Supersuosittu ja helppokäyttöinen Wiser-älykotijärjestelmä on saanut syksyn aikana lisää uusia tuotteita ja nokkelia ominaisuuksia. Järjestelmä on nyt laajentunut valaistuksen, turvan sekä asennuskalusteiden lisäksi myös lämmitykseen. Jatkossa Wiser keskittyykin entistä vahvemmin energiatehokkuuden parantamiseen.

Lämmityksestä se lähtee

Syksyn puhutuimmat älykotiuutuudet ovat ehdottomasti uudet Wiser-yhdistelmätermostaatit, jotka sopivat niin sähköisen kuin vesikiertoisenkin lämmityksen ohjaamiseen. Tyylikkäällä LED-matriisinäytöllä varustetut termostaatit ovat saatavilla Exxact- sekä Renova-designilla. Niitä voidaan käyttää eri merkkisten antureiden kanssa, joten asentaminenkin on helppoa ja nopeaa. Termostaatit ovat IP31 luokiteltuja ja niitä ohjataan kapasitiivisilla hipaisunäppäimillä tai Wiser-sovelluksella.

PowerTag on talon tärkein sähkönkäytön aisti

Schneider Electricin uudet Wiser Resi9 PowerTag energiamittarit auttavat asukasta energiankulutuksen hallinnassa. Pääkytkimen yhteyteen asennettu mittari haistaa koko asunnon kuorman ja kertoo kulutuksen päivä- sekä kuukausitasolla. Näitä tietoja voidaan käyttää toki Wiser-älykotijärjestelmän automatisointiin ja energkiankulutuksen historiadatan avulla voi oppia, miten on sähköä tullut käytettyä. Nimensä mukaan Wiser on kuitenkin hieman älykkäämpi: Marraskuusta alkaen se nimittäin alkaa opiskella PowerTagin kautta asunnon laitteiden energiankulutusta ja ehdottaa yksilöllisesti sovelluksen kautta, kuinka asukas voisi säästää sähkölaskussa. Pääkytkimeen kytketyn mittarin lisäksi voidaan järjestelmään asettaa omia mittareita eri ryhmiin. Esimerkiksi sähköautoilijalle vikavirtasuojaan asennettava mittari kertoo kätevästi, kuinka paljon autoa on ladattu.

Pörssisähködataa ilman välikäsiä

PowerTagin avaama energianäkymä mahdollistaa myös Nordpoolin pössisähkön hinnan näyttämisen ilman vaivalloista koodaamista tai erilaisia kolmannen osapuolen verkkosivuja. Marraskuusta alkaen sähkön hintaa voidaan käyttää myös automaatioehtona, jolloin käyttäjä voi helposti leikata kulutustaan kalliilta tunneilta tai hyötyä negatiivisen sähkön hetkistä. Loppukäyttäjälle helppokäyttöinen Wiser-sovellus ja automaatioiden yksinkertainen luominen yhdessä luotettavan datalähteen kanssa ovat samalla asentajaystävällinen ratkaisu.

 

Teksti:
Schneider Electric Finland Oy
Kuva:
Schneider Electric Finland Oy

Tutut ELKO tuotteet nyt kirkkaan valkoisina – RS Nordic!

ELKO-tuoteperheeseen lanseerataan sarja, joka on kirkkaan valkoista, skandinaavista muotoilua. RS Nordic -sarja sopii erinomaisesti asuntorakentamisen nykytrendeihin. ELKO-sarja esiteltiin jo yli 30 vuotta sitten ja se on säilyttänyt suosionsa vuosikymmenien ajan muun muassa hyvän asennettavuutensa vuoksi.

ABB:n uusi ADI3M eristetty kiskoliitäntälaite korvaa aikaisemman mallin ADB 3M ja ADB 3M Kit

ABB on lanseerannut uuden ADI3M kiskoliitäntälaitteen, joka korvaa liitäntälaiteyhdistelmän ADB 3M & ADB 3M Kit. Uusi ADI3M on kiskoliitäntälaite, johon asennetaan erikseen tilattavat ADI300  syöttöliittimet (54 110 57). ADI3M säästää tilaa leveyssuunnassa ja helpottaa kaapeleiden asennusta jakokaapissa.