Riihimäellä lähelle hyviä ulkoilumaastoja ja kulkuyhteyksiä valmistui KVR-urakkana uudisrakennuskohde. Kerrostalohuoneistoihin tuli SG Armaturenin HeatReg -yhdistelmätermostaatit sekä asennusystävällisiä Install -sarjan tuotteita. Sähköurakoinnin toteutti Soneparin asiakas, Suomen Sähköturva Oy

Juju piilee Installin kuoren alla: Asennuskaluste, jossa on värikoodatut pikaliittimet

Soneparin pitkäaikainen asiakas, Suomen Sähköturva Oy:n toimitusjohtaja Veli-Pekka Paavola sai vuosien 2022 ja 2023 aikana valmistuneeseen kohteeseen tarjoukset kolmen tunnetun toimittajan asennuskalusteista. Soneparin avainasiakasmyyjä Silja Imbergin tarjoamista vaihtoehdoista valinta kohdistui SG Armatureniin, jonka tuotevalikoimasta kohteeseen tuli kustannustehokas ja asennusystävällinen asennuskaluste Install ja yhdistelmätermostaatti HeatReg.

SG Installin -sarjan merkittävin ominaisuus on sen värikoodatut pikaliittimet, joiden avulla asennus onnistuu nopeasti ja luotettavasti ». HeatReg on uutuustuote ja sen avulla ohjataan sekä lattialämmitystä että huoneen lämpötilaa. Tuotteesta on saatavilla myös etäohjattava Smart-versio ». 

Hyvä saatavuus verkkokaupasta ja nopeat täydennykset työmaavarastoon

– Halusimme, että saatavuus on taattu. Yhtenä kriteerinä oli, että kalusteet ovat Soneparilla varastotuotteita, kertoo Veli-Pekka. Hyvällä saatavuudella olikin projektissa merkitystä, koska kerrostalokohteessa on yhteensä 100 asuntoa kuudessa eri kerroksessa eli koko kohteeseen tilattiin satoja kalusteita. Veli-Pekan päätöstä tuki myös se, että Sonepar saa varastotäydennyksiä nopeasti SG Armaturenin Norjan tehtaalta.  

Suomen Sähköturva on monissa projekteissaan käyttänyt Soneparin lisäarvopalveluista Välivarastointia ». Riihimäellä tuotteet kuitenkin otettiin suoraan työmaalle, koska siellä oli hyvin varastotilaa eikä välivarastoinnille ollut tässä projektissa siksi tarvetta. Työmaalle varastoidut tuotteet olivat täten asennusten edetessä heti käden ulottuvilla, ilman tilausviiveitä.

SG Install -asennuskaluste. ATK-liittimessä käytettiin Keystone-keskiötä

Riihimäen kerrostalokohteessa ATK-liittimessä käytettiin Keystone-keskiötä. Se on yhteensopiva esimerkiksi Excelin liittimiin, joita löytyy Soneparin myymälävalikoimasta.  SG:n avainasiakaspäällikkö Petri Peltola painottaa, että keskiöllä saa tärkeää joustavuutta asennuksiin, koska se on helposti yhteensovitettavissa eri tuotemerkkien kanssa. 

SG Armaturen Oy / Petri Peltola ja Suomen Sähköturva Oy / Veli-Pekka Paavola pitävät kädessään Install-sarjan asennuskalusteita.
SG Install-asennuskaluste

Vuorovaikutteisella yhteistyöllä saatiin asioita tapahtumaan

Nopeatempoisesti etenevässä asuntokohteessa esille tuleviin asioihin pitää reagoida heti, jotta pyörät saadaan pidettyä liikkeessä. Projektivastaavalle myyjän tuki on tärkeää ja Soneparin avainasiakasmyyjä Silja onkin rakentanut toimivan, vuorovaikutteisen asiakassuhteen Veli-Pekan kanssa. – Myyjän tavoitettavuus on kaiken A ja O. Jos asioita ei saa nopeasti siirrettyä eteenpäin niin ne jäävät hoitamatta, muistuttaa Veli-Pekka toimivan yhteistyön tärkeydestä.

Asioiden sujuvuuden varmistamiseksi on tärkeää, että asiakas voi tarvittaessa kommunikoida myös toimittajan kanssa suoraan. ATK-liittimen tarpeen määrittelyn aikaan Veli-Pekka oli itse yhteyksissä SG:n edustajien kanssa. – Kolmannen osapuolen mukana roikottaminen ei olisi ollut asioiden etenemisen kannalta tehokasta, korostaa Veli-Pekka.

