Schneider Electricin sähkökeskukseen asennettavilla valokaarivikasuojilla estät tehokkaasti sähkövioista aiheutuvat tulipalot, jotka ovat yleisimpiä sähköasennuksista johtuvien tulipalojen aiheuttajia rakennuksissa.

Sähköpalot aiheuttavat miljoonien eurojen vahingot rakennuksille vuosittain. Valokaarivikoja on miltei mahdotonta havaita, sillä ne kehittyvät vaarallisiksi vähitellen asennusten ikääntymisen, huonojen liitosten tai väärinkäytön seurauksena.

Valokaarivikoja esiintyy kolmea tyyppiä: sarjavalokaari, joka syntyy johtimen kahden vaurioituneen osan välillä, ja rinnakkaisvalokaari, joka esiintyy kahden eri johtimen välillä eristyksen vaurioituessa. Tällaisessa vauriossa kahden johtimen välillä kulkee merkittävä virta. Vuotovirta löytää lyhimmän reitin synnyttäen valokaaria, jotka hiillyttävät vähitellen niiden eristysmateriaalia. Valokaaria voi syntyä myös vaiheen ja maakaapelin välille. Valokaaren aiheuttaman kuumuuden kasvaessa, kaapeli ja liitin syttyvät tuleen, ja palo pääsee leviämään muualle rakennukseen.

Valokaaren virta on matalampi kuin nimellisvirta ja oikosulkuvirta, eikä vika tuota vikavirtaa. Tällöin pelkkä johdonsuojaus ja vikavirtasuojaus keskuksessa ei takaa suositeltavaa sähköpaloturvaa. SFS6000 ja IEC 60364 -standardit suosittelevat valokaarivikasuojia esim. nukkumatiloihin, ja tiloihin, joissa on käsiteltävistä tai varastoitavista aineista johtuva palovaara, sekä rakennuksiin joissa on paloa levittäviä rakenteita, tai korvaamattomia esineitä.

Tehosta siis omasi tai asiakkaasi rakennuksen paloturvallisuutta Acti9-valokaarivikasuojavalikoiman iARC-valokaarivikasuojalla, tai iDPN N Arc -valokaarivikasuojalla, jossa myös johdonsuoja integroituna.

32 543 78 Acti9 AFDD iDPN N Arc C 6A 1P+N
32 543 79 Acti9 AFDD iDPN N Arc C 10A 1P+N
32 543 80 Acti9 AFDD iDPN N Arc C 13A 1P+N
32 543 81 Acti9 AFDD iDPN N Arc C 16A 1P+N
32 543 82 Acti9 AFDD iDPN N Arc C 20A 1P+N
32 543 83 Acti9 AFDD iDPN N Arc C 25A 1P+N
32 543 85 Acti9 AFDD iDPN N Arc B 10A 1P+N
32 543 86 Acti9 AFDD iDPN N Arc B 13A 1P+N
32 543 87 Acti9 AFDD iDPN N Arc B 16A 1P+N
32 543 89 Acti9 iARC valokaarivikasuoja 1P+N 25A

Ounevan liitintuoteuutuudet

Tutut OTL-liittimet entistä korkeammilla virta-arvoilla ja uudet OJL-yleisjakeluliittimet

