SLO:n Koivuhaan myymälä muutti elokuun 2016 lopussa uusiin tiloihin Kehä III:n kupeeseen.

Muuton yhteydessä vanha loisteputkivalaistus korvattiin ledivalaistuksella. Valaistus suunniteltiin yhteistyössä SLO:n oman valaistustiimin sekä Proton Lightingin kanssa.

Haasteena oli nostaa myymälän valaistustasoa lisäämättä valaisimien määrää ja saada aikaan myymälään sopiva tasainen valo 6 m asennuskorkeudesta. Toteutuksen aikataulu toi projektiin myös pienen lisähaasteen.

Valaisimeksi valikoitui Exaktorin Zenit LED valaisin ja asennuksesta vastasi Uudenmaan Sähkömestarit.

Valaisinten nopea ja helppo asennettavuus yllätti positiivisesti” sanoo Marko Aarnio Uudenmaan Sähkömestareilta.

Myymälässä halutaan hyödyntää mahdollisimman paljon luonnonvaloa sekä mahdollistaa erilaiset valaistustasot, joten valaisimet varustettiin DALI-liitäntälaitteilla ohjauksen mahdollistamiseksi.

“Lopputuloksena on erittäin valoisa ja avara myymälä. Valaistuksen asennusteho tippui yli kolmanneksen samalla kun valotasot nousivat selvästi. Ohjauksen avulla päästään varmasti 50% energiansäästöön vanhaan asennukseen verrattuna” sanoo Koivuhaan Myyntipäällikkö Juha Hihnala.

Zenit LED

Zenit LED on energiatehokas teollisuusvalaisin, sen alumiininen runko mahdollistaa hyvät jäähdytysominaisuudet ja pitkän käyttöiän sekä liitäntälaitteille että LED-moduuleille.
Zenit LED soveltuu yleisvalaistukeen esim. tuotantotiloissa, varastoissa ja myymälöissä jne.
Suositeltu asennuskorkeus on 4-12 m.

Zenit-LED-SLO.jpgAsennusympäristön lämpötila:

Zenit LED: -20°C … +45°C.
Zenit LED PRO: -30°C … +45°C.

Elinikä:
Valaisimen jäljellä oleva valontuotto, LLMF (lamp lumen maintenance factor), 50000h @ Ta25°C: 0,85 (85%)

 

4306221 Avoin teollisuusvala Zenit LED – Zenit LED 91W 840 IP23
4306222 Avoin teollisuusvala Zenit LED – Zenit LED 91W 840 IP23 DALI
4306437 Avoin teollisuusvala Zenit LED – Zenit LED 73W 840 IP23
4306438 Avoin teollisuusvala Zenit LED – Zenit LED 73W 840 IP23 DALI
4306223 Avoin teollisuusvala Zenit LED – Zenit LED PRO 91W 840 IP23
4306439 Avoin teollisuusvala Zenit LED – Zenit LED PRO 73W 840 IP23
4306224 Avoin teollisuusvala Zenit LED – Zenit LED PRO 91W 840 IP23DALI
4306447 Avoin teollisuusvala Zenit LED – Zenit LED PRO 73W 840 IP23DALI

 

MAMBAmini Agro, IP66

MAMBAmini-AGRO-slo.jpgMAMBAmini Agro on tiivis LED-valaisin, IP66, kemikaalipitoisiin tilohin, kuten esim. karjasuojiin, teollisuus- ja tuotantotilohin. Muotoilunsa ansiosta MAMBAmini Agro on helppo sijoittaa useisiin erityyppisiin tiloihin. Valaisimen runko on lasikuituvahvistettua UV-suojattua kemikaalinkestävää polyesteriä. Kupu UV-suojattua akryylia.
3-v läpijohdotus 5×2,5 mm².

