– uusi suojaputki verkonrakentamisen tilapäissuojaamiseen

 

Pipelife on tuonut markkinoille uuden, halkaistavan DIVIO-suojaputken sähkö- ja televerkonrakentajille. DIVIO on tarkoitettu väliaikaiseksi suojaputkeksi rakennustyömaille tai helpoksi kaapeloinnin pysyväksi suojaksi kaapelointeja korjattaessa. DIVIO:ta valmistetaan dimensioilla Ø110 sekä Ø160, mitat ovat tuotteen sisämittoja.

DIVIO on helppo avata ja lukita lukituskiinnikkeellä ilman työkaluja. DIVIO kestää useita käyttökertoja, joten se on taloudellinen vaihtoehto kaapelinsuojaukseen tai katkenneen kaapeloinnin korjaamiseen.

DIVIO korvaa aikaisemman tuotteen valikoimassa ja tarjoaa vastaavia ominaisuuksia verkonrakentajille. Tuotteen suunnittelussa oli tavoitteena helppo asennettavuus ja riittävää suojaustaso.

 

DIVIO-putket voidaan liittää helposti toisiinsa ja kaapelisuojajärjestelmiin. Lisäksi tuotteella on mahdollista tehdä 15° suunnanmuutos ilman erillisiä kaaria. Tuote on valmistettu kierrätysmuovista, joten se ottaa huomioon myös kestävän kehityksen näkökulman.

DIVIO-tuotteet verkkokaupassa »

 

CPR-luokitellut halogeenittomat kaapelit ja johtimet

Turvallisen ympäristön rakentamiseen

Varkaat eivät pidä tästä maadoitusköydestä

Kuparivarkaudet vain lisääntyvät jatkuvasti. Kirkkojen kattoja varastetaan, junaliikenne peruuntuu ja hautoja häpäistään. Varastetun kuparin kauppa on nykyään suuri järjestäytyneen rikollisuuden muoto. Varkaudet maksavat yhteiskunnalle miljoonia kruunuja joka vuosi. Nyt siihen on ratkaisu. Ja se tulee Nexansilta.   VARASTAMINEN EI ENÄÄ HOUKUTA Grimsåsissa ruotsalaista tukikohtaansa pitävä Nexans on yksi maailman johtavista kaapeliyrityksistä ja kyllästynyt kaikkiin kuparivarkauksiin. Osaksi he ovat itse joutuneet varkauksien kohteeksi, mutta myös heidän asiakkaansa ja yhteiskunta mitä suuressa määrin. Sen vuoksi he ovat kehittäneet tuotteen, jonka varastaminen himottaa huomattavasti vähemmän. – CCS-maadoituskaapelissa keskilanka on kuparilla pinnoitettua terästä. Koska kaapeliin on sekoitettu terästä, se on yksinkertaisesti hankalampaa kierrättää eikä siten yhtä kiinnostavaa varkaille, sanoo tuotepäällikkö Mats Klarén Nexansilta.   KYSE ON IHMISTEN TURVALLISUUDESTA Varkauksien lopettaminen on tärkeää, sillä kyse on myös ihmisten turvallisuudesta. Kuparin varastamiseen liittyy suuria riskejä kuparin sähkönjohtavuuden takia. Johdot saattavat yhdellä hetkellä vaikuttaa vaarattomilta, mutta voivat seuraavassa sekunnissa johtaa vakaviin vahinkoihin. Ongelma ei todennäköisesti vähene, sillä kuparin maailmanmarkkinahinta nousee. Kokemuksesta tiedetään, että varkauksien ja vahingontekojen määrä lisääntyy.   [su_note note_color="#ecedeb" text_color="#000000"] TEKNISET TIEDOT: CCS-maadoitusköysi (Copper Clad Steel) asennetaan maahan. Köysi on 7-lankainen ja päällystetty mustalla johtavalla muovilla, jolla se erottuu tavallisista ja perinteisistä maadoitusköysistä. Asennuksen helpottamiseksi maadoitusköysi on hehkutettu. Lankaluku ja resistanssi ovat IEC 60228 luokan 2 mukaiset. Köyden kanssa työskennellessä on tärkeää käyttää teräksen leikkaamiseen sopivia työkaluja. Puristettaessa ja liitettäessä muovi on poistettava. CCS -maadoitusköyttä on saatavissa kolmea poikkipintaa: 25, 35 ja 50 mm².   [/su_note]   [su_table responsive="yes"] Snro Nimike 01 051 10 Maadoitusköysi CCS 25  Nexans K500 Teräs/kupari 01 051 11 Maadoitusköysi CCS 35  Nexans K500 Teräs/kupari 01 051 12 Maadoitusköysi CCS 50   Nexans K500 Teräs/kupari [/su_table]

Vaikuttaako CPR kaapelin ostoon ja asentamiseen?

CPR- eli paloluokkamerkinnät muuttuvat kaapeleissa pakollisiksi 1.7.2017 alkaen, mutta aluksi muutokset näkyvät vain kaapelikelan merkinnöissä.