric malli, jossa ei ole näkyviä metalliosia ja
  • silmien suojaimeksi valokaarelta suojaamaan testattu malli, josta osoituksena linssistä ja kehyksestä tulee löytyä merkintä ”8”.

Työkaluvapaan EasyClip visiirikiinnityksen ansiosta uusi Bollé Safetyn valmistama optiikaltaan korkealuokkainen Petzl Vizen EasyClip kokokasvosuojain voidaan napsauttaa paikoilleen kypärään valokaaritöiden tai nopeasti lentäviltä kappaleilta suojautumisen ajaksi ja irrottaa sekunneissa, kun halutaan käyttää vain kypärää.

Vähennä niskoihin kohdistuvaa rasitusta kevyemällä kypärällä

Päähän kohdistuvaa painoa saadaan näin alennettua 180 g, jolla on merkittävä vaikutus niskaan ja hartioihin kohdistuvaan rasitukseen pitkäaikaisessa yhtäjaksoisessa käytössä.

Riskienarvioinnin niin osoittaessa Vizen voidaan myös korvata esim. metsätöiden ajaksi uudella Vizen Mesh EasyClip verkkovisiirillä tai lyhyemmällä Vizir EasyClip silmiensuojaimella, joiden mukana toimitetaan samanlaiset pikakiinnitysnastat.

Kun valokaaren uhkaa ei ole ja kypäräkokonaisuuden paino halutaan mahdollisimman pieneksi ja halutaan täydellistä silmiensuojaimen huurtumattomuutta, kannattaa  napsauttaa kypärään liitettävät silmiensuojaimet irti ja käyttää irtonaisia sankamallisia Bollé Safety Silium+ suojalaseja, joissa on kaikissa malleissa PLATINUM-pinnoite.

Uudet Petzl Vertex kypärät Dual Switch leukahihnalla:

  • Valkoinen kypärä: Snro 6315807
  • Sininen kypärä:  Snro 6315812
  • Hi-Viz keltainen kypärä: Snro 6315814
  • Uusi Vizen EasyClip kokokasvosuojain valokaarisuojalla: Snro 6315849

Tutustu myös muihin uuden sukupolven Petzl Vertex kypärien lisäosiin SLO verkkokaupassa »

 

EasyClip pikakiinnikkeet tarjoavat työkaluvapaan tavan vaihtaa kuhunkin työtilanteeseen sopivin silmiensuojain hetkessä.

Lisävarustetarjonta on uudistunut

Käyttäjien toiveita on kuunneltu ja uusiin Vertex kypäriin saa myös mm. pidemmän leukahihnaston, jonka voi itse vaihtaa. Pidemmästä hihnastosta on iloa erityisesti niille, joilla on keskivertoa suurempi pää tai kun halutaan käyttää lämmintä päähinettä kypärän alla.

Kypäriin saa myös nimikorttikotelon, jonka voi kiinnittää  kypärän etu- tai takapuolelle sekä niskasuojuksen, joka suojaa mm. tuulelta, puupurulta ja on aurinkosuojaluokiteltu.

Kypärän päälle voi napsauttaa Protector -suojakuoren suojaamaan kypärän pintaa sekä esim. seinä- ja kattopintoja kypärän aiheuttamilta jäljiltä, kun rakennuksen viimeistelyvaiheessa tehdään sähkötöitä.

Hikipannan vaihtaminen on uutuudessa mahdollista tehdä nopeasti vain napsauttamalla, jolla on merkitystä erityisesti silloin kun käyttäjiä on paljon.

Vizir EasyClip silmiensuojainten päälle on saatavissa Vizir Protector suojus, joka suojaa Viziriä naarmuilta ja mahdollistaa Petzl Pixa tai Tactikka otsavalaisimen kiinnittämisen, jolloin Viziriä voidaan liikuttaa ylös ja alas samalla kun otsavalaisin on käytössä.

Tulossa on myös EasyClip kiinnitysadapterit Bollé Safety sähköhitsausmaskeille, joista malli Flash tarjoaa poikkeuksellisen laajan katselukentän.

Kaikki mainitut uudet tuotteet löydät nyt SLO:n valikoimista.

Lisätiedot: Timo Bergholm timo.bergholm@slo.fi

 

Huomaa!

 

Uudet lisävarusteet ovat yhteensopivia vain uusien 4-2019 jälkeen valmistettujen Vertex kypärien kanssa. Aiempiin malleihin toimitamme myös edelleen lisävarusteita.

Katso yhteensopivuustaulukosta, mitkä oheistuotteet sopivat eri kypärämalleihin.

 

 

 

Teksti:
Pasi Blåfield
Vandernet Oy

Snickers ProtecWork

  Snickers julkaisee syksyllä 2018 täysin uuden ProtecWork suojavaatemalliston, joka pitää sisällään 65 tuotetta.

Bollé Safety PLATINUM – suojalasit jotka eivät huurru

Kasvomaskien ja hengityssuojainten lisääntyneen käytön myötä suojalasit altistuvat huurtumiselle aiempaa herkemmin.

Riskiarviolla ja oikeilla suojaimilla lisää tehokkuutta ja työhyvinvointia

Työskentelemme yhä hektisemmässä yhteiskunnassa ja kiire painaa työmailla. Vanha sanonta ”vahinko ei tule kello kaulassa” pätee vielä tänäkin päivänä erinomaisesti.