Pelastuslaki muuttuu 1.1.2024. Lakiuudistus tuo muiden muassa muutoksen palovaroittimien hankintavelvoitteisiin taloyhtiöissä. Vastuu palovaroittimista siirtyy taloyhtiöille ja vuokra-asunnon omistajille.

Taloyhtiö tai asunnon omistaja on jatkossa vastuussa asuntojen palovaroittimien hankinnasta ja kunnossapidosta, ja asukas taas palovaroittimien testaamisesta ja puhdistamisesta. Asukkaan vastuulle jää myös ilmoittaa vioista ja esimerkiksi pariston loppumisesta.

Asuntojen palovaroittimia koskevien muutosten tavoitteena on velvoitteiden nykyistä parempi toteutuminen ja sääntelyn selkeyttäminen. Muutos tulee parantamaan kaikkien asukkaiden turvallisuutta, kun palovaroittimet toimivat varmasti jokaisessa asunnossa. Myös palovaroittimien huolto ja ylläpito on helpompaa.

Kaikkien valmistajien palovaroittimet on vaihdettava 10 vuoden välein

Saatavilla on palovaroittimia, joiden akku kestää koko ilmaisimen käyttöiän.

On suositeltavaa hyödyntää etenkin vuokra-asunnoissa ja taloyhtiöissä 10 vuoden akullisia palovaroittimia, tai mikäli palovaroitin on verkkojännitesyöttöinen, 10 vuoden akkuvarmistuksella olevia palovaroittimia. Hyvä ratkaisu on myös EN54-hyväksytty kokonaisvaltainen kiinteistöturvallisuusratkaisu, joka mahdollistaa koko kiinteistön keskitetyn palosuojauksen, mukaan lukien rappukäytävät, vintit, pyörävarastot sekä muut yhteiset tilat.

Tuote-esimerkkejä

SnroTuote
7139700EI Electronics | EI3016, optinen palovaroitin, 230 VAC, 10 v. akkuvarmistus
7140000EI Electronics | EI650I, optinen palovaroitin, akkutoiminen 10 v. akulla
7140035Ajax | 38105, optinen palovaroitin, paristovarmennus, toimii myös itsenäisenä ilman keskusta
7140034Ajax | 38107, optinen palo-/häkävaroitin, paristovarmennus, toimii myös itsenäisenä ilman keskusta

Teksti ja kuva: FSM

SLO:n ja Schneider Electricin uusi vuosikymmen alkoi lujitetulla yhteistyöllä paloturvallisuudessa

SLO ja Schneider Electric ovat panostaneet paloilmoitinjärjestelmien varaosasaatavuuteen. Yhteistyön tavoitteena on parantaa yleistä turvallisuutta tuomalla kattavasti paloturvallisuustuotteita SLO:n valikoimaan.

Markkinoiden luotettavimmat palovaroittimet sähköverkkoon

EI Electronics -varoittimet on valmistettu ja testattu Euroopassa. Ne sisältävät valtavasti patentoitua tekniikka, joka tekee niistä markkinoiden luotettavimpia.

Tuotepäällikkö suosittelee: Paloilmoitintuotteet kätevästi Soneparilta

Soneparin verkkokaupasta löytyy kattava valikoima muun muassa Schneiderin paloilmoitintuotteita.