Kaapelisuojaputkien värikoodauksen avulla on helppo valita tarpeeseen sopiva suojaputki.  Keltainen on tarkoitettu sähköverkon rakentamiseen, kun punainen ja harmaa taas televerkon rakentamiseen. Vihreä kaapelisuojaputki on puolestaan liikennevalojen kaapelointien rakentamiseen.

TUPLA-kaapelisuojan käyttöluokat erotetaan tunnisteväreistä: Punaisesta tai punaisesta raidasta tunnistaa SN16/A tuotteet ja sinisestä raidasta tunnistaa SN8/B tuotteet.

Tupla-kaapelisuojaputki on osa Pipelife PE-kaapelisuojaputkien järjestelmää ja se on yhteensopiva PE-tuplakaarien kanssa.

  • Putki toimitetaan 6 m saloissa kynsimuhvilla tiiviste pistopäähän asennettuna.
  • TUPLA-kaapelisuojaputki on helppo asentaa keveyden ja käsiteltävyyden takia.
  • Putken rakenne mahdollistaa pienet suunnanmuutokset.
  • PE-kaapelisuojaputki tarjoaa korkean rengasjäykkyyden verkonrakentamisen tarpeisiin.

Teksti ja kuvat: Pipelife Oy

Mekan yleiskäyttöiset, uudet ja kompaktit johtokanavat Instal® 100 ja 130

Instal® 100 ja 130 mallit tarjoavat nyt markkinoiden monipuolisimmat asennusmahdollisuudet ja eniten yhteensopivia kanavakalusteita.

Suojaa kriittiset kohteet mekaanisesti

Energian saatavuushaasteista syntyviin sähkökatkoihin kannattaa varautua. Järjestelmät kannattaa suojata katkoksista syntyvien, mahdollisten prosessivirheiden varalta. Ammattimainen toteutus tehdään käyttämällä kaapeleiden, johtimien ja pneumatiikkaosien suojaukseen soveltuvaa järjestelmää.

Suojaletkut vaativiin teollisiin ympäristöihin

Vaativissa olosuhteissa on syytä varmistaa, että ympäristö ei vahingoita järjestelmän kriittisiä osia. Tämä voidaan varmistaa suojaamalla tuotteisto suojaletkuilla suunnittelijan asettamin reunaehdoin sekä ammattimaisella asennuksella. Myös suojaletkuja ja -ratkaisuja on erilaisia vaihteleviin teollisiin tarpeisiin. Tässä kirjoituksessa käsitellään kolmea suojaletkun valintaan vaikuttavaa asiaa.