Sertifioituja ratkaisuja – Käyttäen oikein kaapelia, liittimiä ja työkaluja – koulutetun käyttäjän suorittamana

Mikä on System Elpress?

System Elpress koostuu yhdessä testatuista liittimistä ja työkaluista joiden avulla saadaan aikaan optimaaliset liitostulokset. Järjestelmäkonsepti saa sinut asiakkaana tuntemaan olosi turvalliseksi käyttäessäsi järjestelmäämme, sekä olemaan varma siitä että turvallinen liitos toteutuu kun Elpressin tuotteita käytetään oikein.

V611 – System Elpress -sertifioitu

Hydraulinen puristustyökalu V611 johon saa Elpress puristusleuat sekä C-liittimille, KRF-kengille tai  KSF-jatkoille puristettuna johtimeen standardin IEC 60228 mukaisesti ovat hyvä esimerkki tällaisesta sertifioidusta System Elpress -ratkaisusta. PVX611-työkalulla on sama käyttöalue kuin V611 työkalulla!

 

V611 (snro:6406357)

PVX611 (Snro: 6405611)

Kun käytät oikeaa työkalua, on helppo tehdä sertifioitu liitos!

Esimerkkejä sertifioiduista System Elpress –yhdistelmistä (katso laajennettu luettelo tämän artikkelin viimeisellä sivulla):

Työkalu Leuat Liitin Snro Johtimen poikkipinta
V611/PVX611 + TBC4-C8-9 + C89 5040119 Yhteensä 50-100mm2
V611/PVX611 + TB9-13 + KSF16 5206530 16
V611/PVX611 + TB11-14,5 + KRF50-10 5201046 50

Käytä oikeita leukoja!

Erilaiset johdinmateriaalit puristetaan usein erilaisilla puristusgeometrioilla. Kuusiomuotoinen puristus on tehokas kuparille, koska tämä muoto antaa lempeän ja mekaanisesti vahvan liitoksen jossa on pieni vaara säikeiden vaurioitumiselle.

Kuusiomuotoinen puristus Tuurnapuristus

 

Hyvän puristusliitoksen tärkeys

Huonosta liitoksesta seuraa huono johtavuus ja ylikuumeneminen joka vaikuttaa koko sähköjärjestelmään. Siksi on erittäin tärkeää, että puristus tehdään oikealla tavalla koska hyvä liitospuristus aikaansaa erinomaisen johtavuuden ja mekaanisen kestävyyden..

Puristuslaadun tarkkailu

Varmista että tehty liitoksen puristus on onnistunut ja siinä on haluttu muodonmuutos.  Koska liitos on tehty System Elpressin mukaisesti, oikean tuloksen tarkastaminen voidaan tehdä muutamalla ratkaisevalla mittauksella. Kaikki tarvittavat arvot löytyvät Elpressin luettelosta, ja jos puristus on oikein tehty, mittojen ei pitäisi ylittää annettuja arvoja.. Muutamia esimerkkejä mittauksista käyttäen oikeita yhdistelmiä löytyy tämän artikkelin viimeiseltä sivulta.

Cu-hylsyt ja liittimet:

  • Tarkista mitta “N” puristusleukojen jättämistä kuusiopinnoista. Vertaa tulosta kohdejohtimelle annetulle enimmäisnimellisarvolle MAX “N”.

Cu-haaroitukset:

  • Tarkista mitta “h” puristusliittimen puristetun soikion korkeimmasta kohdasta. Vertaa tulosta kohdejohtimelle annetulle enimmäisnimellisarvolle MAX “h”.

Al-liittimet:

  • Tarkista puristuskohdasta mitta ”T”, joka on tuurnan painauman pohjan ja hylsyn alapuolen välinen mitta. Vertaa tulosta kohdejohtimelle annetulle enimmäisnimellisarvolle MAX “T”.

KRF

KSF

Haaroitusliittimet


Kuvat: System Elpress

Teksti:
Elpress

Jännitetyöhön turvallisuutta ja helppoutta

Klauke akkutoiminen hydraulinen katkaisutyökaluperhe etäkäytöllä

ABB UPS-tuotteet nyt SLO:lta

ABB PowerValue RT- ja PowerScale UPS-laitteet ovat nyt saatavana SLO:n tuotevalikoimasta.ABB UPS-tuotteet ovat korkean hyötysuhteen omaavia ja kustannustehokkaita.