Paloturvallisuutta valaisimen uusimisella

Rakennusvuodesta 1991 on kodinhoitohuonetta valaissut SLOn sen aikainen oman brändin Kotiloiste-valaisin. Heikon valaistustehon takia vanhan loisteputkivalaisimen uusiminen tuli ajankohtaiseksi. Työhön ryhtyessä huomasin, että kuristin lämpenee todella paljon.

Olihan tuolla valaisimella jo ikää kuten minullakin, joten valoteholtaan ja energiatehokkuudeltaan paremmalle valaisimelle oli nyt aika. Kun kuumeneva kuristin saadaan pois, paloturvallisuus  paranee.

Helppoutta pinta-asennuskehyksellä

SLO:lle on tullut uusi oma valaisinbrändi Lit By CARDI ». Esitettä lukiessa ja mallivalaisimia katsoessa kiinnitin huomiota toimistokäyttöön tarkoitettuihin MODU-moduulivalaisimiin ».

Vaikka katossa ei kattolämmitystä ole, niin halusin vanhan valaisimen tilalle pinta-asennettavan valaisimen, joka peittää puukatossa mahdollisesti olevat vanhan valaisimen jättämät jäljet.

Kahdesta eri mallista päädyin samettisemmalla lasilla varustettuun MODU OP valaisimen snro 4149704 » ja pintakehykseksi valitsin matalamman Airamin Plata pinta-asennuskehyksen snro 4289994 ».

Asennustyö oli helppoa

Asennus alkoi kehyksen kiinnityksellä kattoon. Plussaa, että liitäntäjohto valaisimen liitäntälaitteeseen on pituudeltaan riittävän pitkä. Näin liitäntälaite pysyi tikkaiden tasolla kytkentätöiden ajan. Liitäntäjohdon asennuksen ajaksi poistin vedonpoistajan kokonaan ja sain lisätilaa asennustyölle. Johdon kiinnityksen jälkeen vedonpoistaja oli helppo asentaa paikoilleen ja kiristää peukalolla painamalla.

Kun liitäntälaitteen johto oli kytketty katon jakorasialle, valaisin oli helppo työntää asennuskehykseen sekä kiinnittää pikapistoke liitäntälaitteen ja valaisimen välillä. Liitäntälaite sopi mukavasti valaisimen pohjan päälle. Lopuksi kehyksen pääty painettiin kiinni ja asennus oli valmis.

Lisää valaistustehoa

Valaisimen valotehossa oli eroa kuin yöllä ja päivällä verrattuna vanhaan valaisimeen. Nyt kodinhoitohuoneessa näkee suorittaa vaativatkin työt, kuten langan pujottamisen ompelukoneen neulaan. Valaisin sopii myös hyvin kodinhoitohuoneen tekniseen ilmeeseen ja kun oikein valaisinta katsoo niin näyttää, kuin valo tulisi Suomen halvimman kattoikkunan kautta.

Nyt saa pimeä talvi tulla valoa kyllä riittää. Valaisimen teho on sopiva eikä tarvitse himmennintä. Pieni työ, suuri muutos. Sähkömieskin sai kehut!

 Peukku ylös 👍

  • Kytkentäliitin ja vedospoistaja sopivat tarvittaessa myös isommalle kaapelille.
  • Valaisimen liitäntä pistokkeella liitäntälaitteeseen.
  • Liitäntälaite sopii asennuskehyksen kanssa valaisimen yläpuolelle.
  • Asennusaika ja -mukavuus hyvät.
  • Pieni energiankulutus ja valaisin ei lämpene.
  • Valon värisävy ja valaistustehokkuus ovat hyvät.
  • Toimistovalaisin sopii hyvin kotikäyttöön.                              

Peukku alas:👎

  • Valaistusteho toi näkyviin siivoustarpeen.

Kokonaisarvio:  4 ½ peukkua


Testaaja: Jarmo Harttunen / SLO Oy

Oxiskin Plus – Virus stop -käsihuuhde

Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen OXISKIN PLUS® VIRUS STOP -desinfiointiaine antaa tehokkaan ja pitkäkestoisen suojan useita viruksia vastaan.

Älyä ruohonjuuritasolla

Älykodin laajennus pihalle tarkoittaa paljon muutakin kuin ulkovalojen ohjausta.