Hyvin toimivat hauislihakset ovat yksi tärkeimpiä työkaluja sähköalan ammattilaiselle

Kun ihminen hengittää, niin ilma kulkeutuu nenän ja suun kautta henkitorveen. Henkitorven voit tuntea sormilla kaulasi etuosassa. Henkitorvi haarautuu kahdeksi keuhkoputkeksi, jotka päätyvät keuhkoihin. Keuhkot ovat kaksi pesusienimäistä, kolmionmuotoista hengityselintä, jotka sijaitsevat rintaontelon sisällä. Keuhkojen tehtävä on tuoda elimistöön soluhengityksessä tarvittavaa happea ja poistaa soluhengityksen tuottamaa hiilidioksidia. Keuhkot ovat ihmisen ainoa sisäelin, joka on suorassa kosketuksessa hengitettävän ilman kanssa. Keuhkot rakentuvat pienistä palleroista, keuhkorakkuloista. Kun ilma päätyy keuhkorakkulaan, ilman happi siirtyy rakkulan ympärillä olevaan hiussuoneen. Siitä happi jatkaa matkaa verisuonia pitkin sydämen kautta myös hauislihakseen.

Keuhkojen rakenne ja toimintatarkoitus tekevät niistä herkän elimen sairastumiselle

Hengitettävän ilman puhtauden tärkeyttä ei voi korostaa liikaa: Ihminen voi pärjätä ilman ruokaa ja vettä jopa viikon, mutta ilman puhdasta hengitysilmaa vain hyvin lyhyen hetken. Työelämässä epäpuhtaan ilman vaikutukset kuitenkin harvoin ilmenevät minuuteissa, vaan ongelmat alkavat esiintyä vasta vuosia tai vuosikymmeniä myöhemmin. Pölyisessä ympäristössä työskentelijät ovat suuremmassa vaarassa sairastua kroonisiin keuhkosairauksiin. Lyhytaikainen altistuminen pienhiukkasille voi lisätä hengitystieinfektioita ja pahentaa astmaa, keuhkoahtaumatautia sekä sepelvaltimotautia. Pitkäaikaisen pienhiukkasaltistumisen on todettu jopa lyhentävän elinikää. Sähköalalla epäpuhtaalle ilmalle altistutaan toistuvasti ja pitkiäkin altistusaikoja. Altistumista tapahtuu esimerkiksi rakennustyömaalla, läpivientejä tehtäessä, juotostöissä, materiaaleja leikatessa, katupölyssä työskenneltäessä jne. Asianmukainen suojautuminen on nykyään helppoa.

Kasvot ovat erilaisia

Hengityssuojaimen tiiveys on edellytys hyvälle suojaustasolle. GVS Elipse P3 R D puolinaamari vaihdettavilla hiukkassuodattimilla on saatavissa kahtena kokona, ja patentoitu suodattimien kehyksen pehmeärakenne joustaa kasvonmuotojen mukaan tarjoten täydellisen istuvuuden useimmille käyttäjille. Kokonaispaino on vain 132 g.

Hengityssuojaimet SLO:n verkkokaupassa:

Snro Koko
6313400 S-M
6313401 M-L

Oheistuotteet

Snro Tuote
6313404 Kuljetuskotelo
6313410 Vaihtosuodatinpari

 

Taulukosta voit tarkistaa oman kokosi

Markkinoiden kevyimmät puolinaamarimalliset hengityssuojaimet SLO:n valikoimaan

Henkilösuojaimia tulee todennäköisimmin käytettyä silloin kun ne istuvat itselle hyvin, ovat kevyitä, tehokkaita, tyylikkäitä ja tehokkaan työskentelyn mahdollistajia ennemmin kuin työskentelyn hidastajia. Maailman merkittävin suodatinvalmistaja, kaksi miljardia suodatinta vuodessa valmistava GVS tarjoaa kattavan malliston hengityssuojaimia, jotka saat nyt nopealla toimitusajalla SLO:lta.

Puolinaamarimalliset GVS hengityssuojaimet toimitetaan aina valmiiksi kasattuina ja käyttövalmiina suoraan pakkauksesta. Huomattavan suuri sisäänhengityspinta-ala yhdistettynä suoraan suun edessä olevaan suurikokoiseen poistoilmaventtiiliin minimoi hengitysvastuksen ja ehkäisee kosteuden kertymistä naamarin sisäpuolelle. HESPA (High Efficiency Synthetic Particulate Airfilter) suodattimien tehokkuus on 0,3 mikrometrin hiukkaskokoon asti erinomainen 99,98 %, ja niiden rakenne on vettä hylkivä ja ne ovat uudelleenkäytettäviä. Matalaprofiilisen rakenteen ansiosta GVS mallit soveltuvat käytettäväksi myös muiden henkilösuojainten, kuten kokokasvosuojainten ja hitsausmaskien kanssa.

Lisätiedot: Timo Bergholm timo.bergholm@slo.fi

 

Teksti:
Pasi Blåfield
Vandernet Oy

Kask työkypärät SLOn valikoimaan

Käyttömukavuutta, keveyttä ja uusi suojaustaso valokaarelta suojautumiseen

TRADEFORCEN tuoteperheestä löytyy nyt myös työhanskat!

Uutena tulokkaana valikoimiin on saatu Treadeforce-työkäsineet. Valikoimassa on kolme eri mallia; Force Basic, Force Allround sekä Force Grip. Kaikista käsinemalleista löytyy koot 9 ja 10.

Uudistuneet PETZL-työkypärät

Petzl työkypäräuudistus muuttaa kypärien valintakäytännöt ja tekee kattavasta silmiensuojauksesta helppoa.