Ilkivallankestävyys: IK03
Paloluokitus (UL94): HB ja kemikaalinkestävä
Elinikä:
Valaisimen jäljellä oleva valontuotto, LLMF (lamp lumen maintenance factor), 50000h @ Ta25°C: 0,85 (85%)

4306633 SULJETTU TEOLLI MAMBAmini AGRO – 5301 40W 840 IP66
4306634 SULJETTU TEOLLI MAMBAmini AGRO – 5301 40W 840 DALI IP66
4306635 SULJETTU TEOLLI MAMBAmini AGRO – 5301 55W 840 IP66
4306636 SULJETTU TEOLLI MAMBAmini AGRO – 5301 55W 840 DALI IP66

Consti Talotekniikka hyödynsi Soneparin logistiikkaa Marskin saneerauksessa

Miljoonaprojektin toimituksia lajiteltiin verkkokaupan viitetietojen avulla

Leca Finland Oy päivitti valvontajärjestelmänsä

Uudistustarpeet kartoitettiin SLO:n teknisen asiantuntijan johdolla Leca Finland Oy:n Kuusankosken kevytsoratehtaalla valmistetaan keraamista leca-soraa. Tuotetta voidaan käyttää monipuolisesti mm. harkkojen raaka-aineena, geokohteiden kevennyksissä, kattorakenteissa eristeenä, routaeristeenä perustuksissa, sekä kapillaarikatkona maanvaraisissa rakenteissa. Tehdas pyörii vuoroissa ja kerralla prosessista vastaa neljä työntekijää. Tuotantoa valvotaan kahdesta valvomosta ja lastausta kolmannesta valvomosta. Hyvälaatuinen kuva on häiriöttömän tuotannon kannalta tärkeää. Leca Finland Oy kameravalvontajärjestelmän päivitys tuli ajankohtaiseksi, sillä tekniikka oli ajan saatossa osittain vanhentunut ja varaosien hankinta lähes mahdotonta. Laajentaminenkin muuttui hankalaksi, koska komponentteja ei ollut enää tarjolla. SLO:n asiantuntijan avulla kartoitettiin kokonaistarve Leca Finland Oy:n sähkö- ja automaatioasentaja Mika Tötöllä on tekniset valmiudet tehdä muutokset itse, mutta hän tarvitsi tuekseen asiantuntijan tietämystä ja osaamista siitä, millä laitteilla muutostyö kannattaa tehdä. Apuun pyydettiin SLO:n tekninen asiantuntija, joka kartoitti tehtaan nykytilanteen. Parin tunnin tehdaskierroksen aikana hahmottui kokonaiskuva uudistustarpeesta. Yhteistyössä luotiin suunnitelma uudesta teknisestä toteutuksesta. Siinä kaikki vanhat toiminnot siirrettiin uuteen järjestelmään mahdollisimman pienin muutoksin ja lisättiin pari uutta kameraa. Nämä laitteet valittiin täydentämään suunnitelmaa Hybriditallentimet. Vanhat kamerat päätettiin säilyttää ja kokonaisuuteen lisättiin hybriditallentimia, vaikka tarvetta kuvien tallentamiseen ei ollut. Näin varmistettiin se, että tarvittaessa kamerat voidaan tulevaisuudessa vaihtaa uusiin IP- tai HD-TVI -kameroihin. Hybriditallentimet valittiin, koska niiden tekninen toteutus on yksinkertainen. Ethernet -muuntimet signaalien muuntamiseen. Valikoimaan tuli muuntimet valokuidulle, USB- ja HDMI-signaalille ja langaton WLAN-linkki. Asiakas hankki itse näytöt, joilla kasvatettiin kuvasuhdetta ja saatiin parempi kuvanlaatu kameroista. Kokonaisuuteen mukaan tulleet uudet IP-kamerat liitettiin suoraan LAN-verkkoon, jotta kamerakuvaa voi katsella mistä vain. Kytkimet muuntimien ja tallentimien liittämiseen. Tarvittavat laitteet löytyvät SLO:n lähiverkonlaitteiden valikoimasta. Temppuileva USB -kaapeli vaihtui parikaapelimuuntimeen Projekti eteni suunnitelmien mukaan. Ainoa ongelma tuli 12 metrin USB-jatkojohdon kanssa, joka ei toiminut tallentimen kanssa. Tämäkin ratkesi, kun oikkuileva jatkojohto vaihdettiin parikaapelimuuntimeen. Analogisilla kameroilla ja kuvanjakajilla toteutettuja valvomoita on vielä paljon jäljellä. Niiden nykyaikaistaminen tulee eteen viimeistään siinä vaiheessa, kun joku komponentti hajoaa. Parempi olisi tehdä muutos ennakoivasti. Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä kartoitusta. SLO auttaa muutoksen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Omasairaalan turvallinen ja luonteikas ilme syntyi led-valaistuksella

Ortopediseen kirurgiaan erikoituneessa Pohjola Vakuutuksen Omasairaalassa valaistus tehtiin mittatilaustyönä,