Riihimäen projekti sujui kokonaisuudessaan hyvin ja kohde valmistui suunnitellussa aikataulussa. –Silja otti projektissa hoitaakseen ne asiat, mitkä vaativat huomiota, kehuu Veli-Pekka lopuksi Soneparin omamyyjää. Silja hoiti asiat todella hyvin. – Kun tuotteita tilattiin erissä, Silja piti tarkkaa kirjaa toimituksista. Se auttoi sekä SG:tä että asiakasta, kiittelee Petri onnistunutta yhteistyötä.

Näitä tuotteita kohteessa käytettiin

SG HeatReg -yhdistelmätermostaatti:

 • Helppokäyttöinen ohjelma ja selkeä näyttö
 • Seitsemän eri valmista kilo-ohmi taajuutta saneerauskohteisiin
 • Optimoi energian kulutuksen
 • Avoin ikkuna toiminto
 • Puulattian suojaustoiminto
 • 7-päivän kalenteritoiminto
 • 3 m anturikaapeli pakkauksen mukana
 • Kilpailukykyinen hinta
SG HeatReg

SG Install -sarjan tuotteet:

 • Värikoodatut vipulukittavat pikaliittimet helppoon
 • Koko valikoima tyylikkäänä mattavalkoisena ja mattamustana.
 • Läpivärjättyihin kalusteisiin ei tule näkyviä naarmuja.
 • Materiaali värinsä säilyttävää ja kestävää halogeenivapaata polykarbonaattia.
 • Jämäkkä asennuslevy.
 • Kaapelin vakiokuorinta 13 mm kaikissa kytkimissä ja pistorasioissa.
 • Helposti asennettava impulssijousi Push dim -toimintoon.
 • 5 vuoden takuu.
SG Install-asennuskaluste

Veli-Pekan vinkit projektivastaavalle

 • Tehokkuutta ja kannattavuutta on haettava. Mieti vaihtoehdot läpi, jolloin voi löytyä lopputuloksen kannalta kustannustehokkaampi ratkaisu.
 • Aikatauluista on tärkeä pitää kiinni. Toimitusaikojen takia pitää miettiä vaihtoehtoisia ratkaisuja. Jos lähtee luistamaan aikatauluissa, niin homma alkaa kokonaisuudessaan luisua.

Kuka?

Sonepar Suomi Oy / Silja Imberg, SG Armaturen Oy/ Petri Peltola, Suomen Sähköturva Oy/ Veli-Pekka Paavola

Silja Imberg
avainasiakasmyyjä
Sonepar Suomi Oy

Petri Peltola
key account manager
SG Armaturen Oy

Veli-Pekka Paavola
toimitusjohtaja
Suomen Sähköturva Oy

Mikä yritys?

SG Armaturen Oy on norjalainen perheyritys, joka on perustettu vuonna 1990. Yrityksen pääkonttori ja keskusvarasto sijaitsevat Norjassa, Suomen myyntiyhtiö on aloittanut vuoden 2018 alussa.  Tytäryhtiöt Suomen lisäksi Saksassa, Itävallassa, Ruotsissa, Tanskassa, Sveitsissä, Belgiassa, Ranskassa ja Britanniassa. Strategian ydin on korkealaatuiset tuotteet, helppo asennus ja erinomainen saatavuus.

Suomen Sähköturva Oy on vuonna 2006 perustettu sähköasennuksiin ja suunnitteluun erikoistunut yritys, joka palvelee mm. kuluttajia ja teollisuusasiakkaita sekä tekee julkisrakentamiseen liittyviä sähköasennuksia. Erikoisosaamisena sähköteknisten turvajärjestelmien (kameravalvonta, rikosilmoitin, kulunvalvonta, porttipuhelin, palovaroitin) asennus, suunnittelu ja huoltotyöt.

Teksti:
Marja Apunen-Mäkelä / Sonepar Suomi Oy
Kuva:
Marja Apunen-Mäkelä / Sonepar Suomi Oy

SLO:n ketterä just-in-time-toimituspalvelu mahdollisti Insta Automationin asennusten onnistumisen

Äänekoskelle toteutettavan maailman ensimmäisen uuden sukupolven biotuotetehtaan asennusprojekti on ollut poikkeuksellisen laajamittainen hanke, jonka materiaalitoimituksissa SLO oli mukana.

Stadionin komiat valot

Seinäjoelle keväällä 2016 valmistuneen UEFA:n vaatimukset täyttävän jalkapallostadionin valaistus on sähköalan ammattilaisten taidonnäyte.

SLO:n materiaalitoimitukset takaavat Borealis Polymersin toimintavarmuuden

Borealis Polymersin muovi- ja petrokemian tehtaiden ympärivuorokautinen toiminta sekä eri-ikäiset tehtaat ja muuntamot edellyttävät omat,