Jarmo Harttunen
Markkinointipäällikkö,
SLO Oy
15.2.2021

Verkonrakennuksessa painotus on pitkäikäisissä ratkaisuissa, korkeassa laadussa ja tulevaisuuden osaajissa

Julkisuudessa sähköalasta on turhaan puhuttu kovin sanakääntein, todellisuudessa alamme tekee kaikkia hyödyttäviä investointeja ja työllistää täyttä häkää. Sijoittamalla maaperään ja uudistamalla infraa laadukkaasti sähköala luo tulevaisuuden Suomesta helpomman, puhtaamman ja turvallisemman paikan elää.

Hyvin tehty työ kestää sukupolvelta toiselle

Verkonrakennuksessa laatu on keskeinen ja jokapäiväinen vaatimus, joka näkyy siinä, että uuden sähköverkon pitää kestää 40 vuotta. Missä muussa rakentamisessa vastaavia aikoja odotetaan tuotteilta ja tekemiseltä? Tämä on aikamoinen edellytys, mutta jo nyt voidaan sanoa, että esimerkiksi kaapelit tarvikkeineen tulevat kestämään reilusti yli vaaditun ajan. Aika kova juttu, sanoisin.

Kerralla kuntoon on verkonomistajan tavoite, jota urakoitsijat toteuttavat

Tekemistä on verkonrakennuksen puolella paljon, mutta kun työn tekee laadukkaasti, katseen voi pitää suunnattuna eteenpäin. Verkkoyhtiöt ovatkin laittaneet paljon työtunteja löytääkseen omalle alueelleen sopivat ja kestävät verkkoratkaisut. SLO on ollut vahvasti mukana ratkaisuja vertaillessa.

Suuret ikäluokat siirtyvät eläkkeelle, koulutamme koko ajan uusia osaajia

Tulevaisuuden tekijöiden löytämiseen pitää osata nyt investoida. Hiljainen tieto siirtyy lähitulevaisuudessa nauttimaan ansaitusta eläkkeestä ja nuoria osaajia pitää saada tilalle.

Alamme on todella monipuolinen ja sieltä löytyy varmasti monelle kiinnostavia työtehtäviä. Aikanaan vaihdoin aamupäivällä "lutikkaa" sähköasemalla muistikorttiin ja iltapäivällä olin ihmettelemässä, kun maanviljelijä oli ajanut 110 kV pylvään irti perustukselta.

Verkkoyhtiöt saavat todennäköisesti lisää aikaa toteuttaa toimitusvarmuuden vaatimukset, joten töitä riittää vielä vuosiksi eteenpäin. Mikäli minun pitäisi suositella jotain alaa, jossa riittää tehtävää tulevaisuuteen, niin verkonrakentaminen on juuri sitä.

Uudistamme ja kehitämme asioita päivittäin yhteiskunnan hyvinvoinnin eteen. Teemme vastuullisesti töitä kunnioittaen ympäristöämme, asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme. Ollaan ylpeitä yhdessä tekemästämme työstä, Suomi kiittää!

 

Energiateollisuus ry tekee Suomen vaikuttavinta edunvalvontaa jäsenistön ja kestävän tulevaisuuden eteen

Energiateollisuus ry on merkittävä ja moderni etujärjestö – alan titaani – joka työehtosopimusneuvotteluiden lisäksi huolehtii muun muassa sopivista sopimusmalleista ja edistää yhteisrakentamista infrarakentajien kanssa. Kirjoituksesta voit tutustua, kuinka etujärjestön sähkönjakelutoimikunta valvoo jakeluverkkoyhtiöiden etua käytännössä.

Sivuliitäntäinen ZLBM-jonovarokekytkin aikaisempaa kapeampi

Sivuliitäntäisiin ZLBM-jonovarokekytkimiin on tehty tuoteparannus; kaapeliliittimet ovat täysin uudet.

PVC-alitusputki vaativaan käyttöön

Pipelifen PVC-alitusputki on tarkoitettu sähköja televerkon rakentamisessa liikennealueelle toteutettavien teiden ja rautateiden alituksiin. Tuote on suunniteltu kestämään erilaisia putkialituksien työmenetelmiä, kuten vaakaporaus, tunkkaus ja paineilmamyyrä. PVC- alitusputki kestää SN30-rakenteen ansiosta pohjoismaiset vaatimukset asennuksen aikana sekä maaperän tuoman rasituksen asennuksen jälkeen. Liitosmuhvin suora rakenne kestää mekaanista rasitusta eikä aiheuta turhaa kitkaa putken asentamisessa. – Alitusputki ja sen muhvi on suunniteltu yhteistyössä alitusurakoitsijoiden kanssa kestämään alitustyön aiheuttama rasitus. PVC-alitusputki kestää hyvin ulkoisen maan paineen, sekä mekaanisen rasituksen, kertoo Pipelifen tuotepäällikkö Vesa Juka. Tuote on osa Pipelifen PVC-kaapelisuojaputkien järjestelmää ja se on yhteensopiva PVC-kaarien ja PVC-kaapelisuojaputkien kanssa. Alitusputken 100,110 ja 140 väri on oranssi ja 110 on saatavana myös keltaisena.   Snro Tuotenimi 52 614 01 PVC-alitusputki 100x4,8x6000 SN30 52 614 02 PVC-alitusputki 110x5,3x6000 SN30 52 614 39 PVC-alitusputki 140x6,7x6000 SN30