Seppo Mustonen
Aluejohtaja,
Sonepar Suomi Oy
9.6.2023

Kansainvälinen energiajärjestö (IEA) arvioi, että aurinkoenergiaan investoidaan tänä vuonna maailmanlaajuisesti 380 miljardia dollaria, mikä ylittää ensimmäistä kertaa öljyntuotannon investoinnit. Sonepar myi viime vuonna solar-järjestelmiä kahdella miljardilla eurolla, ja olemmekin Euroopan suurimpia aurinkojärjestelmien toimittaja.

Nyt on oikea aika investoida aurinkosähköjärjestelmään, koska se maksaa itsensä nopeasti takaisin. Olipa kohde omakotitalo, asuntoyhtiö, maatila, kesämökki tai vaikkapa teollisuushalli, kannattaa tänä kesänä tilata aurinkopaneelit. Omakotitaloissa asuvat saavat työn osuudesta kotitalousvähennyksen ja maatilat saavat maatalouden investointitukea aurinkovoimalan hankintaan.

Juuri tällä hetkellä pörssisähkön hinta on alhaalla, koska patoaltaat ovat täynnä tulvavettä. Varmaa on, että sähkön hinta vaihtelee, ja toisaalta siirtohinnatkin voivat nousta. Aurinkosähkö on myös ekologinen valinta ja se luo turvaa myös sähkökatkoihin. Oma hiilijalanjälki pienenee, koska aurinkosähkön hiilijalanjälki on energiamuodoista pienimpiä.

Aurinkosähkömarkkina kasvaa nyt nopeasti niin globaalisti kuin Suomessakin. Suomessa tullaan asentamaan seuraavan vuoden sisällä saman verran aurinkosähköjärjestelmiä mitä on asennettu tähän mennessä. Oman aurinkovoimalan pystyttämispäätökseen kannustaa aurinkosähkön hinnan lisäksi laitteistojen hankintahintojen laskeminen. Kun jokainen meistä voi olla puhtaan sähkön tuottaja ja myyjä, niin sähkön tuotantorakenne laajenee, hajaantuu ja muuttuu aiempaa vähäpäästöisemmäksi.

Soneparilta saat kaikki solartuotteet. Itse maahantuomiemme laadukkaiden aurinkopaneelien lisäksi meiltä löytyy invertterit ja paneeleiden kattokiinnitystarvikkeet sekä kaapelit, turvakytkimet ja aurinkopaneelien testaukseen tarvittavat mittarit. Autamme mm. suunnittelussa ja mitoituksessa, hintamme ovat kohdallaan, tavaraa löytyy heti varastosta ja logistiikkamme toimii niin, että saat tuotteet yhdessä toimituksessa oikeaan paikkaan oikeaan aikana ja ehjänä.

Tutustu Soneparin aurinkosähköratkaisuihin: Lataa esite tästä »

Soneparin solar-valintatyökalu löytyy verkkokaupasta » 

HT PVCHECKs -monitoimilaite aurinkosähkölaitoksen turvallisuuden ja suorituskyvyn tarkistamiseen

Aurinkosähköjärjestelmien käyttöönottotesteillä osoitetaan järjestelmien turvallisuusmääritysten mukainen toiminta ja suorituskyky.

Growattilta energian kokonaishallintaa

Sonepar Suomi tuo mallistoonsa Growattin energian hallinta- ja ohjauslaitteet. Energian hinnan muuttuessa edullisemmaksi kesäaikaan, korostuu oman kulutuksen optimoinnin tärkeys, jotta mahdollisimman suuri osa tehdyistä investoinneista saadaan hyödynnettyä.

SBTI:n tavoitteita lukuina: Soneparin aurinkovoimala tuottaa energiaa odotusten mukaisesti

Emokonsernimme Sonepar on sitoutunut tieteeseen pohjautuvaan ilmastotavoitteeseen, missä maapallon lämpötilan nousu pidetään alle 1,5 °C:ssa. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Sonepar Suomen logistiikkakeskuksen katolle asennettiin vuonna 2022 lähes 1600 aurinkopaneelia.