Jarmo Harttunen
Markkinointipäällikkö,
SLO Oy
15.2.2021

Verkonrakennuksessa painotus on pitkäikäisissä ratkaisuissa, korkeassa laadussa ja tulevaisuuden osaajissa

Julkisuudessa sähköalasta on turhaan puhuttu kovin sanakääntein, todellisuudessa alamme tekee kaikkia hyödyttäviä investointeja ja työllistää täyttä häkää. Sijoittamalla maaperään ja uudistamalla infraa laadukkaasti sähköala luo tulevaisuuden Suomesta helpomman, puhtaamman ja turvallisemman paikan elää.

Hyvin tehty työ kestää sukupolvelta toiselle

Verkonrakennuksessa laatu on keskeinen ja jokapäiväinen vaatimus, joka näkyy siinä, että uuden sähköverkon pitää kestää 40 vuotta. Missä muussa rakentamisessa vastaavia aikoja odotetaan tuotteilta ja tekemiseltä? Tämä on aikamoinen edellytys, mutta jo nyt voidaan sanoa, että esimerkiksi kaapelit tarvikkeineen tulevat kestämään reilusti yli vaaditun ajan. Aika kova juttu, sanoisin.

Kerralla kuntoon on verkonomistajan tavoite, jota urakoitsijat toteuttavat

Tekemistä on verkonrakennuksen puolella paljon, mutta kun työn tekee laadukkaasti, katseen voi pitää suunnattuna eteenpäin. Verkkoyhtiöt ovatkin laittaneet paljon työtunteja löytääkseen omalle alueelleen sopivat ja kestävät verkkoratkaisut. SLO on ollut vahvasti mukana ratkaisuja vertaillessa.

Suuret ikäluokat siirtyvät eläkkeelle, koulutamme koko ajan uusia osaajia

Tulevaisuuden tekijöiden löytämiseen pitää osata nyt investoida. Hiljainen tieto siirtyy lähitulevaisuudessa nauttimaan ansaitusta eläkkeestä ja nuoria osaajia pitää saada tilalle.

Alamme on todella monipuolinen ja sieltä löytyy varmasti monelle kiinnostavia työtehtäviä. Aikanaan vaihdoin aamupäivällä "lutikkaa" sähköasemalla muistikorttiin ja iltapäivällä olin ihmettelemässä, kun maanviljelijä oli ajanut 110 kV pylvään irti perustukselta.

Verkkoyhtiöt saavat todennäköisesti lisää aikaa toteuttaa toimitusvarmuuden vaatimukset, joten töitä riittää vielä vuosiksi eteenpäin. Mikäli minun pitäisi suositella jotain alaa, jossa riittää tehtävää tulevaisuuteen, niin verkonrakentaminen on juuri sitä.

Uudistamme ja kehitämme asioita päivittäin yhteiskunnan hyvinvoinnin eteen. Teemme vastuullisesti töitä kunnioittaen ympäristöämme, asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme. Ollaan ylpeitä yhdessä tekemästämme työstä, Suomi kiittää!

 

Uusiutumiskyvyllä etumatkaa myös asiakkaalle

SLO on keskittynyt kahden vuoden ajan palveluiden ja laadun kehittämiseen

KKM:n energiatehokkaat muuntajat markkinoille

KKM ja Toshiba toimittavat yhteistyössä pohjoismaihin heinäkuussa 2021 voimaantulleen Ecodirektiivin (Euroopan unionin komission asetus nro. 548/2014) toisen vaiheen jakelumuuntajia. Muuntajien tyhjäkäynti- ja kuormitushäviöt täyttävät tiukat häviökriteerit.

Syvämaadoitus ilman johtimien jatkamista

Jatkuvaan maadoituksen mittaukseen