Marja Apunen-Mäkelä
markkinointisuunnittelija,
SLO Oy
16.8.2018

Sujuvan arjen raaka-aineena moderni sähköistys

 

Porin asuntomessualue on monen kaupunkilaisen unelma; omakotitalon mukavuudet kävelyetäisyydellä kaupungista. Tätä unelmayhdistelmää pääsi ihastelemaan ajalla 6.7. – 5.8. Upeat messutalot tarjosivat kävijöille paljon ideoita ja ratkaisuehdotuksia.

Suomen asuntomessujen oman kuvauksen mukaan vuoden 2018 asuntomessujen teemoina oli tulevaisuuden asuminen ja sujuva arki. Miten nämä teemat toteutuivat käytännössä?

 

Pori_SLO-received_872986256241181_web
Pori_received_662732494094892_web
Pori asuntomessut

Tulevaisuuden asumisen tekniikkaa ohjaa automaatiota jo tänään

Yksi asuntomessujen teemoista oli tulevaisuuden asuminen. Tämä teema toteutui messualueella melko selvästi. Modernia asumista oli tuotu kotiautomaation ratkaisuilla. Arviolta joka kolmannessa esittelytaloista oli ABB free@home tai KNX-ratkaisut.

Taloautomaatio on järkevä valinta, esimerkiksi ABB free@home on modulaarinen, jolloin toimintoja saa lisättyä myös jälkikäteen. Näin jokainen perhe saa lisättyä arjen sujuvuutta juuri omien tarpeidensa mukaan. Älykodit ovat tulevaisuuden asumista ja näyttää siltä, että ne ovat vahvistaneet asemaansa rakentamisessa.

 

Ekologisuus ja luonto

Porin Asuntomessut 2018 taloissa oli käytetty paljon innovatiivisia ja ekologisia ratkaisuja, joissa oli hyödynnetty uusiutuvia materiaaleja ja energiamuotoja.

Esimerkkejä ratkaisuista:

  • Aurinkopaneeleita uusiutuvan energian lähteenä (useita toimittajia)
  • Winled Oy:n energiaa säästävät LED-valaistusratkaisut ja valaisimet
  • Varaavat ja kiertoilmatakat lämmöntuotantoon
  • Kutterinlastusta kehitetty 100% luonnoneriste (ehta-eriste)
  • Sähköautojen lataamiseen piharasiat

Lähivuosien asuntomessualueista esimerkiksi Mikkeli (2017), Seinäjoki (2016) ja Jyväskylä (2014) rakennettiin vesistön äärelle. Myös Porissa asuinympäristössä luonnon elementit, kuten messualueen laidassa virtaava Kokemäenjoki, olivat osa suunnitelmaa, jolla haettiin mukavuutta asumiseen. Joelta on suora yhteys merelle, joten asuinalue on portti aktiiviselle vesilläliikkujalle. Tällaiset vapaa-ajan ja asumisen yhdistävät mallit ovat tulevaisuutta, jotka lisäävät asuinmukavuutta yhtä paljon kuin tekniset ratkaisutkin.

 

Näyttävyyttä laadukkailla valaistuskalusteilla

Messukotien viimeistelty ilme syntyi tarkkaan harkituista ja laadukkaista valaistuskalusteista ja -ratkaisuista. Huolella valitut sähkökalusteet ovat tärkeä osa kokonaisuutta, sillä niitä katsellaan joka päivä. Automatisoitujen älykotien valaistuskalusteisiin ei välttämättä tarvitse koskea valaistusta säädettäessä. Automaatiosta huolimatta osan kalusteista pitää kestää myös kovaa rasitusta, joten laatuun kannattaa tässäkin panostaa.

Messutaloissa oli hyvin edustettuna UTU, joka oli toimittanut messualueelle sähkökalusteiden lisäksi keskukset (pääkeskus, mittauskeskus, asuntokeskukset). UTU:n sähkökalustemalleista messualueella oli käytetty Berker S1:stä, jonka ajaton muotoilu kestää katseita tulevinakin vuosina.

Messualueen kotien pintamateriaaleissa oli käytetty paljon vaaleita värejä, koko seinän peittäviä sisustuslevyjä ja luonnonmateriaaleja sisustuksessa.

Mielenkiintoinen ja käytännöllinen yksityiskohta, joka toistui messutaloissa, olivat liukuovet. Nämä tilaa säästävät ja näyttävät ratkaisut sopivat hyvin asuntomessujen teemoihin, eli tulevaisuuden asumiseen ja sujuvaan arkeen.

 


UTU Oy ja Jyri Rosenholm / SLO Oy

Pienempi, uudistunut LOGO!-teholähde

Siemensin neljännen sukupolven LOGO!Power-tuoteperhe on laajentunut kahdella teholähteellä sekä lisätoiminnoilla.

Uudet älyvalaistusratkaisut LEDVANCElta ammattilaisille

Älyratkaisut kodeissa yleistyvät koko ajan ja yhä useampi valitsee koteihinsa älyratkaisuja, joiden asennukseen palkataan asiantuntija. LEDVANCEn uudella älyvalaistusvalikoimalla ammattilaisten on helppoa tarjota ja toteuttaa älyvalaistusratkaisuja erilaisiin kohteisiin.

Uusi System Access Point SAP/S.3

ABB-free@home-järjestelmän sydän päivittyi Jotta voidaan olla varmoja, että uusien palvelujen ja laitteiden määrän nousun myötä järjestelmän ns. hermokeskuksen toiminta pysyy nopeana ja luotettavana on ABB tuonut markkinoille uuden System Access Point-laitteen. Mitä muutoksia kotona pitää tehdä? Mikäli kodissa on vanha System Access Point, niin tarvetta uuden laitteen hankkimiseen ei ole. Vanha laite pysyy tuettuna. Ainoastaan mikäli vanhaan järjestelmään lisätään uusia tuotteita, niin että 64:n laitteen raja ylittyy, joudutaan vaihtamaan System Access Point uuteen. Varmuuskopiot ovat yhteensopivia uuden laitteen kanssa, joten mahdollisen vaihdon yhteydessä järjestelmän määrittelyjä ei tarvitse tehdä uudestaan. Löydät lisätietoja ABB:n Access Pointista >> täältä << Osta verkkokaupasta Löydät tuotteen Liitäntäportti - SAP/S.3 free@home (Snro 2814617) SLO:n verkkokaupasta. Voit kysyä lisätietoja myös SLO-myyjältäsi! Mitä uutta? 150 free@home laitetta langallista ja/tai langatonta yhteensä vapaassa suhteessa uusi pienempi kotelo ulkoinen teholähde helppoon asennukseen kolme sijoitusvaihtoehtoa seinälle pöydälle DIN-kiskoon USB portit uusia ominaisuuksia varten 2,4 Ghz ja 5 Ghz Wifi Uusi tehokkaampi prosessori tulevaisuuden toiminallisuuksia varten Mitä samaa? free@home langallinen väylä free@home langaton väylä SAP oma langaton verkko käyttöönottoa varten Suorituskyvyn parannus 400Mhz yksiytiminen prosessori -> 1,2 Ghz tuplaydin prosessori i 128 Mb RAM ->512 Mb RAM [siteorigin_widget class="SiteOrigin_Widget_Image_Widget"][/siteorigin_widget][siteorigin_widget class="SiteOrigin_Widget_Image_Widget"][/siteorigin_widget]