witty start – helppoutta kotilataukseen

UTUn sähköautojen latausasemavalikoima on saanut uuden odotetun tulokkaan. Hagerin witty start tulee täydentävänä tuotteena Elvi ja HomeBox -tuotesarjojen rinnalle. Witty startissa on vahvasti kiinnitetty huomiota käyttäjä- ja asentajaystävällisyyteen sekä kestävyyteen. Siksi tämä 11 kW teholle optimoitu tuote sopii erinomaisesti omakotitalojen, paritalojen ja pienten liikerakennusten latausasemaksi Suomen vaihteleviin olosuhteisiin. Latausaseman vikavirtasuojaukseen voidaan käyttää normaalia A-tyypin vikavirtasuojaa. Wittyn runsaiden kytkentätilojen ansiosta suojalaite voidaan asentaa myös latausaseman sisältä löytyvään DIN-kiskotilaan. Aseman käyttöä voidaan rajoittaa koteloon integroidun avainkytkimen avulla. Witty voidaan myös varustaa kuormanhallinnalla kiinteistön syötön ylikuormittumisen estämiseksi, jotta turhat sähkökatkot voidaan välttää ja talon liittymäkulut saadaan optimoitua. Mahdollisuus lisätä schuko-pistorasia T2-latauspistorasian alapuolelle on hyvä mahdollisuus sähköisten kulkuvälineiden mobiililataukseen ja lisäsähköntarpeeseen. Helpoimmillaan kiinnität wittyn seinään, kytket syöttökaapelin ja asennus on käyttöönottomittauksia vaille valmis. Laitteessa on kuitenkin paljon lisämahdollisuuksia tarkempaan asetteluun. Asemassa voidaan hyödyntää mm. kello-ohjauksia ja tariffiohjauksia tai maksimoida aurinkosähkön käyttö lataukseen. Paikallisesti tuotetun energian käytön optimointi onnistuu kuormanhallinnan lisätarvikkeilla. Näiden lisätoimintojen käyttöönotto edellyttää latausasemalle tehtävää asettelua muistitikun ja PC:n avulla. Perusrajoitustoiminnoille virranrajoitus tehdään helposti latausaseman ja virranrajoitusreleen potentiometreillä.   [su_table responsive="yes" fixed="yes"]   Snro Tyyppi Tuote 34 267 95 XEV1K11T2 Latausasema witty start 11kW IP55/IK10 34 267 96 XEVA100 Kaapelipidike witty start 34 267 97 XEVA200 Ohjauskortti kuormanhallinta witty start 27 073 02 XEV305 Virranrajoitusrele 3v 15-100A witty 32 461 64 ADM466C Vikavirtajohdonsuojakatk. 4N C-16A 30 mA A-tyyppi 34 192 52 30760 Latauskaapeli Basic Line T2-T2 3x16A 6m musta [/su_table]

UTUn vakioiduilla sähkökeskuksilla on Avainlippu-merkki

Avainlippu-merkin tunnistaa lähes jokainen suomalainen, ja se edustaa kotimaisuutta, laatua ja vastuullista toimintaa. Merkin voi saada ainoastaan tuote tai palvelu, joka on valmistettu tai tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa. UTUn vakioiduilla sähkökeskuksilla on Avainlippu-merkki. Miten UTU-keskukset lunastavat Avainlipun lupaukset? Ulvilan tuotantotiloissa valmistuville UTUn sähkökeskuksille on ominaista niiden pitkä käyttöikä. Sähkökeskusvalmistus aloitettiin UTUlla 1940-luvulla, ja vielä edelleenkin vanhemmissa kohteissa voi törmätä vielä käytössä oleviin vanhoihin keskuksiin. Keskuksien valmistus Ulvilassa työllistää yhä edelleen useita kymmeniä ihmisiä, sekä tuotannossa, suunnittelussa että tuotekehityksessä – kaikki saman katon alla. UTU on toiminut sähköalalla jo yli 100 vuoden ajan. Teemme kaikkemme, jotta voimme tarjota suomalaista työtä niin utulaisille kuin heidän toimestaan valmistuvia kestävän kehityksen mukaisia tuotteita asiakkaillemme vielä seuraavankin vuosisadan ajan. Kestävä kehitys ja vastuullisuus UTUn toiminnan kulmakivinä Vastuullisuus ja kotimaisuus on teema, joka nousee yhä enemmän esiin niin asiakkaidemme kuin heidänkin asiakkaidensa puheissa ja teoissa. On kunnia-asia, että me UTUlla voimme suomalaisen työn lisäksi tarjota markkinoille kestävän kehityksen mukaiset ja vastuullisesti tuotetut laadukkaat tuotteet. UTUn vakioidut Avainlipulla merkityt sähkökeskukset löydät Soneparilta!