Ryhmäkeskuksiin lisää vikavirtasuojattuja ryhmiä

Ryhmäkeskukset on muutettu vastaamaan paremmin pienjännitesähköasennuksia koskevaa SFS 6000 standardia. Standardin yksi merkittävimmistä muutoksista on vikavirtasuojien lisääminen. Pienjännitteiset valaisimet tulee suojata kaikissa asuntotiloissa enintään 30 mA vikavirtasuojalla.

Määräykset on toteutettu keskuksissamme vikavirtasuojia lisäämällä tai siirtämällä suojaamattomia lähtöjä olemassa olevien vikavirtasuojien taakse. Uudet mallit on merkitty V-kirjaimella tuotemerkin perässä. Uusia malleja on tuoteryhmissä boxer, bulldog, pointer, setter ja basset.

Ulkomittauskeskuksiin lisää ylijännitesuojamalleja

Collie-tuoteryhmään on kehitetty kaksi uutta ylijännitesuojamallia, joiden nimellisvirta on 63A. Näissä ylijännitesuojana on mallista riippuen joko Hagerin ylijännitesuoja SPA400, jossa on yhdistetty ukkos- ja ylijännitesuojatoiminnot, tai ylijännitesuoja SPN900 vaihdettavilla vikanäytöllisillä suojapatruunoilla.

Saneerausrakentamiseen uusi suurempi ryhmäkeskus sekä IT-osa

Koska määräykset muuttuvat (esim. vikavirtasuojalähtöjen määrän lisääntyminen), keskuksiin tarvitaan enemmän tilaa. Kehitimme muuttuneisiin tarpeisiin uuden suuremman teräsrakenteisen pointer- ryhmäkeskuksen sekä IT-osan. Teräsrakenteiset pointer-keskusmallit sovel­tuvat erinomaisesti korjausrakentamisen ja kiinteistö­saneerausten tarpeisiin.

  Listan uusista ja korvattavista tuotteista löydät täältä »

Lataa PDF

Uudet collie- ja pointer-tuotteet

Snro Tyyppi Tuote
34 26 342 collie 3806P63 2T+PRY 63A Mittauskeskus ylijännitesuojalla – collie3806P63 2T+PRY 63A IP34
34 26 343 collie 3806P63 1T+PRYVP 63A Mittauskeskus ylijännitesuojalla – collie3806P63 1T+PRYVP 63A IP34
33 32 353 pointer 3415M V Ryhmäkeskus pinta FE - pointer3415M 35A IP30
33 32 367 IT-pointer 550M Data-asennuskotelo FE - IT-pointer550M IP30

UTU IT-bulldog

UTU IT-pointer

ABB-free@home – Langattomat patteritermostaatit

Paristolla toimivat patteritermostaatit soveltuvat erinomaisesti saneeraukseen korvaamaan mekaaniset termostaatit.

UTUlta Home Box -latausasemat sähköautojen luotettavaan lataukseen

Sähköautojen määrän kasvaessa hyvää vauhtia, luotettavien ja helppokäyttöisten latauspisteiden tarve on noussut radikaalisti. Tämän kehityksen tueksi UTU on laajentanut tuotevalikoimaansa helppokäyttöisillä ja kilpailukykyisillä Ratio Electricin HomeBox -latausasemilla. Ne soveltuvat erinomaisesti pientalojen, taloyhtiöiden ja liikekiinteistöjen latauspisteiksi.

Elpa 6 plus porrasvaloautomaatti

Porrasohjauksissa käytetään nykyään paljon sekakuormia tai pelkkää LED-kuormaa.